Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P39e31t60r 79K40ř27í18ž

9. 9. 2015 9:52

Z rozhovorů s některými imigranty čiší neuvěřitelná, dechberoucí naivita. Vyjádření typu: "V Německu bude dobře, dostaneme auto a dům, pozvu celou rodinu a všichni budou léčeni zdarma" nejsou vůbec výjimečná. Jenže v cíli zjistí, že jsou jich tam už davy a mnozí budou bydlet hromadně v tělocvičnách. K tomu připočtěme nadcházející podzim, kdy přibližně od listopadu budou na jasné slunce a teplo zvyklí Afričané konfrontováni s evropským pošmournem. Německo je jistě bohaté, ale ubytovací kapacity není kde náhle vykouzlit. Takže někteří příchozí budou umístěni do ubytoven na venkově. I německý zapadákov je pořád jen zapadákov. Přijdou první studené deště, chlad a brzká tma. Afričané zalezlí na ubytovnách začnou pociťovat deprese a rovněž se začnou nudit. Dovolím si odhadnout, že již tato zima přinese dramatické události.

Mám za to, že nikdo dosud neanalyzoval dopady dlouhodobé imigrace na psychiku Němců. Dnes možná (alespoň někteří) volají: "Willkommen", přinášejí hračky atd., ale co až se ty autobusy plné imigrantů stanou šedou denní realitou? Pak i ti nejposlušnější Němci začnou pochybovat: "Je tohle vůbec dobře?, Zvládneme to?, Není jich už moc?, Kde budou bydlet?, Kolik to bude stát?, Sžijí se s námi?, ..." A taky otrávenost. Němec si jistě chce užívat toho, že je na tom finančně dobře, chce, aby vláda řešila problémy země v jeho prospěch. Jenže zapne televizi a ... imigranti. Pustí rádio ... imigranti. Zapne internet ... imigranti. Koupí noviny ... imigranti. Už toho bude prostě moc. A co Němci, jejichž finanční situace není dobrá - jak ti budou snášet neustávající proud příchozích očekávajících dobrodiní německého státu?

4 0
možnosti
RE

Jsem zvědav, až Evropu Saudové zadusí uprchlíky, komu pak budou prodávat ropu?

1 0
možnosti
MR

ono v te rope stejne neni budoucnost. Venezuela nebo RF uz to pocitili, dnes je to jen malo penez za ni, zitra mozna ani to. USA pripravuji zmenu zakona, kdy budou smet ropu vyvazet, a diky frackingu ji maji vice nez potrebuji.

1 0
možnosti
MP

Já prozatím přemýšlím o tom, kdo tu mediální masáž řídí u nás. Včera se ten radiožurnál nedal skoro poslouchat, tedy to mluvené slovo. Uprchlíci - hlavní téma. Pak neustálé omílání, kdo jim pomáhá, co všechno se jim nachystá. A hlavně - jak se veřejné mínění víc a víc (dle průzkumů) přiklání k přijetí nebohých běženců.

To, co v blogu nastiňujete, je přirozený vývoj věcí, jen nechápu, proč to politikům nedochází. Už vloni hořela auta ve Švédsku, kteří nebozí mladí frustranti zapalovali z nespokojenosti, neb společnost je diskriminuje a všelijak znevýhodňuje.

Jestli to půjde tak dál, tak to bude jak za komančů - nadbytečné metry = nucený podnájemník.

Ten obrázek v blogu je pěkně výstižný.

6 0
možnosti
SN

:-).....Vidím to úplně stejně! Přece ty diktatury tam nevznikly včera, lidé se se s tím naučili žít, bída tam je léta, žádný problém pro okolní svět. Najednou, jako na povel se roky ujařmené a zbídačené národy zvednou a hrnou se do Evropy!  Kdo to avízo dal, kdo se o to přičinil? Kdo má zájem na tom zlikvidovat Evropu, ať má starosti a nepřekáží? Pokusme si pro sebe tyto otázky a řadu dalších zodpovědět , možná, že nám to dojde! Autore díky za pěkný článek!  R^R^R^

10 0
možnosti
DP

D37a25d36a11k 47P88e48t28r

9. 9. 2015 4:39

Karma, až to Angela pochopí, bude zatraceně pozdě.

13 0
možnosti
KC

Dřív než to Angela pochopí, ji klepne. Pak si budeme muset pomoci sami.

6 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik