Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo z obhájců garantovaného příjmu  neříká, že „reálný příjem“ nejsou papírové peníze, kterých si můžeme vytisknout libovolné množství, ale zboží a služby, které nejprve někdo musí vyprodukovat svojí tvrdou prací. Celý návrh garantovaného příjmu otevřeně řečeno znamená, že lidé kteří pracují musí být zdaněni, aby podporovali nejen lidi, kteří pracovat nemohou, ale také lidi, kteří pracovat nechtějí. Pracující jsou nuceni vzdát se části zboží a služeb, které vytvořili a předat je lidem, kteří je nevytvořili nebo se přímo odmítají na jejich vytváření podílet.

1 2
možnosti
AK

Občanský nepodmíněný plat - řekněme u nás 12 tisíc všem starším 18 let až do smrti a nic jiného. To by vedlo jednak k bagatelizaci nezaměstnanosti, protože pak těžko brát vážně stížnost, že někdo práci nemá, jednak ke snížení porodnosti - mít dítě by bylo vážně nezodpovědné při neexistenci jiných dávek. Nezaměstnaný by se tak jakžtakž uživil, zatímco zaměstnaný by to měl ke svému platu jako kapesné. Ale problém největší vidím v tom, že soukromé firmy by okamžitě o tuhle částku snížily platy. Snížením výplat o občanský plat by zvýšily svou konkurenceschopnost a zaměstnanec by neměl ani o korunu méně. Takže stát by tak nakonec dotoval soukromé subjekty.

0 1
možnosti
Foto

Základní zaručený příjem může fungovat jedině v případě, že to bude jediný příjem z veřejných rozpočtů a že vše, ale skutečně(!!!) vše nad něj bude zásluhová záležitost, případně dobrovolného donátorství. Jenže tohle bude fungovat jen do první předvolební kampaně. Náhle se objeví skupiny, které přece mají specifické potřeby a o které je potřeba se postarat nad rámec stávajícího systému. Kdepak. To je stejná utopie jako beztřídní společnost, která akorát vygenerovala tehdejší rudé barony a vexláky a dnešní oligarchy.

2 0
možnosti
Foto

Zřejmě jste věštec pane Toulo.

Ale spíše uvažujete tak, jako někteří zpátečníci, že vše, co je nad jejich navyklá klišé předem zatratí. Tento model nového ekonomicko morálního systému, kdy tok peněz bude odkryt, což dnes chybí, proto se krade ve velkém a okrádají se lidé, kteří skutečně tvoří, dostane šanci žít. Pak můžeme hodnotit. Vaše slova jsou předčasná, srovnáváte nesrovnatelné a i důvod který uvádíte je nelogický. Aspektů fungování ZP je mnoho v nabídce a jsou tak velmi potencionální. Nechte to na lidech a jejich pozitivním myšlení, kteří vše hned do předu nepovažují za utopii :-) Takových "utopií" tu už bylo, co Svět Světem stojí a vida, oni fungují a ani se jim nedivíte...

0 0
možnosti
Foto

"Ta atmosféra tu je stále, účastní se jí mladí lidé a lidé všech věkových kategorií a všichni věříme, že jakmile si základní příjem odhlasují Švýcaři, na jaře 2015 a první vlaštovky, jako Portugalsko a Kypr, tu již jsou, tak nastane přelom a základní příjem se bude denně probírat ve všech médiích a výsledkem bude jeho celoevropské zavedení, možná časem i celosvětové zavedení"

Tohle mně silně připomíná nadšení svazáků v padesátých letech a všichni víme, k čemu to vedlo.

1 0
možnosti
Foto

Opět jste trapně prezentoval svou minulostní mysl pane Matuško. Bohužel, svět je jinde a vy hanobíte něco, čemu vůbec nemůžete díky zkostnatělému mozku rozumět. Takže sorry, jak praví paní Věra, ale na vaše stupidní příměry reagovat opravdu nebudu, protože vy konkrétně patříte k těm prudičům a entitám o kterých píši v mém článku.

0 0
možnosti
VS

Cokoli, na čem jsou ty žluté hvězdy na modrém pozadí, je  pro mě nedůvěryhodné, falešné a nadbytečné. Sorry.

0 0
možnosti
Foto

To samé s Vámi sdílím já paní Sýkorová.

Tato akce však není a nebyla akcí EU, ale lidí zdola, lidí z EU. Tato akce má za cíl doručit evropské komisi na stůl alternativu zvanou všeobecný základní příjem z toho důvodu, aby už konečně tito pánové neignorovali stav, ve kterém se EU nachází, kde je již chudoba a nezaměstnanost na takové úrovni, že se musí se vší vážností řešit. Pod tuto petici se již vloni podepsalo téměř 250 tis evropanů a pokračujeme dál za pomoci obrovské sociální celosvětové sítě Avaaz. To, že komisaři a europoslanci řeší stupidity, se musí změnit už z toho důvodu, že Evropská ústava garantuje všem evropanům důstojný život, což se samozřejmě neděje, pokud přibývá bezdomovců a chudých lidí bez práce, či chudých pracujících a EU se zabývá zahnutými okurkami či banány? ;-D.

Takže sorry, ale nyní jste nepochopila oč jde ;-). Přehrajte si film pod mým článkem a pochopíte záhy, že je to snaha zdola, že je to dokonce letitá myšlenka, která odstraní definitivně chudobu. http://milenapolakova.blog.idnes.cz/c/412997/Jak-z-toho-ven-Tak-jak-to-praktikuji-nasi-politici-urcite-ne.html

 Já EU ve stávající podobě a její neumětelské filozofie starého myšlení také nemám ráda. Pokud se nezmění její myšlení, pokud nebude jednat ve prospěch lidí, musíme na ni appelovat zdola. Jestli se situace v evropském parlamentu nepřehodnotí, tento moloch padne EU..

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1779x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy