Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to fakt hrůza, že někdo takhle zblbne a není to nic ojedinělého. Zase jeden vymytý mozek... ta holka je robot. Jakou výdrž asi bude mít její víra, když už teď o spoustě věcí řekne, že jí to nevyhovuje, ale musí to dělat, protože je to podle Koránu... a že by se MĚLA obklopovat více muslimy, aby jí připomínali, co má dělat. Pokud něco člověk dělá, protože mu to kdokoli diktuje, ne proto, že to tak cítí a vyhovuje mu to, je to vždycky nanic a vůbec to nemusí být jen náboženství. A to, že rodiče manžela neví, že spolu nežijí a že jim dokonce nalhal, že umí vařit jánevímco, přitom neumí vařit nic, se už radši vyjadřovat moc nebudu. Jen mě překvapuje, že lže rodičům muslimům, když podle Koránu lze lhát jen bezvěrcům... ehm, no nic, už fakt končím.

0 0
možnosti
Foto

Moje spolužačka se před mnoha lety provdala do Sýrie, za křesťana. Vyprávěla nám, jak to praktikují mladé muslimky: ven jdou náležitě zababušené, protože se bojí trestu. Doma si pak oblečou tričko a džíny a pustí třeba Beatles. Asi mají víz zdravého rozumu, než naše konvertitka, vylíčená v blogu.

3 0
možnosti

Rozhovor jsem sice nečetla, ale četla jsem oslavnou ódu na jinou konvertitku - nebo snad jde o tu samou? - na sl. Červenkovou. Nevím, co vedlo paní Maruškinou psát tyto oslavy, že někdo konvertoval, já si myslím, že jestli má někdo potřebu konvertovat, měla by to být jeho soukromá věc, a ne vytrubovat to do světa. Viděla jsem sl. Červenkovou v TV, bylo to ubohé, popletené stvoření, které tam obhajovalo svůj přestup na muslimskou víru tím, že jí někdo zval na kávu, či hladil po stehně...8-o Ale já mám pocit, že ona neví, ve svém nitru, jestli udělala správnou věc, a potřebuje si to, jak sama před sebou, tak před veřejností, nějak obhájit. Možná se chtěla odlišit, jako když my, starší generace ;-D, jsme za bývalého režimu ostentativně nosili rifle( ne džíny), široké kalhoty, kluci dlouhé vlasy, prostě protest proti něčemu. Každopádně, nevím, proč to pojala jako svou misi, a musí dělat přednášky, psát blogy, proč se pasovala do role věrozvěsta. Zrovna jako paní Maruškinová. Myslím, že si k tomu vybraly špatnou zemi, šířit islám zrovna zde. Protože stačí vidět jedno vystoupení sl. Červenkové, a přečíst jeden příspěvek sl. Maruškinové, a já jsem si jista, že to se raději stanu šintóistkou - jiné co nejvíce exotické náboženství mě zrovna nenapadá  - než muslimkou. Jsem normálně myslící, soběstačná žena, která nechce být stavěna do role nějaké chudinky, která musí čekat se vším na pokyn svého manžela - mám svůj mozek, celý, a umím se rozhodnout sama, jestli špatně, tak za to i sama ponesu odpovědnost. Argument, že muslim se musí o svou manželku postarat, a ona nemusí pracovat, všechno obstará muž - je to nejubožejší, co jsem slyšela. To může nadchnout jen líné, neschopné ženy.

8 0
možnosti

No, tak je to Červenková, už jsem si ten článek přečetla. Tady se už otevřeně hlásí k tomu, že chce hlásat víru, šířit islám. No super.:-P

Ovšem nejvíc mě zaujala věta po otázce, jaká je situace - postavení - muslimky v česku. A to, že zmiňuje, že nás, nemuslimy, musí bránit před radikály, kteří by nás nejraději postříleli. Za prvé, nechápu, že holka, která studuje vysokou školu, není natolik vzdělaná, že neví, že je její povinností oznámit na policii, že někdo takový tady je. Když nás nemuslimy musí bránit. Za druhé, takže ti radikálové tady podle její výpovědi skutečně jsou, dokonce by nás postříleli, tudíž jsou ozbrojeni? Legálně, či nelegálně? Když o nich ví Červenková, Alrawi o nich neví? Tak se máme připravit na nějaký atentát i tady?

6 0
možnosti
Foto

Kdo mění víru, neměl žádnou. Karel Čapek

4 0
možnosti

Cetl jsem ten rozhovor cely a prijde mi to az desivy.

12 0
možnosti

Co nam k tomu napise "osvetitelka" z vychodu (ex oriente lux) Maruskinova ...

3 0
možnosti

Za nejhorší nepovažuji to, že nějaká slépka zblbne a dá se na islámování se vším všady. Nejhorší na tom je, že sama začne věřit, že tenhle pokřivenej svět je normální...RvRvRv

11 0
možnosti

ještě malý podotek - donutil jsem se přečíst ten článek celý. A je opravdu strašný. Ta holka má uplně vymletej mozek... Chraň nás Pánbu (nejlépe ten náš, normální) před podobnými jelity...

9 0
možnosti

Teď je ještě otázka, jestli si to paní opravdu myslí, nebo jí to bylo jen doporučeno říkat a ona nechce být neposlušná žena, protože by jí to nemuselo udělat dobře.

7 0
možnosti
Foto

I15v57o 84C53i34l27i66c31h

20. 1. 2015 7:05

Asi nikdy zcela nepochopím, co je k tomu vlastně vede ;-(

8 0
možnosti

Obrovská láska. A když procitnou, je už pozdě, protože jsou vdané a mají s nimi děti. Nebo neprocitnou už vůbec, stihnou jim včas vymýt mozky, takže jsou hrdé na to, že se nechají utiskovat. Ten první případ je tragičtější.

5 0
možnosti

Mně ten rozhovor taky připadal spíše jako její zoufalé volání o pomoc. Už tady má ze života peklo, a to se ještě ještě chystají do islámské země... Nejvíc lituji její rodiče, ti už musí vědět, že to dopadne (dopadlo) špatně.

14 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik