Úkol nové pětiletky podle Camerona - snížit přitažlivost islámské ideologie začleňováním

Člověk od politiků slyší hodně kravin které by si nevymyslel ani ten nejvtipnější komediant, problém je že to myslí vážně. Takže se bude ještě více začleňovat. S tím má Evropa zkušnenosti, ty miliardy co se investovaly zaručují

úspěch. Z Cikánů jsou Romové, a začleňuje se vesele dál, Stále nechápu proč tam kde se nezačleňuje, a žádná sociální pomoc neexistuje, tam Romové makají. V Británii žijí muslimové už dlouho, a zajímavé že po dvou - třech generacích je zapotřebí je začlenit, hlavně ty mladé. 

Cameron také zve muslimské obce aby pomohly, sice připomíná že to co se tam děje dnes moc nepomahá, ale o pomoc už požádal. To pomůže. Také chce stmelit muslimy s etnickými Brity. Bohužel se děje pravý opak, ghetta rostou, a i tam kde bydlí muslimové a etničtí Britové spolu to ne vždy funguje. Viz http://milanradek.blog.idnes.cz/c/465690/mala-ukazka-jak-se-britanie-dockava-vdeku-za-zachranu-irackych-obeti.html.

Také - na oko rozumně - volá po větším zásahu proti ISIS, Problém je že čím více se proti ISIS bojuje, tím více roste. A stále chodí k ISIS více bojovníků, už ze všech kontinnentů. Ale i kdyby se stal zázrak, a rozbili ISIS, srotí se za rohem a začne to znovu. Jak chce asi Cameron bojovat proti islámu? Skoro už třetina lidstva jsou muslimové, a to číslo roste. Ostatní náboženství nikoliv. Co je na islámu  tak přitažlivého? O tom se vedou nikam nevedoucí debaty, a Cameron to také neví. Akorát ví že to přitahuje jak muže tak ženy, a ta přitažlivost sílí.

Z jeho zoufalého volání mrazí. Vidíme jak síli nejen ISIS, které zatím neohrožuje Evropu, teoreticky nám je u šosu, ať si tam udělají pořádek sami, řekenme si. A také nemáme právo jim diktovat jak žít. Jenže za nějaký čásek se to rozleze po Evropě celé, do Česka to tak moc zatím nehrozí, ale ono to přijde, tam kam dnes utečenci míří,  tam už se jim brání. A čeští politici nebudou z toho chytřejší než Cameron. A to mají s nima v Británii dlouhodobou zkušenost. Knížecí rady a nic víc - to je zatím to jediné co máme. Jsme jako ten chlapeček z vtipu jak hasí požar doma sklenicemi vody. 

 

Autor: Milan Zavala | pondělí 20.7.2015 16:23 | karma článku: 33,99 | přečteno: 923x