Toto se bude dít stále častěji, a nebude to možné vyřešit po dobrém

EU pozvala všechny potřebné, oni to vzali doslova, a teď to praská ve švech. V Paříži 150 mladých migrantů vzalo útokem školu, protože potřebují ubytování, elektriku, plyn a vodu. Žáci nemůžou dovnitř, mladí migranti nechtějí ven.

Policejní komisař Carenco to tvrdě odsoudil, tvrdě to řekl, migranti tvrdě si dělají po svém. Škola je zrovna opravená, a ředitel si dělá starosti jak to tam squateři upraví po svém. Oni jen akorát potřebujou kde hlavu složit, a uvidí se jestli pro těch 150 výrostků se najde něco jiného. Sousedé se obávají že se k nim přidají další, a okolí zpustne.

A také bude třeba najít něco slušného  pro ty tisíce co se valí do Řecka, a hlavně zase do Itálie. I pro ty co už jsou na ubytovnách, v kotcích na nádraží, ve stanech. Rakousko bude stavět oplocení, Makedonie to udržuje na uzdě, ale jak dlouho? Teda, jak dlouho bez násili? Migranti zde v pařížské škole požadují nejen zůstat kde jsou, ale aby je autority respektovaly. Toho bude čím dál tím více, to nejde zamést pod koberec.

Tak rychle se městečka nepostaví, aby bylo možné je ubytovat. Hlavně když chtějí žít v metropolích, kde by se nenudili. Kde to obsadí příště? Migrantů neubývá, naopak. A kam s nimi?

Autor: Milan Zavala | čtvrtek 28.4.2016 3:55 | karma článku: 43,32 | přečteno: 2881x