Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Řada vlád neuměla alespoň z části vyřešit problém s "nepřizpůsobyvými" , to , co  by k nám přišlo, by bylo mnohem horší včetně bezpečnostního rizika. Špatná sociální politika k nám přivedla cca 100 000 cikánů ze Slovenska. To nám EU také pomůže je přerozdělit?

7 0
možnosti
KS

Důležité je, aby imigranti věděli, co je tady čeká. Většina Afričanů doma sedí na ulici a kouká. A mají pocit, že pro to, aby člověk byl bohatý, stačí být v Evropě. Takže přijedou do Evropy a sednou si na ulici. A ono nic. Jejich dětem ale už to sezení na ulici ke spokojenosti nestačí. Ale protože je rodiče nevedli ke vzdělání, jsou bez budoucnosti. A na malér je zaděláno.

9 0
možnosti
KC

ČR nemá přijatelnou imigrační politiku. Imigranty potřebujeme, ale to neznamená, že musíme brát každého. Imigranti by se měli písemně zavázat, že podstoupí jazykový kurz se zkouškami a že budou respektovat právo původní populace žít podle svého a uplatňovat hodnoty, které odpovídají naší tradici a zvyklostem. Pokud nebudou ochotni přijmout tyto podmínky, vyhostit je. Stejně tak vyhostit každého, kdo se dopouští trestných činů. To není zdaleka vše, ale dál by měly podmínky promyslet ministerstvo zahraničí, měly by projít vládou  a uzákonit po schválení v parlamentě.

4 0
možnosti
PK

Hodně diskuse je k Ukrajincům. Souhlas v tom, že z mnoha důvodů je s jejich zvyšováním - dnes to jsou už statisíce včetně mnoha ilegálů - menší problémy než s těmi na jihu Evropy, v Německu, Beneluxu, Skandinávii. Nejsem naivní, že proti migraci moc neuděláte - málo dětí, Evropští našinci nechtějí dělat podřadné práce, imigranti jsou levní atd. Mně už z těch konců hlava bolet nebude, ale možná budeme mít ještě chytřejší mobily ale ztratí se český charakter společnosti, Praha je předvojem. A to Hudeček chtěl držet "západní kurs" ;-D V malém národě Ukrajinci i Rusové se nestanou jako v USA Američany. Pozor na jednu věc - první generace západních přistěhovalců byla proti těm dalším nejméně problémová. Viz Turci v Německu, Magreb a spol. ve Francii, Belgii. A i Rusů už je v Německu, zejména v Berlíně, až moc.

3 0
možnosti
RK

Bohužel to srovnání s Ruskem, nebo Německem dost pokulhává. Ruská šlechta a inteligence, stejně tak ta německá, má k nám velmi blízko. Nakonec díla Ruských a Německých autorů jsou u nás velmi známá i oblíbená, stejně tak ruské a německé jídlo, nápoje... styl života je tomu našemu velmi podobný a i s jazykem nemají tyto národy u nás problém. Je logické, že když sem přijde uprchlík odněkud z Afriky, tak nemá moc šancí na uplatnění. Přirozeně že i tam jsou inženýři, doktoři aj., ale ti pokud by museli opustit svojí domovinu, nemají problém najít uplatnění v pro ně lepších zemích. Určitě ovládají některý ze světových jazyků. Takže kdo by šel k nám?

2 0
možnosti
MH

Pamatuji si, že svého času Itálie prosila o finanční pomoc v případě nepropustného zabezpečení hranic, které by vyžadovali enormní náklady stejně jako nákladné posílání imigrantů do zemí původu. V případě, že jí ostatní země EU, především ty, jech se emigrace týká nejméně, odmítají finančně pomoci, navrhovala rozložit imigranty do zemí EU rovnoměrně. ČR byla (jako vždy) v čele těch, kteří odmítali oba dva návrhy pomoci hraničním státům EU s tímto problémem. Toto mně přijde z naší strany dost pokrytecké, děláme, že je to jejich problém, nejsme ochotni jim s tím pomoc za žádnou cenu a zároveň popíšeme miliony stran internetu o tom, jak je to největší nebezpečí všech dob pro ČR i pro Evropu. ;-)

1 7
možnosti
MT

"...aby imigrace do ČR byla řízená podle striktních pravidel..." Souhlas, ale kdy konecne pochopite, že my si už ŽÁDNÁ PRAVIDLA vymýšlet, klast ani řídit nemužeme! EU rekne koho a kolik a my musime jen splnit. Bohužel, CR si už zadne podminky klast nemuže.

8 4
možnosti
PP

Muzete to tvrzeni necim podlozit? Protoze neni pravdive.

3 1
možnosti
RS

Je zajimave, ze "azylanti* z Afriky jsou povetsinou mladi muzi. Je opravdu muzske plemeno v Arice na tom tak spatne, ze musi hledat v Evrope azyl? A nebo muzi jsou v Africe pricinou vseho zla.

3 0
možnosti
MS

Co takhle přesunout peníze k podpoře českých rodin, aby si mohli dovolit 2. nebo 3. ditě. Je naivní a směšné si myslet, že imigrace islamistů zajistí "přísun „nové krve“, pracovní síly, daňových poplatníků, ale i spořádaných a zodpovědných občanů, přispívajících k rozvoji naší země". Oni nikdy nebudou pracovat, jsou to z velké části analfabeti, nic neumějí, ze zkušenosti se nebudou začleňovat. Budou potlačovaná práva původních obyvatel na úkor přistěhovalců.

20 0
možnosti
MT

R^ Jenze naše šaškovaci vlady nic positivniho neudelaji. A to bez ohledu na partaj.

7 0
možnosti
JV

Teď kdy chce Británie omezit imigrantů do země tak vezmeme všechny. My na to máme. Přece si to u EU neposerem.

11 0
možnosti
MT

Presne jako drive. Moskva rekla, a my udelali 2x tolik. Nyni Brusel rekne, a my udelame 3x tolik.

12 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik