Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF(

Není až tak pravda, že naše země nemá žádné zkušenosti s imigrací, vzpomeňme třeba bělogvardějce prchající po VŘSR z Ruska, kterých zde trvale zakotvilo ve dvacátých letech minulého století mnoho desítek tisíc, stačí se podívat na Olšana, mimo jmen na pomnících je tam i pravoslavný chrám. Také příjmení mnoha známých osobností napovídá jejich původu. Značné přistěhovalectví bylo i po 2. světové válce, komunisté z Řecka po prohrané občanské válce, Rómové ze Slovenska, pak Bulhaři a Jihoslované, později se přidali i Vietnamci, snad jsem na nikoho nezapomněl. Mimo poválečného komunistického importu ze Slovenska, který dopadl pochopitelně tak, jak dopadl, nebyl s žádnými zmíněnými imigranty žádný závažnější problém, dokonce ani s Vietnamci, Asijci se zcela odlišnou kulturou a ptejme se proč, protože buď byli kulturně blízko (Rusové, Bulhaři, Řekové, Jihoslované) nebo se snažili sami integrovat do společnosti (Vietnamci), jejich děti jsou již prakticky asimilované a patří k tomu lepšímu, co zde máme. Kolik třeba máme Vietnamců na dávkách, toť otázka do pranice, že ano!

A zde vidím jádro pudla, imigrace ano, ale jen těch, kteří s námi chtějí žít a jsou ochotni převzít naše hodnoty, což se mimo Rómů v minulosti v zásadě u všech imigračních vln podařilo a tvrdě odmítat ty, u kterých jasně vidíme, že toto není jejich priorita. Jinak i u nás budou hořet předměstí velkých měst a vybuchovat nálože v metru, opravdu to chceme!? Kolonie jsme nikdy neměli, nikomu nic nedlužíme, tak se podle toho chovejme!

1 0
možnosti
PM

"Metropoli Belgie letos nezkrášlí vánoční strom, který tradičně stával na hlavním náměstí. Rozhodla tak bruselská radnice kvůli obavám z muslimské komunity, již by nasvícený křesťanský symbol Vánoc prý mohl urazit."

Není co dodat.

1 0
možnosti
LJ

Ani Západ není imigrantům otevřen tak, jak bychom si mysleli. Když se Romové začali stěhovat do Británie a Kanady, brzy jim to tamější vlády zatrhly. Pokud by na nás z Bruselu tlačili, abychom byli vstřícnější, mohli bychom od nich požadovat větší vstřícnost pro Romy.

0 0
možnosti
JT

Klidne se otevirejte imigrantum, ale sam. Nas z toho vaseho otevirani vynechte.

1 0
možnosti
JC

1. Nezavázali jsme se k přijetí imigrantů. Ani naše vláda se k ničemu takovému nazvázala.

2. Referendum může být velkou oporou naší vládě při vyjednávání, že my teda nikoho z muslimska brát nebudeme, neb máme své Vietnamce a Ukrajince.

0 0
možnosti
PK

Výhoda referenda je, že jeho výsledek je dopředu jasný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 37,36
  • Průměrná čtenost 2171x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik