Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je obrovskou ostudou České republiky, pokud jeden, jediný občan, zemře opuštěn pod mostem.

Není možné, aby v civilizované společnosti v zimě umrzali lidé! U nás lidé však pod mosty umírají běžně. Tudíž, my nejsme civilizovaná země! Politikové se hádají o koryta a na své spoluobčany z vysoka kašlou! Píše se rok 2017!

Sheldon Wolin upozorňoval na to, že kapitalismus může pohltit samotnou lidskou duši a oslabovat a usměrňovat demokracii a politiku k obrazu svému.

Kapitalismus podle Wolina: když ho nesvážeš, sežere tě

"Demokracie a kapitalismus vstupovaly do soukolí moderního světa bok po boku. Ve svém boji proti politickým řádům aristokracie, monarchie a církve si byly dokonce příležitostnými spojenci. Jejich spolupráce ale postupně odhalovala hodnotové kontrasty a nemožnost rovnoprávného partnerství bez hledání kompromisu mezi oběma systémy. Rozpínavostí kapitalismu se ve svém díle zabýval americký politický teoretik Sheldon Wolin, jehož úvahy o americkém kapitalismu a demokracii stojí v době nadvlády globálního korporátního kapitalismu rozhodně za zmínku, neboť vysvětlují podstatu demokraticko-kapitalistických systémů a mohou nám toho hodně říct o současném světě a jeho možném směřování.

Touha osvobodit ekonomii

Když v druhé polovině 18. století autoři ekonomie poprvé představovali kapitalismus jako intelektuální konstrukt, oslavovali ho jako dokonale decentralizovanou moc – systém, který na rozdíl od absolutního monarchy nebo vládního úřadu nebude moci nikdo řídit. Podle Wolina ale přehlíželi skutečnost, že se za obecným nárůstem blahobytu, který kapitalismus přinášel, skrývá proces rychlého bohatnutí úzké vrstvy společnosti, jež ve svých rukou koncentruje stále více ekonomické moci, a když potřebuje, nebojí se podplácet moc politickou."

Tento úryvek by vám mohl i něco připomínat...Psal se rok 1989, byli jsme natěšeni, že konečně budeme patřit do tzv. Západní civilizace, kde je přeci vše tak správné a proto tak blahobytné! Ve skutečnosti jsme padli do pasti, kdy nám byla spousta důležitých faktů z toho "ráje" záměrně tajena. Pan Klaus nechal zhasnout, prý vše vyřeší ruka trhu. Dnes již víme, že ta ruka je chamtivá, nenasytná a že se chová neurvale ve smyslu, "trhni, co můžeš", vůbec se nežinýruj a na ostatní nehleď! Že  po nás potopa?! Koho to zajímá?! My máme své pozice, svou moc, nadřazenost nad těmi obyčejnými....Ti ať se také starají jak umí! A že to neumí, nebo pro morálku umět nechtějí? Pcha! Jejich problém!...

Takto uvažují minulí a současní parazité, parazitujíc bez jakékoliv přidané hodnoty na všech těch, co jim jsou živnou půdou pro jejich rozmary, aroganci bezcitnost...

"ZA KAŽDÝM VELKÝM BOHATSTVÍM LEŽÍ VELKÝ ZLOČIN"
(Honoré de Balzac)

"Stát i kapitál útočí na obecně sdílené statky již po celá staletí. Zdroje, které nikdo nevynalezl ani nevytvořil, nebo je ohromná množství lidí vytvořila společně, jsou zcizovány těmi, kdo v nich vycítí příležitost k zisku. Rčení, přisuzované Balzacovi, že „za každým velkým bohatstvím leží velký zločin“, je převážně platné. Opěvovaná podnikatelská vynalézavost často spočívá prostě v nalezení dosud netušeného způsobu, jak si přivlastnit práci a jmění jiných lidí.
Krádeži cizích hodnot lidmi či společnostmi, které je nevytvořily, se v angličtině říká enclosure, ohrazování. Původně se jím mínilo násilné zabírání obecní půdy velkostatkáři. Tato praxe se vyvinula v raně novověké Anglii, odkud se rozšířila do Skotska, Irska, kolonií a následně do zbytku světa. A pokračuje – velké korporace kradou v zemích globálního Jihu lidem půdu dodnes.
Privatizace obecních statků vytváří nerovnost. Ti, kteří se zmocnili základních potřeb, nutí ostatní, aby za ně platili, a sami žijí z renty, kterou jim vlastnictví přináší. Důsledkem je rozklad společenské solidarity a odcizení člověka jeho práci i okolí. Ekosystémy, které občiny udržovaly, jsou ničeny pro zisk. Nerovnost, renta, atomizace společnosti, odcizení člověka, ekologická destrukce: zkáza občin zavinila či prohloubila mnohé z našich dnešních trápení."

Tak i takové přivlastnění zdrojů by vám mohlo něco ze současného dění v naší domovině připomenout. Prodaná našimi politiky voda, což je velmi strategická surovina daná nám přírodou, do rukou kolonizátorů z Francie, kde opět Čech okradl Čecha! Poslední akce velkozlodějských parazitů lithium, také přírodní zdroj na našem vlastním společném území...Už jste doma? Ano, jsme doma, politici se stále po volbách handrkují o plná koryta, dokonce se chtějí podrážet obstrukcemi, místo aby spolupracovali na nápravě všeho toho, co zde za třicet let vlád bylo ukradeno. Nic se nikdy neřešilo, zákony jsou a byly vždy dělané na míru pro tyto parazity a hyeny, které se neštítí ničeho...

 

Pod mostem zemřela šedesátiletá paní...Je mi to moc líto...Je mi líto té paní, že takto prožila svůj život v beznaději a v neštěstí...

Odsuzuji tento stát!!! Odsuzuji všechny ty bezcitné hrabivé grázly, co prošli od roku 89 všemi vládami!! Kteří to jsou víme. Připomínají hororové odstrašující panoptikum voskových netečných figurín, které se šklebí stále stejnou grimasou. Jsou ohraní, jsou zbyteční a trapní. Co pro naši společnost udělali?! Zhola nic, pokud se v první řadě nezajímají o člověka a hlavně o ty bezbranné a ty, co se dostali prakticky jejich vinou, jejich nastavením neurvalého systému do neskutečného srabu, z kterého není pro jejich absolutní nezájem, úniku!!!

Letité sliby, výsměch občanům za jejich práci pro společnost... 

Nízké příjmy, vysoké životní náklady na potraviny neúnosné na bydlení... Exekuce, bezdomovectví, lidská prohra celé společnosti. To je ČR kdy se píše rok 2017!!!

Píše se rok 2017 a v naší republice žijí lidé bez domova!!! Jsme prvobytně pospolná společnost. Nejsme rozvinutá vyspělá, spravedlivá země, jsme póvl!

...ještě nezačala ta pravá zima a už umírají bezdomovci...Ptám se, jak je možné, že v naší vlasti jsou v roce 2017!!!!!! lidé bez domova?!... §

 

 

Milena Poláková

Autor: Milena Poláková | středa 1.11.2017 16:40 | karma článku: 25,66 | přečteno: 838x
  • Další články autora

Milena Poláková

Stockholmský syndrom, kdy "prasárny" jsou zapomenuty?!

Co je záviděníhodné na SPD? Ptal se jeden diskutér, který tuto stranu "nemá rád". Pokusím se odpovědět ve svém následujícím textu a to pokud možno jasně a stručně. Avšak dá se to jasně a stručně? Toť otázka...

20.2.2018 v 8:32 | Karma: 38,13 | Přečteno: 2629x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Nikdy mě nepodceňujte! Nemáte na to ani právo, ani um!

DEMOKRACIE! Stokrát ohrané, stokrát překroucené téma, kdy ti, co se brání demokracii jsou mimo čas, mimo téma a tím mimo život!!

13.2.2018 v 15:02 | Karma: 29,35 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Myslet si, že vzdělaní lidé jsou zároveň inteligentní, je velkým omylem.

Samozřejmě to neplatí vždy. Máme spoustu vzdělaných, zároveň moudrých lidí, ti se však sami do popředí ze skromnosti nederou a média, zvláště veřejnoprávní, je prezentují jen sporadicky a spíše v nočních hodinách, jako např. ČT2..

27.12.2017 v 12:21 | Karma: 38,76 | Přečteno: 2365x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Kalouskův blok neznamená seskupení, ale je odvozen od slova "blokovat" a to, vše a vždy!

To, že vrána k vráně sedá, je staré dobré pořekadlo. To, že Kalousek vždy, když mu teče do bot "tvoří", víme z minulosti. Vždyť co jiného je blok demagogů pidistran, než byla Kalouskova tvorba v "průběhu hry", kdy stvořil Top 09?

24.11.2017 v 9:38 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Panoptikum města pražského, aneb manuál, jak neslavit, jak znectít...

Kalendářní svátek památného 17.11. 1989, se nám rok od roku jaksi vymyká z rukou. Ne, že bychom to sami chtěli, chtějí to však ti, které nikdo nezve, kteří se stále vnucují a jsou tímto nejen směšní a ohraní, ale hlavně trapní.

18.11.2017 v 10:35 | Karma: 40,95 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Budoucí ministr pro vědu za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24,  aktualizováno  13:50

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace bude za TOP 09 Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí...

Jsou tu falešní policisté, volali lidé na 158. Zmátli je studenti v kostýmech

30. dubna 2024  13:42

Studenti se zbraněmi oblečení v černých stejnokrojích znepokojili dopoledne lidi v obchodním centru...

Prezident Pavel přijme ministra Válka. Budou mluvit o koncepci zdravotnictví

30. dubna 2024  13:34

Prezident Petr Pavel přijme ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Chce mu představit...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy