Vzpomínáte na Solidarnošč? Perestrojku nebo glasnosť?

Trochu to připomíná dnešní situaci. Už několik dnů francoužští cajti protestují, potě co jim hodili molotov do auta, i-včera se nějak nezmiňuje, ani to že se k nim přidali i hasiči, malé protesty tu a tam, volá se po dimisi 

italského premiéra, v Německu také už někteří ztrácejí nervy, a Merkel uklidňuje své voliče, můžou si prý zazpívat koledy i bez AfD, a najednou se obává ztráty našich křesťanských hodnot. Podobně, i když vzdáleně, něco jako se pokoušel Gorbačov udělat ze SSSR demokracii, jen na oko, ale vykolejil se mu vlak, sláva mu jen za to že pak nepoužil násilí na svém národě. Pak už to šlo šmahem i jinde. Dnes se na Zapadě dělá to samé ale zrcadlově. Pokouší se udělat z demokracie a svobody diktaturu, zatím ne moc okatě.

Brexit, a jelikož to Hollande už příštím rokem nevyhraje, tak bude i Frexit. Ono se totiž nepřestává blbnout, a ten přínos pro Evropu začíná moct lézt do peněz. Sice ty prachy z lidí vyždímají, ale nastává otázka kam s tím obohacením naší kultury a genofondu? Kasárna, hotely....nic už není nafukovací, prázdné byty nebo baráky se také nereprodukují jako bakterie, a kde stále brát, když logicky migranti nebudou spát věčně ve stanech, nebo dokonce na ulici?

Snad jediné řešení je vzít dávky, i když na to už je pozdě, ale lépe dnes než až úplně pozdě až se to začne bouřit na obou stranách. To by pak přicházeli  jen opravdoví běženci. Také se už vysvětluje, alespoň na idnes, proč do Evropy chodí jen děti (nezletilí chlapci bez doprovodu) asi tak od 18 let nahoru. Podle Mánerta děti nebo ženy pracují v Turecku, kde je vykořisťují. To pak už muži mohou pohodlně do Evropy. Zdroj vzal od The Guardian

ZDE o protestech ve Francii  a totéž v češtíně

Jen pro úplnost - migranti jsou všude, s některými jsou menší potíže, jiní jsou přínos, ale musí se to umět, nelze lákat lidi na to že buou moct žít bez práce, ubytování a jídlo na příděl. To je čiré šílenství.

Autor: Milan Zavala | úterý 25.10.2016 20:25 | karma článku: 38,72 | přečteno: 1124x