Vezmou se muslimové za docenta Konvičku?

Pan Konvička nebyl nikdy ani v podezření z napojení na extrémistickou teroristickou skupinu. Zato Taha Suliman Amer, který z toho podezřelý je, a je označován v Německu za radikála, bude moct řečnit v pražské mešitě, nehrozí mu z Česka vyhazov, natož z mešity, nehrozí mu totiž vůbec nic. Pěkně si to užije, zatímco docent Konvička čelí vyhazovu z práce, pokud nezmění své názory. Jestli je muslimská komunita to co říká že je, tak se o pana Konvičku vezme, prý jsou snášenliví, nechtějí diktovat nikomu svá přesvědčení, jsou plně integrovaní, což znamená že tolerují kritiku a vyznávají svobodu slova, a rozhodně se nad tím rozhořčí jako ostatní Češi, kteří si v posledních letech na svobodu slova zase zvykli.

Pan docent se nedopustil ničeho nekalého, ale měl tu drzost že si dovolil kritizovat posvátnou krávu na kterou multikulti politická korektnost nenechá dopustit. Mohl si vybrat něco jiného, třeba proti-izraelský postoj, pro-izraelský, pro-palestinský, proti katolickým pedofilním kněžím, proti církvi, proti islamofobům, proti Pegidě, proti Putinovi, pro Putina, proti Zemanovi, mohl na něj dokonce házet vajíčka, nebo zase pro Zemana a proti pražské kavárně, dokonce mohl velebit Pussinky, nebo zase ty "Passy" zatracovat, mohl být významným zastáncem genderismu nebo naopak, a byl by v cajku. Dokonce by byl možná vážený aktivista. Bohužel si vybral něco co se neodpouští.

Ale doufám že čeští muslimové tak tolerantní, že ukážou všem přehnaně horlivým Čechům, že oni dovedou dialogovat, a nejsou příznivci toho aby se těm co chtějí dialog zavírala ústa. Pokud tak neučiní, budou si lidé myslet že se vrátilo staré známé kádrování, které když nebylo příznivé, člověk se dostal do maléru. A universitě bych doporučoval nenapodobovat nekalé praktiky jiných universit v cizině, které také rády šikanujií za názory které nejsou mainstreamové nebo v souladu s oficiální politikou. Skutečně doufám že nebudou vyhazovat lidi z práce za své názory.

Tohle mě totiž napadlo když jsem viděl na webu rozhovor s českou muslimkou, žádnou slepicí, ale vzdělanou holkou, která o Islámu něco opravdu ví, a podle ní jsou muslimové tolerantní lidé, hlavně k lidem knihy, a Šária je nabádá k spravedlivému jednání, a to tak, že ani nepotřebují jiný zákon. Tak čekám co oni na to. 

Autor: Milan Zavala | pátek 30.1.2015 5:39 | karma článku: 35,88 | přečteno: 1490x