Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako absolvent elektrofakulty VUT, byť nikoliv oboru energetiky, musím říct jediné: pane šimoníku, jste úplně, totálně a zcela mimo. A je nutno to říkat nahlas a takové nebezpečné hlupce eliminovat z veřejného prostoru. Rv

0 0
možnosti

Pane Novotný, konkrétně prosím. A jaký obor jste tedy studoval že mluvíte tak přesvědčeně?

0 0
možnosti

P90a68v42e66l 19H35e37k

21. 11. 2013 13:01

Stále stejně bludy melounů. Zateplením ušetříme, zefektivněním ušetříme, co to převést  do řeči čísel? A co průmysl, ten potřebuje stálý příkon v řádu mW, kolik by bylo potřeba slunečníků a fofrníků a čím je hodláte zálohovat?

3 0
možnosti

Průmysl? Až dosáhneme smělých cílů ve snižování produkce CO2, žádný průmysl tu už nebude.

1 0
možnosti

K88a95r79e62l 93N68o87v80á63k

21. 11. 2013 9:01

Pane Šimoníku,

skutečně máte svoji vlastní  domácnost odpojenou od elektřiny a ostatních zdrojů energie ?

2 1
možnosti

Nicneříkající slátanina nevídaného kalibru Rv .

3 1
možnosti
Foto

Pane Šimoníku, jako obvykle velice jednostranné zpravodajství, zkuste čerpat své informace i jinde, třeba zde:

http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/premena-nemecke-energetiky-je-draha-a-problematicka-stezuje-si-e-on-1039211

Candole je s prominutím naprostý mimoň a jeho bláboly jsou na stejné úrovni, jako když o energetice a kůrovci na Šumavě vášnivě hovoří teatrolog Just.

2 0
možnosti

Ano, uveřejnuji spíše pozitivní zprávy o OZE, protože těch jednostranně negativních je v hlavních médiích dost, tak aby to bylo vyvážené.

A podívejte se do aktuální SEK. Ještě před pár měsicí nás poltici masírovali jak musí nové bloky v r.2025 být v provozu. A nyní upravili předpovědi spotřeby a výroby z OZE téměř přesně dle mého komentáře. Já taky vím, že potenciál OZE v Česku za současného stavu znalostí není dostatečný, ale kdo ví co bude za pár let ? Proto odmítám aby se rozhodovalo o takové investici zbytečně 10 let v předstihu než to bude nutné, Jde o zbytečné předčasné utápění peněz do rizikové investice.

http://milansimonik.blog.idnes.cz/c/356399/Politici-nestraste-nedostatkem-elektriny-na-Temelin-je-10-let-cas.html

0 2
možnosti

Proč kupovat elektřinu v létě, když je jí všude kolem plno zadarmo ?

0 0
možnosti

"Konvenční zdroje jsou vytlačovány z merit-orderu a jejich dnešním úkolem je vyvažovat výkyvy ve výkonech větrných a solárních zdrojů."

Nic ve zlém, ale pokud má být diskuse, tak má mít reálný základ. Výše uvedenou větu může napsat jen naprostý technický ignorant, člověk s nějakou vážnou duševní poruchou a nebo agent Transgasu. Ono až se najednou zjistí, že akumulace jaksi pořád není a zbývající jaderné a fosilní zdroje jsou na hranici své životnosti, tak nezbude než začít sekat plynové elektrárny jak Baťa cvičky a nebo se připravit na to, že budeme žít PŘE-RU-ŠO-VA-NĚ, jako to bylo v Simpsonech nebo kde.

3 0
možnosti

...Akumulace jaksi pořád není...Dokud se peníze VaV budou lít jen do jaderných a uhelných technologií, ak budeme krčit rameny ještě dlouho.

http://www.hnutiduha.cz/aktualne/mezinarodni-energeticka-agentura-dotace-pro-fosilni-paliva-prekrocily-500-miliard-dolaru

0 1
možnosti

P92a32v25e73l 92K18u27r22a95l

20. 11. 2013 22:47

Export je to jediné co tuhle zemi může udržet v chodu... a je jedno jestli jsou to auta a nebo elektřina.

Takže stížnosti že elektrika z Temelína půjde na export v době kdy kolem ostatní nebudou mít výrobní kapacity mi vůbec žíly netrhá a trhat nebude. Energetická spotřeba Evropy vyjma poslední ekonomické krizičky konzistentně rostla a po roce úpadku opět začala růst. Bez ohledu na to jak politici a zelení žvaní o úsporách nikdy nevedly ke snížení spotřeby energie.

4 0
možnosti

Když je to tak jasné, tak proč si to ČEZ nepostaví se svým podnikatelkým rizikem? Proč to máme dotovat? A jestli je podnikání v energetice problematické kvůli dotacím všeho druhu/nejen OZE, ale historicky i nově i fosil a jádro, tak proč stavět podníkání na exportu takové komodity? Se státní garancí to není podnikání ale tahání peněz z daňových poplatníků, další tunel.

2 2
možnosti

Malinko nadužívání cizích slov a odborných termínů.  Běžný občan to asi nedočte. Zato běžný občan zaplatí větší část z fotovoltaického bilionu Kč na polích, ježto ovšem mnohdy odteče do zahraničí, nebo na firmy majitelů neznámých. EU

2 0
možnosti

Beru připomínku a příště napíšu lépe. FV je hrozný malér, bohužel, za to vděčíme našim zákonodárcům a netransparentním podmínkám. Za stejné peníze bychom letos postavili ne 2 GW, ale 9 GW, ceny panelů podstatně klesly. Tedy cena vyrobené elektřiny 3-4 Kč/kWh, srovnatelná s cenou ze zásuvky.

0 1
možnosti

Já tomu nějak nerozumím. Používání méně anglických slovíček a více vět dvojčlenných by možná text zpřístupnilo širším masám.

0 0
možnosti

Toto je spíš takový souhrn zpráv o aktuálním dění, převzatých z jiných zdrojů, ke konkrétním tématům energetiky píši v jiných příspěvcích.

0 1
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky