Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zelené žáby na prameni si myslí, že když bude jeden fotovoltaický panel 100 kW (chi,éra) stát 100,- Kčs, tak budou fotovaltaické panely dávat proud i za tmy. NEBUDOU.

Předevčírem jsem v práci zažil asi dvacetimunutový výpadek proudu  nešlo opravdu VŮBEC NIC. Ročně dáváme do fotovoltaiky, která je na nic, asi 40 mld, tak proč se děsíme nákladů na Temelín, když ten dává proud ve dne, v noci a podobným výpadkům by v budoucnosti pomohl zabránit?

7 0
možnosti

děsíme se proto že by mohla nastat situace kdy by k těm zbytečně utraceným 40mld přibylo dalších 40mld na dotování provozu Temelína.. (zde operuji s tím co říká paní Drábová, tedy že výhled v energetici na deset let dopředu je jen věštěním..), navíc rozumě využívané OZE vidí jak neoddělitelnou součást energetického mixu naší země nejen paní Drábová ale i pan Wágner.. a tyto lidi já osobně považuji za odborníky. A nakonec, když si všimnete ani autor blogu se nezříká jaderných elektráren a pokud se ukážou jako nezbytností nebrání se jejich stavbě...

0 2
možnosti
ZH

Nemilý zelený příteli, velice bych celé vaší partičce "watermelons" přál realizaci vašich snů na nějakém samostatném a oploceném místečku. Zde byste mohli žít dle svých přání - využívat výhradně energii z obnovitelných zdrojů, bydlet v zateplených obydlích z ekologických materiálů, využívat jen 100% ekologické vytápění, recyklovat na 110%, přepravovat se výhradně na bicyklu, popř. elektromobilem a žrát výhradně bio potraviny. A hlavně to vše realizovat za svoje !!!!!!! Kolik by vás tam asi tak po roce tohoto úžasného života zůstalo, co myslíte?

7 0
možnosti
Foto

Na elektromobilu není nic ekologického. Sice nesmrdí, ale tu energii je stejně třeba někde vyrobit.

2 0
možnosti
JM

další lživá zelená agitka

6 0
možnosti
RC

"Problémem jaderných elektráren je vedle ceny i neschopnost pružného vyrovnávání výroby z obnovitelných zdrojů."

Neni toto spise problem obnovitelnych zdroju - tj. nespolehlivost dodavek?

Jinak co se tyka uspor za zatepleni. Nevim, jak jste prisel k tomu cislu, ale obecne se da rict, ze zatepleni je hodne draha sranda. U nas jsme zateplili a vymenili okna. Ale navratnost se pocita v horizontu >20let, pricemz ovsem nejsou zapocitany naklady na obonovu a opravy.

5 0
možnosti
JT

To ja dam za zatepleni cca 600.000 a s nejakou navratnosti za meho zivota ani nepocitam. Barak lip vypada, a nemusim tak casto chodit topit.

0 0
možnosti
PH

P20e24t85r 21H39á79l72a

5. 2. 2014 15:43

Význam energetické účinnosti celosvětově neroste, roste jen propaganda o energetické účinnosti.

4 0
možnosti
PK

Měl by jste pravdu kdyby se dal Temelín a ostatně všechny dostatečně výkonn´é elektrárny k zajištění 100 procentního pokrytí spotřeby dal v Evropě postavit s čínskou výkonností.

Tedy že se rozhodne a za 48 měsíců jede elektrárna na plný výkon a dodává do sítě. (U nás za tu dobu nestihneme ani výběrko)

4 0
možnosti
KN

Velkou výzvou je zrušení zbytečného a škodlivého ministerstva pro životní prostředí a na něj napojených parazitických organizací.

A hned pak ukončení financování parazitických nestátních a nevládních organizací.

17 1
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky