Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Líp bych to nenapsal. Zapálení pro cokoliv dává klapky na oči i uši. Patrné je to zejména v lásce. Ale platí to obecně. Ostatně, přísloví "Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly", je to toho jen dalším důkazem, že si to lidé uvědomují.

0 0
možnosti
IM

I85v38a71n 17M36i13n92á68ř

26. 5. 2022 13:34

Zdá se, že ruskému národu skutečně - není pomoci. Síla staletí trvajícího carismu následovaná nekompromisním bolševickým terorem, zřejmě paralyzovala tuto společnost v podajně ovládané stádo.

Ještě ani po "osmašedesátém" mnozí z nás, nedokázali traumatický stav okupace (po nezapomenutelném Pražském jaru) změnit názor na ruskou společnost zcela negativně. Jakousi vžitou tolerancí byla stálá a naivní představa, že hlavní vinu nese totalitní režim - který je ovládá.

Pověstný krůček k demokracii nedokázalo Rusko uskutečnit ani po nástupu Gorbačova, který ač komunista, vytvořil téměř optimální stav k radikální změně.

Opravdu se nelze domnívat, že v jedenadvacátém století, v době internetu a všeobecně dostupných informačních technologií, by byl běžný Rus - odkázán jen na prolhanou státní propagandu. Připusťme si konečně, že většina z nich po demokracii ani netouží - obzvláště, mají-li se v novodobém Putinově samoděržaví tak dobře, jako nikdy v minulosti.

7 2
možnosti

Vypadá to, že jste objevil Ameriku. Jiný kraj, jiný mrav. Každý, kdo byl dal nez v Evropě, je to dávno jasné.

2 0
možnosti
PV

K těm zeleným snad jen pár myšlenek, které napsal F.A.Hayek ve své Cestě do otroctví:

.. právě lidé, kteří jsou nejvíce zapáleni pro plánování (regulaci) života společnosti, jsou nejvíce nebezpeční, pokud k tomu dostanou volnou ruku - a jsou také nejméně tolerantní k plánům ostatních. Od svatého a úzce specializovaného idealisty bývá často jen krůček k fanatikovi. Plánování (regulace) čerpá nejsilnější impulz z nenávisti zklamaného idealisty. Lze si jen těžko představit nesnesitelnější a iracionálnější svět než ten, v němž by nejlepší specialisté v každém oboru směli nekontrolovaně realizovat své ideály.

Co k tomu říci - svět EU dnes bohužel plně ovládají zelení idealisté / fanatici, díky čemuž se každodenní život v EU skutečně stává nesnesitelnější a iracionálnější. Jednostranná agresivní manipulativní zelená propaganda je doprovodným znakem tohoto iracionálního až nesnesitelného světa zelených fanatiků...Rv

10 0
možnosti
ZD
PN

Aktivisté zdravým rozumem postiženi nejsou, takže je zbytečné logicky argumentovat. Pokud se aktivisté dostanou na vládní posty, tak pomoz pánbů, protože nikdo jiný nepomůže. Realita je nezajímala, nezajímá a zajímat nebude, budou prosazovat svou agendu.

13 0
možnosti
IS

To se stane každému člověku s vysokou odborností. Kdyby zemí vedl nadšený hasič-diktátor, tak máme všechno z azbestu a místo lesa hasící písek. Ekologie je navíc mladá věda, která se ještě neusadila. Jiné obory byly ve stejné fázi vývoje z 99% nesmysly a u ekologie to nebude jiné.

Šokující předpovědi s nádechem odbornosti bohužel vždy lákaly politiky, protože přinášejí výrazná hesla bez možnosti je snadno a rychle vyvrátit. Čekání na jejich naplnění utužuje podporovatele ve víře. A i když se nakonec předpověď nenaplní, víra příznivců se překvapivě posílí novou předpovědí. Tak už svět čekal globální zmrazení, ugrilování ztrátou ozónu, globální oteplování i "klimatickou změnu".

To poslední je opravdu jisté, protože klima se mění každých 100 let a i v moderní historii se to už mnohokrát stalo. Například Londýn před 200 lety zamrzal do té míry, že se na řece pořádaly trhy. V době osídlení Vikingy bylo Grónsko z velké části loukou, ostatně je to v doslovném překladu Zelená země.

2 0
možnosti
PK

Meteorologii moc nerozumím a jsem rád, když výjde předpovědi. Vše již popsal blog a tak jen lehce doplním

V ENGE jsem dlouho pracoval a pokud si pamatuji, tak na západ od nás je díky větru a FTV instalovaný výkon cca 124 gigawatt a OZE tam dosahuje, jak pan autor blogu píše úctihodných 40%, takže na první super.

Pak ale se stává, že soustava moc el. nedává a není schopna pokrýt potřeby této krásné a bohaté země. Soused ve vísce si nechává montovat na roubenku FTV a prý bude absolut. nezávislý, moc mu to přeji, má mj. i šikovně natočenou střechu.

A zpět k Energiewende, u sousedů už trvá kolem 10 let a tá zelená jí má nejdražší v Evropě )též již řečeno v blogu). Ale i přesto má stále ještě v provozu i konvenční elektrárenskou soustavu s instalovaným výkonem zhruba kolem (mění se to) 100 gigawatt, která dodává chybějící elektřinu.

A co u nás doma, na ZP asi díky stávající situaci těžko přejdeme a navíc ani to nedává smysl emisně, takže vzhůru do výstavby dalších jaderných bloků a nezavrhovat uhlí, alespoň dočasně. Protože vodík a EU...a asi to bude stejně vše jinak..

BTW moc pěkný čtení a karmaR^R^R^

9 0
možnosti