I já tam byl

V úterý jsem se i já zúčastnil demonstrace odborů proti asociální politice vlády. V tuhle chvíli nejde jen o nějakých deset procent, jde o to, že je na čase se ozvat, zatáhnout za ruční brzdu. Reakce pravicových politiků mě nepřekvapila. Kolik arogance a zpupnosti dokážou vyplodit, to se jen tak nevidí. Nicméně tím přilévají jen olej do ohně a riskují, že lidem dojde trpělivost a třeba celá republika se zastaví. Rozdělit mezi finanční kapitál na nízkých daních 80 miliard a půlce miliónu lidí vzít "uslintaných" miliard sedm, to vyžaduje hodně drzosti!

Proč by měli platit dluhy co nasekal Kalousek?ZM

Řehnat nad tím, že se soukromý sektor uskromňuje je důkazem toho, že se jim podařilo rozbít pracující na skupiny a štvát je proti sobě. O to jim jde. V kachlíkárně neměli policisté hrát přetlačovanou s policisty a úředníky ve službě. Měli jít na defenestraci, asi proto tam lhář (doloženo soudním rozhodnutím) nyní v roli ministra nebyl. Kapitalistická média hned udělala divadlo z jedněch rozbitých dveří, to že to staví do roviny k rozbitému financování příjmů statisíců rodin, to je od nich také projev arogance.
Na tn.cz se hned po večerních zprávách mohli lidé podívat na PRŮMĚRNÉ příjmy pracovníků demonstrujících profesí. Dělalo se mi špatně z toho, co jsem viděl, ne kvůli tomu, že bych jim to záviděl, naopak, z toho že jsem takové peníze neviděl a hlavně na rozdíl od šéfů, kteří si třeba jen u policistů, kde loni přes 430 funkcionářů dostalo odměny přes sto tisíc korun za rok! To pak ty průměry vypadají! Když na chodníku řadový polda takové odměny nenajde ani mezi narkomany, ani mezi zloději. Nebo je tam má snad hledat??? Chce se mi blejt velebnosti!

Autor: Zdeněk Milata | středa 22.9.2010 14:45 | karma článku: 19,95 | přečteno: 1923x
  • Další články autora

Zdeněk Milata

Povolební šachovnice

28.10.2013 v 9:29 | Karma: 5,82

Zdeněk Milata

Milovice jsou náš domov

9.10.2010 v 12:47 | Karma: 6,68