Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Hmm hezký!Nevypadáte na sedmdesát?!:-)[>-]

1 0
možnosti
MZ

ja znam spoustu lidi co odesli do duchodu kolem 55... jenze se na to celej zivot pripravovali

1 0
možnosti
Foto

Mně šest a něco málo, a vůbec se na to netěším. Držím Vám palce, aby až se dožijete důchodového věku, ještě nějaký důchod byl a nebylo to jen sprosté slovo. :-)R^

4 0
možnosti
Foto

Už dnes vlastně důchod z jedné části - celkem za celý penzijní systém to činí nějakých 50 miliard korun ročně - je vypůjčený. Takže správně by měl každý důchodce dostat část důchodu označenou jako důchod z průběžného systému a část důchodu označenou jako důchod za vydané dluhopisy. To by byl poprask v české kotlině! Je zřejmé, že důchody z průběžného systému ani při zvýšení "sociálního pojištění" ze současných nekřesťanských téměř 40% na ještě vyšší úroveň nebudou stačit - nestačí dnes natož za dvacet let. Takže otázka, aby nějaký důchod ještě za dvacet let vůbec byl, je zcela oprávněná.

Nic nepomůže než přechod na šetření, protože žít z průběžného systému to je cesta k bídě podobně jako život ze dne na den. Snad ta hloupost s rušením druhého pilíře socdemáky přejde, pokud ne tak tím prohrají příští volby! Totiž pokud kdo má volbu mezi bídou a šetřením, tak bídu pro sebe nechce. 

TINA! (There is no alternative!)

Ten přechod na šetření - vlastně to je těch 3% ze sociálního a 2% ze svého (ze svého nějakých 500 korun při průměrném výdělku) do druhého pilíře, kde se peníze přemění z finanční hodnoty na rostoucí hodnotu věcnou (podíly majetku rostoucích firem t.j. akcie například) teď na přechodnou dobu poněkud ještě zhorší stav penzijního průběžného systému ale pro stát se to vyplatí a je to jediná rozumná cesta jak z bídy ven. Bude to trvat nějakých dvacet let. Přesně o tolik let se utěk před bídou opozdil. Další zpoždění reformy si stát nemůže dovolit. Socdemáci tak vlastně představují hrozbu, horší než velezradu.

0 0
možnosti
Foto

Kde berete to přesvědčení, že Vám zbývá do důchodu právě 20 let ?

Např. ženy nestačí za poslední dekádu stárnout tak rychle, jak jim prodlužují důchopdový věk. Pokud bude u moci příštích 20 let stále stejná garnitura, pak Vám garantuji, že dojde k dalším změnám pravidel, a to několikrát.

3 2
možnosti
MZ

tak seskocte z retizaku, delejte neco a zabezpecte se sam a nemusite jit do duchodu az vam stat rekne, ze byste mel jit....

2 1
možnosti
  • Počet článků 297
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1024x
Normální chlapík, který se snaží žít tak, aby se mohl těšit na každý následující den.