Za socíku jsme utíkali do Německa, byli jsme fašisté?

Já to zase vzal přes Rakousko, rodiště Ády Hitlera. Jak se situace mění, co? Jendou jsme někým ohroženi, pak jsme přátelé a spojenci. Soudě podle Zemana a různých rozhořčených lidí kteří Zemanovi tleskají za cokoliv, i když na druhé straně tu jsou ti co mu nadávají také za cokoliv, tak president nevidí rozdílu mezi dnešním Německem ale možná ani Ruskem. Němci už dávno nejsou náckové, zatímco v Rusku jsou stále bolševici, i když v pravoslavném rouchu. A rádi by stále dělali z Volstrýtu strašáka.

Rusko už není bolševické, dnes je pravoslavné, ale ruská politika je stále stejná. Neodpírám SSSR zásluhy za osvobození od nacismu, pokud uctít památku padlých, jak sovětů tak Američanů, mělo se to odbýt doma. Ale jet na oslavy do dnešního Ruska, které se chová přinejmenším jako Německo před válkou je pochybné, a je jen logické že to bude kritizováno, doma i v zahraničí. A že velvyslanec řekne veřejně jak na to pohlíží jeho země. To že Obama také dělá hovadiny je pravda, ale on se neurazí jako Zeman když ho zkritizují, zkrátka si to nedovolí.

 Není náhodou že se do Moskvy sjela tak vybraná společnost typu Kim - Jong - una. A Zeman. Prostě president buď zaspal dobu, vidí v Rusku stále spojence z dob druhé světové, i když se narodil rok před koncem války, takže........ spíše to bude něco jiného.

Proruská propaganda jede na plné obrátky. Ale nepřeceňujte ji ani nepodceňujte. Pravda že všichni dělají propagandu, ale Rusko je jí přímo posedlé. Průjezd konvoje spojenců ukázal že přes všechnu snahu a vyhozené peníze se dílo zatím nepodařilo. Ale nepřestávájí tu hýkat o fašistech, kdokoliv se Rusku postaví je fašoun. Že na Ukrajině ve volbách fašisté propadli je pro ně nepodstatné. Nechtějí do náruče Ruska - fašisté.  Zatím doufám že válka s Ruskem nehrozí, snad vidí že by nepříjemně narazili, a peněz moc nemají.  Co ale nechápu je proč český president se jim musí tak poklonkovat. A ještě z toho dělat hrdinství? Vždyť mu nic doma za to nehrozí. Planá proputinovská gesta která pro zemi nepřinese nic dobrého.

Jiří Hochman napsal román Český Happening, kde píše - Češi si volí vládu jen proto aby jim bylo u televizroů veselejí, ale copak to cizinci pochopí? Vidí - občané vypadají úhledně,ale vláda - na první pohled magoři.

Hochman národ vystihnul precizně.

Autor: Milan Zavala | neděle 5.4.2015 19:50 | karma článku: 32,70 | přečteno: 539x