Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tento nápad není ničím novým...u nás o tomto mluvila pravice, Vlastimil Tlustý. Nejprve mluvil  o 4 tisících, pak to bylo myslim 6 tisíc. Zas díky této dávce by ztratily smysl veškeré sociální úřady, úřady práce, tak je to námět k diskuzi. Jen zavedení této dávky by asi dost pohýbalo s cenami, protože spousta lidí by si okamžitě pořídila to, na co dosud neměli.

0 0
možnosti
JG

Proč je chudoba? Nejnuzněji obvykle žijí lidé v zemích bohatých na nerostné suroviny, které jsou již po staletí kolonizovány západními státy (Británie, Francie, USA, Itálie). Západ se měl vždycky dobře na úkor zemí třetího světa - to je politika. A s tím normální člověk nic neudělá, byt si té nespravedlnosti je vědom. Chápu sice, na co se snažíte upozornit, jen mi opravdu není jasné, jak to chcete změnit. Chytřejší vždycky doběhne hloupějšího, schopnější (či všeho schopný) vždycky předběhne neschopného (či toho, který má morální zábrany), silnější přepere slabšího atd. - to je prostě holý fakt, tak to v životě funguje. Chtít na tom něco změnit je stejná utopie, jako byste chtěla přesvědčit muslimy, že jejich náboženství je špatné. Je to smutné, ale je to tak - bohužel.

2 0
možnosti
Foto

Po precteni clanku i diskuze, jsem nabyl presvedceni, ze nemate vubec predstavu co je chudoba .. a predevsim pak, co chudoba neni :-/

2 0
možnosti
Foto

Vaše názory je právě té hodnoty, a sice, bla, bla, bla...

Fráze, fráze, fráze, někde vyčtené.

Zkuste to ale všechno vysvětlit vašimi vlastními slovy.

2 0
možnosti
Foto

Fráze z mrtvé a opravdu již nefunkční ekonomie, používáte vy pane Matuško. Můžu vás ujistit, že s tím, co mám během cca pěti let načteno a to nejen o myšlence ZP, ale i v praxi poznaného, je tolik slov z kterými se ztotožňuji dávno a nezávisle na čtení "frází", protože to je prostě ve mně. Jen jsem v skrytu duše doufala, že je to také v mysli nejen laiků, ale i v mysli některých pokrokových vzdělanců a lidí, co se určitě nemusí považovat za chudé, ale kteří tu chudobu vidí a i je trápí. Nu a ono to v jejich mysli je. ZP je pokrok a tomuto pokroku vy a vám podobní minulostní lidé už asi neporozumí. Bohužel.

0 2
možnosti
AK

Ono je to vlastne velmi jednoduche.  Stoji za tim nedostatek zakona, osobni svobody a volneho trhu.  Proc je to tak je vsude jine, ale toto byl vzdy recept k uspechu v anglicky mluvicich zemich.

2 0
možnosti
Foto

Ano, to máte pravdu. Ta svoboda je však nahrazována špehováním, omezováním z důvodu "terorismu". Trh není trhem poctivým, ale je založen na spekulacích. Zákony jsou nastaveny tak, aby byly poplatny těm, co jsou nepoctiví a tzv. v tom umí chodit, čili těm co jsou u lizu. Právě anglicky hovořící země na tu nepoctivost a hrabivost dojíždějí. Vezměte si, jaký nástup chudoby se nyní odehrává např. v Británii.

0 0
možnosti
Foto

Nedostatek kapitálových statků, které jsou rozpouštěné a spotřebované v ambiciozních sociálních programech.

2 0
možnosti
OP

Je všeobecně známo, že tuším 98% bohatství vlastní světoví oligarchové, kteří tvoří zlomek procenta světové populace. Ten zbytek vlastní střední vrstva a chudí, tj. téměř všichni. Kdo se ujme úkolu zajistit rovnováhu? Snad nějaký kouzelník?

0 0
možnosti
Foto

Paní Pavlíková, víme všichni, že kouzelník to nebude. Také už ale víme i tento fakt, který je právě zásadní v tom, proč je zde chudoba a zotročení člověka člověkem. Je to právě ta nenasytnost těchto nenažranců, sobců, chamtivců, kteří jsou nemocní. Musí to být právě ta Vámi jmenovaná většinová populace, která však na svých bedrech nese také vinu za rostoucí chudobu. Proč? Protože si díky svému strachu o přežití i ona vzájemně podráží nohy a je zatím málo sounáležitá. Alespoň zde v ČR. Což se však zlepšuje a to mílovými kroky. Už není pouze ta bída nefunkčnosti systému pojmenována, ale přinejmenším Evropa je na nohou, což se samozřejmě nedozvíme z oficiálních zdrojů, které jsou na straně loutek a jejich loutkovodičů.. Vidím velký postup a zlepšení uvědomění si tohoto zvěrstva, za jehož pochopením je i m.j. internet a alternativní média bez cenzury. Lidé procitli a myslím si, že je zakrátko opustí i strach, V který je na ně vyvíjen právě ze strany těch nemocných "mocných" loutek a jejich loutkovodičů.

0 2
možnosti
MR

pokud mate na mysli svetovou chudobu, te je za poslednich par let stale mene. Pokud mate na mysli "chudobu" v Cesku, tak jste zhyckana, a doporucuji trochu cestovat.

4 0
možnosti
Foto

Jestli myslíte pane Milane cesty za tím poznáním, že jinde je hůř, než u nás, tak to určitě je. Ale my přeci nechceme jít směrem, aby bylo hůře. Já vám zas poradím, necestujte tolik, stačí si všímat ulic a lidí v nich u nás, kde jsou ty pro vás zatím neviditelné, či pomíjivé indicie docela slušně nakročeny k tomu "hůř".

0 2
možnosti
Foto

mimochodem, na otázku v nadpisu článku, "Kdo stojí za světovou chudobou?", jste neodpověděla

1 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1779x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy