Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Pokud chápu dobře,tak paní zaparkovala kde se nesmělo.

Stálo jít 500kč ,tedy pokuta dosti minimalistická.

7minut dojezd strážníků je dobrý čas,to že spěchá je její problém,nemá parkovat kde se nesmí,nebo má vstávat dřív.

V podstatě nevím na co si stežuje.

To že si koupila auto aniž by si zaplatila či vymezila nebo zjistila zda má možnost jej zaparkovat je jen a jen její problém.

Ze zákona neexsituje nárok veřejné prostranství pro odkládání soukromého majetku.

Taky si nepořídíte 4 metrovou sedačku a manželskou postel, když máte 1+1 15m2,že?

Jinými slovy,paní by měla být v klidu, nerozčilovat se a na strážníky nevyskakovat neb není v právu.

A to zrovna měšťáky považuji za jen o něco málo přínosnější než pijavice, nicméně buďme objektivní...

Parkování je ano problém,ale problém majitele,nikoliv oplicie,městské policie či města,někdy stačí kdyby každý blbec nepotřeboval své auto,některé rodiny s pořídí až 3 obstarožní vágeny,páč syn ,otec,matka,ale jeden byt,přičemž není kam parkovat ani to 1...

0 0
možnosti
Foto

M65i47l39a55n 29V32í58t

15. 9. 2016 20:59

Ach jo! Věcně máte jistě pravdu! On má víceméně skoro každej svoji pravdu. Bonmot: "kolik lidí - tolik pravd". Takže:

1. Jiřina si nestěžuje, neměla ani tušení, že jsem její historku sepsal. Ale naštvaná jistě byla, to zas jo!

2. Opakuji, že nepíši faktografii, ale povídky mající v sobě kus autorské licence.

3. Své texty píši pro čtenářovo pobavení, nikoliv pro psychologickou, právní, morální a bůhví jakou analýzu - ale nemohu nikomu bránit v této jeho oblíbené činnosti. A ani nechci. Tolik k povídce.

A jeden bod pro vás:

Argument: není-li ve městě místo na zaparkování mého auta, nemohu si je koupit, považuji za .... hloupý (diplomaticky řečeno). Nepovažuji za normální vzdát se možnosti vlastnit automobil, který mně umožňuje pracovat a díky zaměstnání dosáhnout určité životní úrovně, jen proto, že územní celek, tedy město, neřeší výstavbu parkovacích míst. Považuji je totiž za součást občanské vybavenosti, jako nakonec celou dopravní infrastrukturu včetně místní dopravy, cyklostezek, dětských hřišť, veřejné zeleně a mnoha dalšího!

Kdybych tyto vymoženosti městské zástavby nepožadoval, mohl bych bydlet někde ve skalní puklině v lese. A fakt, že celé sídliště je dětskou zónou (či jak se to jmenuje) ... znamená, že každé zaparkování mimo toho vyznačeného dopravní značkou "parkoviště" je za "pětikilo". Pro vás minimalistická hodnota, pro mě víkendový nákup! Jinak 15 000 za měsíc atd. Zřejmě se oba pohybujeme v rozdílném ekonomickém patře. Váš názor přesto ctím a rozhodně ho nebudu mínusovat, jak jsem měl zprvu v úmyslu. Přeji hezký den a vždy volné místo na zaparkování! :-)

0 0
možnosti
Foto

M29i30l80a91n 69V29í45t

12. 9. 2016 4:53

Dík za komentáře - problém s parkováním je evidentně celorepublikový.:-(

Dovolte mi ještě 4 poznámky:

1. mé texty jsou více beletrické, než faktické - proto i dialog se strážníky je zřejmě peprnější se odehrál v reálu. A přiznejme si, že dialog s nabroušenou Jiřinou taky nepřipomíná 'čaj o páté'.;-O

2. situace na sídlišti je většinou ze strany MP tolerována, papučová razie následuje vždy až po udání - viz příběh kolegy z jiného města:

Řidič stojící opravdu blbě dostal botu (bránil průjezdu) - tak zavolal MP a udal pak 5 dalších, kteří sice taky stáli v zákazu (dětská zóna), ale nebránili provozu.

3. parkovací problém nyní řeší město přestavbou podélného stání na příčné - samozřejmě na úkor zelené plochy. Stojí to šílený prachy (asi z EU) a efektivita nic moc (z původních 30 míst je nyní 38). Nechápu, proč nejdou cestou jednoduchých, patrových, parkovacích domů. Jedno, polozahloubené, s kapacitou cca 200 míst tu máme, na jeho střeše je dětské hřiště a 2 kurty. Zájem o získání místa (platí se snad už 8 000 / ročně) je neskutečný.8-o Místa se snad jen dědí!:-P

4. Na předchozí mé adrese měl soused vyhrazeno 1 parkovací místo (blokoval však 2) pro invalidního syna v ústavní péči. Je jistě strašné mít nemocné dítě, ale syna jsem u nás za 10 let nikdy neviděl!

0 0
možnosti
JR

J97a89r55a 66R76a85n88k

11. 9. 2016 21:10

Skoda, ze si Jirina nenatocila celou "diskusi" s mene vzdelanymi, mohla by to ted pouzit, takhle se snad nesmi chovat a vyjadrovat zadni profesionalove, meli by je vypovedet, at si hledaji praci v kamenolomu, nebo zastoupeni reznickeho psa.

0 0
možnosti
MR

M47a68r41t65i81n 19R50a81m

11. 9. 2016 5:42

Té paní rozumím!

U nás na sídlišti je to obdobné. Vylepšené o místa vyhrazena pro postižené - rozuměj pro jejich příbuzné, aby parkovali u bydliště, protože pro ty své stejně najíždějí až na chodník u vchodu.

A nejlepší na konec: 15 míst má vyhrazené Dětské centrum! Nevím, jak to dokázali, ale pochopil bych, kdyby ta místa měli v době, kdy jsou otevření. Ale ne, pokutu tu měšťáci rozdávají nejraději také přes noc!

Vám karma a paní řidičce přání lepších rán :-)

2 0
možnosti
Foto

Také nechápu, proc někdo dynamicky neresi mista pro postizene. Odvezu manžela do nemocnice na vysetreni a půl dne je v přecpane ulici volne misto, kde by se před obchodem mohlo protočit X zákazníků, dealerů aj. I když jsem mela snahu tento prostor nabídnout majiteli obchodu, tak to nejde, nebot stani na miste vyhrazeném pro invalidu je pokutovano

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 404x
Jsem "exot". Myslím jinak, konám jinak a také jinak píši! Věřím, že nejsem jediný, že jsme aspoň dva, doufám, že existuje "můj ideální" čtenář. Čtenář, který si sedne s kávou k počítači, najde si "mě" a čte... zapomene na čas, kafe mu stydne a bábovka osychá. Když dočte, zdolá kávu na 3 loky a jde konečně něco pořádného dělat!

 

A kdo jsem já? Zcela jistě:

 

Muž spíš starý - nežli mlád, spíše chorý - nežli zdráv! Spíš jsem těžší - nežli lehčí, spíše píši - nežli řečním! Spíš jsem zvíře - nežli kráska, všechno sním a ještě mlaskám! Chci být vtipný a ne smutný - předsevzetí: nebýt trapný! Dnes jsem tu a ... zítra? Kdo ví?