Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kurdové jsou na rozdíl od Turků a Syřanů indoevropané jako my.

Kurdové mají právo na svůj stát na území, na kterém homogenně bydlí od starověku. Jsou to potomci Chetitů a Churitů a jsou tam doma.

1 0
možnosti

M24i91l39a96n 41R44a13d66e25k

16. 10. 2014 17:01

rozhodne. Ale jsou to muslimove, rekneme jako jugoslavsti muslimove, ti se budou za Zapad a nase hodnoty bit? Nebo naopak? A co nasi konvertite? Ti nas od Islamu take ochrani?

0 0
možnosti

Já bych se na pana autora obrátil s dotazem. Je to skutečně dotaz k něčemiü, co pan autor asi zná, když ohledně věci, o které je pan autor asi informovanější než já, protože on o tom píše, zatímco já si tu otázku kladu často, ale neznám na ni odpověď. A tu neznám proto, že z politicky korektních médií se člověk některé věci prostě nedozví.

Jak to s těmi Kurdy je? Všude, kde žijí, mají do určité míry konflikt s ostatními. Turci je nemají moc v lásce, Arabové také ne, prostě nikdo. Je tam rozdíl náboženský, národnostní, nebo civilizační (čímž míním podobný nesoulad, jako je mezi většinovými Čechy, Slováky, Maďary, Bulhary, Rumuny atd. na straně jedné a jejich romskými spoluobčany na straně druhé? Pokud by platila tato poslední z mnou uvedených tří možností, neměl bych prakticky šanci se to dozvědět z našich médií, protože z těch se člověk v takovém případě nedozví obě stránky věci. O romské otázce se oficiálně píše také rovněž v souvislosti s důsledky, nikoli v souvislosti s příčinami. Nelze říci, že by se lhalo, protože Romové skutečně mají vyšší nezaměstnanost, žijí v průměru v horších bytových podmínkách apod.. Kdo tohle napíše, nemůže být považován za lháře, protože je to pravda, ale je to pouze jedna strana pravdy.

Rád bych tedy věděl, jak to s těmi Kurdy doopravdy je.

0 0
možnosti
Foto

K53a45r11e16l 77M36á80d98l50e

16. 10. 2014 9:10

Wikipedie - Kurdistán, tam jít na externí odkaz "Kurdové a Kurdistán", tam je možné kliknout na "Starší dějiny" a především "Moderní dějiny". 

Obecně se dá říct, že srovnání s Romy asi nebude přesné, protože Kurdové by neměli problém spravovat si svůj vlastní stát, nepožadovali by, aby se jim svět skládal na "dávky".

0 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik