Venezuela a Ukrajina, Soči, a náš dvojí metr

V obouch zemích probíhají nepokoje a jsou mrtví. Ve Venezuele pouze na straně protestujících, na rozdíl od Ukrajiny.

Další rozdíl je ten že na Ukrajině je spousta novinářů, místních a cizích, videa a zprávy všude, ne zrovna k potěšení Janukoviče. Ve Venezuele, to už je jiné kafe. Noviny které nejsou pro-presidentské, nevycházejí, nedostanou papír. V televizi a radiu, pouze to co Maduro chce. Sociální sítě zablokované. A svět se otočil zády.

Chápu že na Ukrajině je situace nepřehledná, není to česká sametka, a také to není sametový rozvod Československa, situace je jiná, my a Slováci k sobě necítíme nenávist. Jeden druhému jsme neprováděli větší svinarny, ani jsme se nevraždili. Je logické že Rusové chtějí k Rusku a Ukrajinci k Evropě. Bohužel to nebude přínos ani pro Evropu ani pro ně.

Ve Venezuele to tak nepřehledné není. Lidé už mají dost front na všechno možné, jídlo na černém trhu, a nejenom jídlo. Ekonomie v loji, jedniné co funguje je vývoz ropy, tu těží více než kdy jindy, a jiné zdroje už skoro žádné. Kriminalita všeobecná, všepřítomná a rozlezlá všude. President Maduro neví co dál, tak jen vyhrožuje, zavírá lidi, a to je asi tak jediné na co se zmůže. Lidé se snaží vycházet z domova co nejméně. Tak zoufale jdou protestovat do ulic. A jsou trestáni, ba se i po nich střílí. Ale svět se dívá jinam, není to tak lákavé jako Ukrajina.

On je ten dvojí metr jaksi všeobecný, do Soči nejeli různí politici, od Obamy po Camerona, protože se jim nelíbí ruský přístup k homosexualitě. Do Saúdské Arábie pochopitelně Obama jede, to už mu nevadí že tam si o nějaké gay-parádě mohou nechat snít, ba že jsou hošani velmi trestaní, Cameron jede do Malásie, tam je to trestané také, ale to je jaksi korektní, a je to přece jejich záležitost.  Ale ausence gay exhibicionismu v Rusku vadí, tam se mohou blejsknout jak jsou všichni korektní, a jak umí bojovat za práva menšin ve světě. At už je to politik, nebo třeba anglická královská rodina, jezdit do zemí kde se homosexualita trestá smrtí je košer, ject do Ruska kde se homosexualita jako taková netrestá, jen její propagace, je vrchol hrdinství.

Autor: Milan Zavala | sobota 22.2.2014 5:10 | karma článku: 25,46 | přečteno: 733x