Vzpomínka na zrůdné ideologie, mazání historie a možný scénář budoucnosti

Zrovna jsem se bavil se Španěly, vykládali mi že jejich děti se v dějepise neučí nic o španělském chalifátu, vymazáno cca 7 století, asi jako my za socíku, První republika a osvobození americkou armádou zmizelo z učebnic.

Děti ví prd o El Andalus, neboli o španělském chalifátu. Nějak se to"ignoruje", jako by se nestalo, možná se doufá že se na to zapomene, není sice zakázáno se zmiňovat, naopak i v televizi se točí o těchto časech, poslední dobou dokonce realisticky, bez přikrášlení, ale oficiální snaha tuto dobu tak nějak zamlžit tu je. 

Vzpoměl jsem jak se v dějepise elegantně přeskočilo od 1918 až do WW2 jako by se nechumelilo. Já a ostatní děti jsme sice věděli kdo byl Masaryk, ale z domova, moji dědové byli oba legionáři. Každý květen ředitelka vždy pohnutým hlasem bájila o tom jak nás osvobodila jen ta Rudá Armáda, od Sedlice až po Aš. 

Mnozí jsme věděli že je to lež, za WW2 otcova rodina bydlela v Plzni, tam naši vzali v 1945 do vily 15 amerických vojáků na ubytování, a celý život táta opatroval všechny fotografie a památky po Američanech, uniformu, nůž, atd. Ale oficiálně u nás nebyli, dokonce jsme se ve škole dozvídali že s nacisty byli spíše přátelé.

Tak daleko ještě ve Španělsku nejsou, ale co není může být. Výuka islámu už se zavádí, sice jen jako předmět. I v Německu mají návrhy a vede se diskuze  o tom aby se děti učili arabsky, a seznamovali se s islámem. Bude jim to jednou k duhu. Co se nedozvíme proč se třeba vietnamské děti nemusí učit ve škole vietnamsky a ani my to nepotřebujeme, nebo třeba ukrajinsky. A že by Němci chtěli učit děti u nich polsky když tam mají Poláky?   ZDE

Nic proti výuce cizích řečí, ale nesmí to smrdět politikou, tím se i ta nejlepší myšlenka stane nestravitelnou, proto se u nás skoro nikdo rusky nenaučil, přesto že není na škodu cokoliv umět. 

A jsme u toho čeho se dnes elity děsí, proč, ptají se, se z lidí stávají xenofobové, a volí stále více strany které nejedou podle direktiv EU, a to i v tradičně vstřícném Nizozemí a jinde. Češi jsou, přes kecy v médiích, tolerantní též, ale nesmí jim to vrchnost nařizovat, na to jsme hákliví. 

Že někde žijí muslimové nás nechává v klidu, jaké náboženství kdo vyznává je nám fuk, s kým kdo skotačí v posteli je nám putna. Rozumná žena ve vedení nevadí, nerozumný muž ve vedení vadi. Ale jak z toho někdo začne dělat ideologii a cpát nám to, tak jsou z nás ihned fašisté, teda podle definice dneších elit.

I jinde toho začínají mit dost, a jak to EU kouluje, tak jsou dvě možnosti do budoucna, z lidí buď udělají opravdu fašisty, a nebo se to bude dít tak pomalu, že počínaje Německem nebo Itálií se elitám opravdu časem podaří vyměnit lid, i za cenu toho že i ty nové elity budou odjinud.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Zavala | úterý 28.3.2017 3:29 | karma článku: 39,59 | přečteno: 1468x