Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hm. A co uděláte s budovami patřícími Lobkowiczům?

0 0
možnosti
JC

No jasně, kostely je třeba zabavit, arcibiskupa z jeho domu vyhnat, řády zrušit a kláštery přebudovat na kasárna a věznice.

3 0
možnosti
PK

Zloděj má vrátit vše co ukradl a církev si všechno zaopatřila nekalými cestami, oblbováním, kupčením, zabíjením nepohodlných a majetných lidí. Znám z vyprávění mého otce, jak se chovali ti co za první republiky vyučovali katechismus. Mlátili děti rákoskami, nechávali je klečet na ukazovátku a hrachu nebo je jinak trápili a někteří z toho měli trauma na celý život. Je to sekta, která si z Boha udělala zástěrku pro své zločiny. Kdo žehnal nacistickým zbraním, kdo podněcoval k válkám, to bylo již zapomenuto, kdo si žije jako prase v žitě, kdo przní děti  Kdo si staví chrámy za desítky milionů? Snad jejich šéf udělá konečně v tom církevním bordelu pořádek.

Potom snad budou sloužit v nové době tomu čemu mají - pomáhat lidem. Zatím však pomáhají pouze sami sobě.

2 4
možnosti
PK

Církev nikdy nic dobrého nepřinesla, jenom zlo, násilí, područí, uzurpování, války, odpustky. Umírající přesvědčili aby jim odkázali majetek, zatímco jejich potomci díky nim trpěli bídou a nouzí. 

Vychechtaný obličej pana Duky jasně svědčí o tom, jak je šťastný, že si nahrabe. 

Z mozolů poddaných si církev nahrabala, své majetky zneužívala, okrádala lidi, pálila čarodějnice, upálila Mistra Jana Husa a ještě si tady nárokuje symbol České republiky. 

Kšeftuji s Ježíšem jako s ponožkami a své zločiny omlouvají boží vůlí. 

Zapomenuli, že Ježíš k nám pravil, abychom mu nestavěli chrámy, ale nosili jej v sobě. 

A oni si staví chrámy, nežijí v chudobě a pokání, tyjí z blbosti jiných. Neviděl jsem štíhlého klerika, každý je vyžraný jako ........ Tak kde je ta chudoba. Potkal jsem jednou františkána, sotva lezl, pupek jako pivní sud, blažený výraz ve tváři, tak jsem se jej zeptal jak je na tom s tou chudobou, ani nedokázal odpovědět. Rád bych věděl, který z těch církevních papalášů opravdu věří v Boha. Snad jenom ti nejnižší a možná ty tzv. ovečky staré babičky, které mu do kasy dají poslední koruny a samy raději nejedí. Poslal bych je někam lumpy jedny mizerné.

3 3
možnosti
JC

Nepochybuji, že vy byste nejraději mne i ostatní katolíky oběsil.

4 2
možnosti
VP

včera Duka byl velice rozčílen a přerušil hovor při debatě v Radiožurnálu, tady píše Štampach jak Duka zapomněl co Klausovi nedávno slíbil ... http://denikreferendum.cz/clanek/16639-sikovne-pred-volbami

1 1
možnosti
Foto

A s tímhle právním povědomím chcete do Parlamentu?

No, tam to teda opět bude vypadat ;-(

7 0
možnosti
PK

Ono víc lidí z jejich strany neví která bije, včetně jejich šéfa:-)

1 0
možnosti
SN

:-)   Víte pane autore, je před volbami a každý si chce přihřát svoji polívčičku a v naší republice, kde jsou věřící v menšině, je nejlepší....vytáhnou téma - církevní restituce. Hned se všichni cítí okradeni. Samozřejmě předloží se to tak, jak jsme četli povětšině na netu a slyšeli v médiích. Věci nejsou někdy takové, jakými se býti zdají ! Hlavně si kopnout, když chybí volební preference !   !! Pěkně to popsal přede mnou pan Kraus ! !!

5 0
možnosti
Foto

No jo, SPOZ padly volební preference pod 5% a tak teď přišli ministr vnitra Pecina a kancléř Mynář (oba dva lídři kandidátek SPOZ) s dramatickým tvrzením, že církev si chce přivlastňovat Pražský hrad a že se tomu musí teď hned rychle zabránit zákonným opatřením. M. Kalousek to označil za "politickou pornografii" a zdá se, že se k ní chtějí propůjčit i další. 

Mezitím se stalo:

"Ta věc nijak neohrožuje chod areálu Pražského hradu. Pokud se někdo domnívá, že je potřeba politicky rozhodnout, tak to rozhodně nebude dělat moje vláda," řekl Rusnok Českému rozhlasu Radiožurnálu.

"Rozhodně nemíním tuto věc řešit teď narychlo zákonným opatřením. Nemyslím si, že je to tak akutní a naléhavá, jak se zdá z některých prohlášení. Pokud s touto záležitostí měl někdo problém, bylo dost času to řešit v předchozích měsících a bude dost času řešit to po volbách, až vznikne nová Sněmovna," domnívá se premiér v demisi.

Kardinál Dominik Duka bezprostředně po odpolední schůzce s premiérem uvedl, že budovy, které církve užívají v areálu Pražského hradu, zůstanou církevní. Státu by naopak měly zůstat objekty potřebné pro jeho bezpečnostní chod.

"Ta věc nijak neohrožuje chod areálu Pražského hradu. Pokud se někdo domnívá, že je potřeba politicky rozhodnout, tak to rozhodně nebude dělat moje vláda," řekl Rusnok Českému rozhlasu Radiožurnálu. "Rozhodně nemíním tuto věc řešit teď narychlo zákonným opatřením. Nemyslím si, že je to tak akutní a naléhavá, jak se zdá z některých prohlášení. Pokud s touto záležitostí měl někdo problém, bylo dost času to řešit v předchozích měsících a bude dost času řešit to po volbách, až vznikne nová Sněmovna," domnívá se premiér v demisi. Kardinál Dominik Duka bezprostředně po odpolední schůzce s premiérem uvedl, že budovy, které církve užívají v areálu Pražského hradu, zůstanou církevní. Státu by naopak měly zůstat objekty potřebné pro jeho bezpečnostní chod. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/duka-se-sesel-s-rusnokem-0w6-/domaci.aspx?c=A131021_171146_domaci_hv

6 0
možnosti
Foto

Omlouvám se za dvojitou citaci, došlo k ní omylem.

0 0
možnosti
PS

Nepatril Prazsky hrad od nepameti spis ceskym kralum? Statu podle mne pripadl tak nejak revolucne az v roce 1918 a Ceske republice az v roce 1993.

2 0
možnosti
PP

P45e52t45r 43P97o61u65r

22. 10. 2013 8:33

a nebyli králové, resp. předtím knížata ... vrcholná SVĚTSKÁ moc ?  Aneb  později jeden král --- cizí ;-) ---  řekl  "Stát jsem já"  ..... takže jen potvrzujete blog ....

1 0
možnosti