Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

I ja, timto vasim vytvorem....

0 0
možnosti
LN

...tak jak je to s tou vaší ubytovnou v Povrlech...???

0 0
možnosti
JR

J41a85r81a 66R69a97n56k

29. 11. 2015 23:18

Prispevky se neukazuji a tak pane Sarapatko - zopakujte si historii s temi koncentraky:

V době nacistické okupace

Po obsazení zbytku Československa nacistickým Německem v březnu 1939 se Karel VI. odmítl stát říšským občanem a dále se hlásil k české národnosti. Doložil to svým podpisem národnostního prohlášení české šlechty, jehož hlavním autorem byl jeho bratr František Schwarzenberg. Prohlášení podepsalo navzdory nátlaku nacistů přes 80 českých šlechticů.[3] Karel VI. proto patřil mezi šlechtice, na jejichž majetek zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich uvalil nucenou správu.[3]

Karel VI. a jeho rodina byli přinuceni odejít ze svého sídla na hradě Orlík do malého zámku v Čimelicích, kde se věnoval psaní historických prací. V dubnu 1945 se na jeho popud vytvořil čimelický ilegální obecní národní výbor, který se připravoval na protiněmecké povstání.[3] Karel VI. a jeho nevlastní bratr Norbert Kinský se následně účastnili květnového povstání v Čimelicích. Karel VI. se například podílel na odzbrojení maďarských vojáků ubytovaných v hostinci Na Knížecí.[10] Během povstání se Karel VI. zranil při nehodě na motocyklu. Při jednání o kapitulaci jednotek SS, vedených generálem von Pücklerem, ho zastupoval jeho bratr Norbert Kinský.[3]

Dne 4. června 1945 byl zvolen předsedou Revolučního národního výboru v Čimelicích. Vedl ho téměř rok.[3] Po válce sice opět právoplatně převzal kontrolu nad veškerým svým majetkem, ale již v roce 1948 byl majetek orlické větve Schwarzenbergů zcela zabaven novým komunistickým režimem Československa.

1 0
možnosti
JP

Vaše hlavní "perla" přišla v závěru tohoto pamfletu - něco ve smyslu  "využívání práce Romů a Židů Schwarzenbergovými předky" . To už jsou  slova bolševického kádrováka, který nemá věcné argumenty. Já jsem také zhnusen - jednak z Vás, je otřesné, co se může dostat do parlamentu a také ze Zemana. Zemanova hulvátsko-buranská vyjádření na adresu zubožených lidí prchajících před válkou jsou pochopitelná pouze ve  čtvrté cenové skupině a shazují nás hodně hluboko.

4 1
možnosti
JV

J59i91r69i 57V17r47a78b86e86c

29. 11. 2015 17:57

Co za blabol .Ja mam tolik znamych v zahranici.Pan Swarzenberg byl vsude uznavan jako minister zahranici !(Uz k vuli jeho znalosti reci)Ti dva Klaus a Zeman byli a jsou jen vysmech pro zapadni svet .Boduji jen na vychode. A na to nejsem zvedav.

Cest praci s.Sarapatko!!!!

5 3
možnosti
JK

J28i95r28i 65K66u33c84e10r84a

29. 11. 2015 18:28

já mám v zahraničí známých opravdo hodně (Francie, Dánsko, Skotsko, Katalánsko, Švýcarsko) a o KS tam nevědí ani Ň ;-D o Zemanovi tedy také ne, o Klausovi 2-3 lidi ano, ale nic pozitivního

0 0
možnosti
VC

V82í76t 70C83i27b49u53l50k92a

29. 11. 2015 17:21

Dole v diskuzi ten dotaz nějak zapadl, dovolím si ho zkopírovat.

Kdo platil Vaše pozorování referenda na Krymu? Je to jednoduchá otázka, prosím o jednoduchou odpověď. Přece se nebojíte vysvětlit finanční pozadí svého počínání když tak dobře víte co dělá ČR ostudu a co ne. Ke lhaní ve stylu "nevím" se doufám nesnížíte, dle vašich razantních článků jste velmi statečný a čestný člověk, který nemá zapotřebí zbaběle uhýbat před nepříjemnými dotazy.

6 1
možnosti
LN

...tak se nedívejte do zrcadla.....:-P......sorry pane poslanče...ale na vaše články evidentně nejsem dostatečně psychicky vykarosován...takže vězte...že toto je reakce pouze na nadpis...čili titulek...nic víc si v očích nezasloužíte....;-O;-O;-O;-O;-€RvRvRvRv

3 4
možnosti
Foto

Dobrý večer pane Nádvorník,

na vlastní názor má nárok každý. Kdybyste měl ale svého pana knížete zažitého tak jako já, možná byste ten svůj taky změnil:-)

2 1
možnosti
Foto

Já jsem zase zhnusený bolševickým svinstvem dědičné a třídní viny vyjádřeném členem Parlamentu(!!!) České republiky schovaného ve větě "Nebo na využívání otrocké práce Romů a Židů svými předky."

5 6
možnosti
Foto

Hmmmm, jenže oni tam byli na práci na Scwarzenbergově nahnáni do koncentráku, víte?:-(

2 4
možnosti
Foto

Vy nejste zhnusen? 8-o

1 0
možnosti
KT

Pokud je tato otázka určena mně - těžko jednoznačně odpovědět. Pamatuji si totiž pana Schwarzberga ze 70. a hlavně 80. let, kdy velmi intenzivně zvenčí podporoval náš disent. Mimo jiné i finančně a ne málo. Jiní o boji proti komunistům dnes jenom kecají a nebo sami o sobě sepisují naučné brožurky. Na druhé straně, každý by měl poctivě zvážit, kdy nastal čas, aby se odebral na odpočinek. Podle mne pan Schwarzenberg už ani neměl jít do prezidentských voleb. Stáří a nemoci politikům nesvědčí, toho je důkazem i Miloš Zeman.

7 3
možnosti
KT

Jo, jo, není nad slovo politického turisty! On se pan Šarapatka léta lísal k socanům a doufal, že ho buď pošlou zase někam velvyslancovat a nebo, mnohem raději, že ho někde postaví za lídra do poslaneckých voleb. Jenže socani se k tomu nějak neměli ... a tak necelé dva měsíce před volbami přeběhl k Okamurovi. Ten měl tak málo lidí na kandidátky, že rád Šarapatkovi vyhověl. Takže to politickému turistovi vyšlo. Okamurovci se ale rozpadli, co teď, co teď, pane Šarapatko? Kam se vrtnout, kterou partaj nově zaujmout moralistními projevy na blogu?

9 3
možnosti