Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J14a98n 78R24á41ž

24. 10. 2013 17:39

Pouštím si fantazii na špacír a dumám, jak by to asi dopadlo s dynosaury (a dalšími ..aury), kdyby měli "zelené" věrozvětsy, kteří by je denně strašili vyhynutím, jednou z důvodu oteplování, jindy z důvodů ochlazování planety.

Dopadlo by to stejně a stejně to dopadne  z hlediska dlouhodobého vývoje  na této zemi, i s člověkem. Všichni jsme smrtelní a jen ten živočich , kdo se umí přizpůsobit novým podmínkám, přežije. A nepomůže tomu žádné falšování údajů o změnách klimatu, jak se to děje z vůle ekologistů a všech, kdo na této deformované ideologii vydělávají biliony.

P.S. Stačí výbuch Vesuvu, a ten se dle údajů vulkanologů dá očekávat ještě v tomto století, a změní se v několika pár okamžicích  Evropa a život  všech jejích obyvatel. Jediný výbuch velké sopky změní klima ze dne na den víc než vše, čím se na změnách klimatu člověk podílel za celé industriální období. Stačí, aby tichomořský masiv Tamu obnovil svou aktivitu a život na zemi zmizí během několika málo dní. Takže přemýšlet v úrovni dnešního vnímání života, jak bude život vypadat za sto, dvěstě let, je stejné, jako bádat o nekonečnu. Bavte se tím, ale neotravujte lidi, kteří chtějí prožívat v klidu a pokoji svůj reálný život teď a tady.

0 0
možnosti
PK

P39a89v74e94l 78K35u92r95a69l

23. 10. 2013 18:54

Neroste a neporotste spotřeba?

Zajímavé tvrzení... zatím vždycky rostla bez ohledu na to jak moc politici žvanili a nebo podporovali úspory. Nerostla jen v posledním pár odbdobí a to nebylo díky úsporám ale díky ekonomické krizi a krachům firem (popřípatě odchodům do Číny)

Takže tato vaše základní premisa nemá naprosto žádný faktický základ který by se někde na planetě dal pozorovat. Nepočítáme li ekonomické katastrofy spotřeba energie vždy rostla ať už to bylo za ropných krizí a a nebo čehokoli. tak se politické programy na úspory ukázali jako zcela neúčinné.

Vrátí se hospodářský růst, vrátí se požadavek na spotřebu energie. (a pokud tu ta energie nebude u koho si necháte vyrobit 1000 aut na zakázku? U někoho kdo vám slíbí že to bude za 20 dní nepřetržité práce a nebo u někoho kdo řekne že možná za 40 když bude vhodně foukat vítr a nebo svítit slunce?) Fabrika musí jet podle zakázek ne podle přírodních rozmarů. (pokud tedy podle přírodních rozmarů nepojedou všechny na planetě.

A co se exportu elektřiny z uhlí a jádra týká- co je na něm špatného? Za něco si tahle republika ropu a plyn které se na našem území nenechází kupovat musí... žádná technologie schopná je nahradit stále ještě neexistuje a nevypadá to že v dohledné době existovat bude. Takže si na dovoz musíme vydělat vývozem zboží a služeb ven. A elektřina je komodita stejná jako auta.

6 1
možnosti
JM

U Šimoníka je zbytečný jakýkoliv argument. Co byste taky chtěl, když se z projektanta stane energetický expert? To je to samé, jako když v jednom nejmenovaném veřejnoprávním rádiu prohlásili hlasatele Zelené vlny "dopravním expertem".

4 1
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky