Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že si pletete pojmy s dojmy, protože, to ce je v té tabulce js zvýhodnění daného typu zdroje, v tomto případě solární elektřiny a nikoli výkupní cena. Přesto je, myslím si, oproti nám dosti nízké.

Vergütung für Strom, der in das öffentliche Netz eingespeist wird (Einspeisevergütung) 

Zubau im Jahr 2011 (neu installierte Leistung) 

Degression für das Jahr 2012  bis 30 kW ab 30 kW ab 100 kW ab 1 MW 

~ 5.200 MW 15 % 24,43 23,23 21,98 18,33 

A číslo, které uvádíte, už vůbec není výkupní cenou, příspěvkem pro ty, kdo solární energií "krmí" vlastní spotřebiče. Stačí jen trochu umět německy a prolézt si ten přiložený dokument.

0 1
možnosti

Pane Heřmánku, je to výkupní cena. Výrobce dostane tuto fixní cenu(vergutung), a distributoři jsou pak povinni vykoupenou elektřinu prodat na spotovém trhu.

Samozřejmě jiná, nižší je sazba pro vlastní spotřebu. Vše je popsáno třeba zde.

viz popis třeba zde:  http://de.wikipedia.org/wiki/Erneuerbare-Energien-Gesetz.

1 0
možnosti

Proč porovnáváte cenu několika produktů a ani se nezmíníte o jejich kvalitě?

1 2
možnosti
PK

P35a95v79e17l 49K28u48r58a65l

22. 10. 2013 18:17

To by mne ještě zajímalo jestli do té ceny zahrnul i povinný příspěvek všech těch kteří ji nekupují ale musí za ní zaplatit jenom proto že to někdo nařídil zákonem.

Ale británie má jednu ultimátní vlastnost- nijak se nepodílí na Evropském energetickém trhu. Veškerou energii kterou spotřebovává si musí sama vyrábět 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

A tento parametr bohužel žádný z OZE nesplňují. Navíc nemůžou mít v žádné chvíli nějakou vysokou nadvýrobu protože to by příliš ohrořovalo jejich síť.

Z tohoto hlediska jsou pro británii OZE krajně nevhodný zdroj energie. Nemají žádný buffer do kterého by v kterémkoli okamžiku nadbytečnou energii nacpali.

A ono i v kontitentnální Evropě už s tím začíná být problém. Pokud to Němci myslí s OZE vážně tak je třeba aby do 8-10 let stálo 3000-5000 km nových vedení velmi vysokoého napětí ze severu německa na jih.

A co se ČR týká u nás je třeba současnou distribuční síť začít měnit. Naše sloupy jsou staré a jejich životnost končí. Ovšem i kdyby se mělo třeba jenom přerušit na 24 hodin VVN síť co jde teď do Německa tak musí prakticky celý sever německa na regulační stupeň a omezovat výrubu... a také by nebylo kudy na jih německa tolik elektřiny dovézt. A Upřímně tu VVN linku co vede do východního Německa jsme měli vyměnit celou za novou už před 10 lety. Ale to by taky znamenalo že minimálně 2 roky nebude vůbec fungovat. Náhrada za ní není. Poláci jsou též na hranici svých kapacit a taky by měli začít tu síť měnit. Staré sloupy porazit a postavit nové. Na stavbu nových navíc opravdu nemáme. Stav současné rozvnodné sítě je už nyní v ČR katastrofální a vyžaduje stovky miliard korun investic jenom na prostou obnovu.Natož na nějaké vylepšování.

2 1
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky