Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K10a80r80e64l 89R60a72d42a

3. 7. 2013 23:34

Lidé, kteří řídí a posílají teroristy nebývají naprosto tupí. Jen tupec by se totiž na internetu či mobilu otevřeně vybavoval o svých záměrech. Plošné šmírování se tedy míjí účinkem, protože takové množství dat muže zpracovávat zas jen robot. Například se testují slova, která jsou považována za závadná. To i průměrně inteligentní terorista ví a dokáže takové roboty snadno obelstít jednoduchou šifrou. Tak k čemu vlastně ty nashromážděné a našmírované poznatky vlastně budou sloužit ? Jedině k identifikaci lidí nespokojených s vládou. Takovému pokušení žádná vláda neodolá. Celý šmírovací mechanismus STB také sloužil pouze k tomuto účelu. Stále platí, že pokud se vzdáme svobody kvůli bezpečí, nedostaneme nakonec ani jedno. Rv

0 0
možnosti
Foto

Vaše představy jsou značně zkreslené o fungování bezpečnostních prvků a mlčenlivosti podezřelých osob. Lidé se rádi chlubí a sdružují a často identifikace probíhá v běžných rozhovorech, které tak pouze přibližují zpravodajům cíle. Tudíž jistě, že nikdo nebude mluvit přímo o akci, ale to není třeba :) Samozřejmě, že máte také v jistém úhlu pohledu pravdu, protože vše se dá zneužít. Špionáž je ale pouze nástroj tak jako vše ostatní. S nožem se dá krájet chleba, ale také jím můžete zapíchnout manželku. Zakážete tedy všechny nože? Záleží tedy jen na tom, kdo nůž drží v ruce. Pokud byste chtěl odstranit problém, musel byste odstranit lidský faktor a to jaksi není možné. Záleží tedy jen na tom, ke které straně se přikloníte, u které budete mít větší jistotu, že nástroj bude zneužívat nejméně a nejvíce prospěšně, přesně jako to naznačil autor článku.

0 0
možnosti
JK

Mluvíte (píšete) mi z duše. Vidím to stejně.

Jen bych dodala, že od doby komunistické totality se svět násobně zmenšil a zrychlil - zásluhou internetu a mobilních sítí. Nechápu, proč lidi předpokládají nerušené soukromí na médiích, které pokrývají takřka celý svět. Hackerů je jak kvítí a je jedno, jestli jsou členy tajných služeb nebo hobby nadšenci.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím pane Milane, zřejmě narážíte na dnešní úsměvný článek Radka Čelachovského z top strany. Myslím, že nemá moc smysl se k tomu vyjadřovat, ale zajímalo by mě, co by Radek Čelechovský dělal, kdyby věděl, že své i cizí občany sleduje každá vláda a jedná se od nepaměti o strategické upevňování nejrůznějších vnitrostátních i mezinárodních pozic každého jednotlivého státu? Naštěstí, i pro pana Čelachovského, převahu těchto strategických sil má ve světě USA. Nedovedu si dost dobře představit, kdyby ztratili své prvenství a uchopil by se ho někdo třeba z arabského světa či východního bloku. Možná by se pak každý den pan Čelachovský musel chtě nechtě modlit směrem k Mekce a nebo recitovat oslavné ruské básně z dob normalizace tak krásně a dokonale jako Miloš Zeman či dokonce zvedat přísně pravici a zdravit svého vůdce. Za těchto okolností by nás odposlouchávání stálo daleko více svobody než si nyní mnozí neuvědomujeme. Ona je totiž svoboda spíše stav mysli, kdy můžeme vyjádřit své názory a to nám USA dopřává v plné míře, protože se opravdu ke všemu může vyjadřovat každý, jak chce, stejně jako pan Čelachovský.

Co ale čekat od člověka, který tak zaníceně hájí "vědecké objevy", zaručených perpetuum mobile, z youtube? Určitě jen samé úžasné myšlenky :) Pokud by měl ale opravdový zájem o studium strategie, doporučil bych mu knihu Velká šachovnice (Zbigniew Brzezinski) http://www.kosmas.cz/knihy/60609/velka-sachovnice/

mějte se fajn, díky za článek, karma

4 0
možnosti
MR

:-) diky za pochopeni meho prispevku

0 0
možnosti
DP

D70a64d94a77k 95P40e32t47r

3. 7. 2013 18:47

O které zemi píšete? V pondělí jsem do schránky vhodil dopis a nejpozději ve středu došel tak kam měl dojít. Pokud to nebylo v v úterý, podotýkám ten stejný týden. Ahoj.

1 1
možnosti
MR

ja mluvil o Cesku za komancu, to chodivaly dopisy tydny.

1 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik