Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když jsem se o tomto masakru dozvěděl, jen tak (ze žertu) jsem poznamenal, že to bude asi zase nějaký ten Bab el Mandeb. U nás to jsou vesměs "mladíci".

1 0
možnosti
MS

Čím dál tím více se ukazuje, že dnes vyhrává ta společnost, která na svém území nemá početnou islámskou menšinu. Islámistům do hlavy nikdo nevidí a dnes umírněný muslim a dobrý soused může být zítra hlavním aktérem teroristického útoku. Věřím tomu, že převážná většina muslimů taková není, ale co je to platné, když pár fanatiků stačí změnit obrázek této menšiny v očích majoritní společnosti. Takže čím menší počet muslimů společnost absorbuje, tím menší riziko podstupuje. Z tohoto pohledu je zřejmé, že dlouhodobě multikulturní země budou mít čím dál větší problémy s terorismem a to i v případě, že se podaří zlikvidovat Islámský stát. Je to o důvod víc, proč nestrkat dobrovolně hlavu do chomoutu a nenechat si vnutit povinné kvóty uprchlíků, do kterých nás chtějí uvrtat ti, kteří už zakrátko nebudou sami situaci zvládat. Koneckonců, podobně smýšlí i americký Senát a většina guvernérů, což rozhodně nejsou političtí jelimani, či xenofóbové.

4 0
možnosti
PH

P44e66t71e22r 19H10o36s86e57k

4. 12. 2015 11:23

Pane Radek. Velmi dobre popsana zdejsi situace.R^R^R^R^ Mimo jine , vcera odpoledne sheriff v Ulster county ( 2 hodiny od nas na sever stat New York )  vyzval / doprucil naskedujici. Vsichni kteri jsou drzitele zbrojniho pasu  ( tak jako ja ) od tohoto okamziku by meli drzet zbran u sebe. Ocekava se, ze do konce tohoto roku budeme svedci dalsiho napadeni. Dnes to uz neni otazka if, ale when. Ten nas tajtrdlik z jeho poskokama ma opet maslo na hlave a to nemluvim o CNN, CNBC, CBS, atd. vcetne DOJ ( Department of Justice ) neochotni vyslovit jmena toho dobytka i kdyz vedeli moc dobre o co se jedna. Media naklonena na levou stranu delaji vse aby celou vec spin jinym smerech.  

Pata kolona je na pochodu a my resime v techto dnech inviorment  Rv8-o

4 0
možnosti
MR

M28i14l44a28n 97R20a73d28e18k

4. 12. 2015 20:44

jo, ona pry slibovala vernost IS nebo co, ale oficialne se nevi motiv8-o

1 0
možnosti
VP

Nic ve zlým, pro pana Polického a cenzory

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/388271-pachatel-masakru-v-kalifornii-byl-ve-spojeni-s-islamskymi-radikaly.html

Doufám, že zde budou vráceny některé nesmyslně smazané diskusní příspěvky, neboť jak se ukázalo, pravda není ta "sluníková", ale ta těch "nácků" a "islamofobů" ....

5 1
možnosti
LN

....že by se jako vomluvili...???...8-o8-o8-o...kde žijete vy naivo....???

2 0
možnosti
MR

Kuuleme Stephens said she had happened to call Thalasinos while he was at work and having a discussion with Farook.

Thalasinos identified Farook by name and told her the 28-year-old believed Islam was a peaceful religion. She added that Farook said that Americans do not understand Islam.

Stephens said both men worked as county restaurant inspectors and regularly discussed politics and religion. Thalasinos was passionate about pro-Israel causes and was known to rant about Islam on Facebook.

The New York Post reported that Thalasinos' Facebook page was filled with negative comments about Muslims and references to his conservative beliefs.

Vrah rikal ze Americane nerozumeji islamu, ze je to nabozenstvi miru. tak jim to pak sel nazorne vysvetlit

8 0
možnosti
Foto

čerstvá informace vyšetřovatelů hovoří o technologii útoku podle scénaře al kajdy. To ovšem taky není důkaz že se jednalo o terorismus

8 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, jak by mohl. Že? 

Taková mírumilovná muslimská komunita a terorismus?

To už spíš automatická pračka bude lítat, než aby se muslim stal teroristou.

18 1
možnosti
Foto

a tady se znovu mazalo

2 0
možnosti
Foto

Mimochodem teď na ČT 24 proběhlo, že zbraně měli legálně.

To jen na to volání po větší ozbrojenosti.:-/

0 11
možnosti
Foto

Máte na mysli tie výbušné trubky, alebo palné zbrane? :-) Správy na ČT24 som nesledoval, ale teraz som sa mrkol, čo sa o tom píše v Amerike. Nie je tam ani slovo o tom, že by útočníci mali zbrane legálne. Je tam napísané, že zbrane boli kúpené legálne (jedná sa o poloautomatické zbrane, ak viete, čo to je).

"Investigators are now trying to build a trail to the last legal purchaser.."

Preložím: "Vyšetrovatelia sa pokúšajú rekonštruovať cestu k posledným legálnym majiteľom.."

"two assault-style rifles were purchased by someone who is now under investigation"

Myslím, že z tejto vety dosť jasne vyplýva, že nie je jasné, ako sa zbrane dostali k teroristom.

No a neposlednom rade... ak sa niekto rozhodne spáchať samovražedný útok, tak to kľudne urobí legálnou zbraňou. Ak nie je k dispozícii, zadováži si nelegálnu. Podľa mňa je paradoxne lepšie, ak má terorista v rukách automatickú pušku, ako poloautomatickú... bude mať nutkanie strieľať v dávkach, ak nemá výcvik.

10 0
možnosti
PB

..... bych to viděl na sepětí, solidaritu, vyjádření podpory a minutu ticha ! 

(no a potem bych na ČT24 porádně rozebral, z čeho byli frustrovaní, žejo)

4 0
možnosti
SB

Pane Polický, Vy si evidentně neuvědomujete jeden zásadní rozdíl mezi trestnými činy, které páchají muslimové kvůli svému náboženství, a mezi všemi ostatními trestnými činy, co jich na planetě jsou denně spáchány desítky tisíc.

Z hlediska obětí to samozřejmě je v podstatě jedno. Ti lidé,m které zabil onen šílečný střelec v Uherském Hradišti, jsou stejně tak definitivně mrtví jako ti lidé, kteří zahynuli při nedávných pařížských teroristických činech. Rovněž z hlediska jejich blízkých je to v podstatě jedno: Ztratili své milované jedni i druzí.

Ale je tady také celospolečenské hledisko. A tady je to jasné: Vraždy psychopatických jedinců typu Olga Hepnarová, vraždy se sexuálních motivů typu Ladislav Hojer, loupežné vraždy, vraždy v opileckých nebo feťáckých komunitách či vmopileckých nebo feťáckých domácnostech, vraždy ze žárlivosti apod. tady sice byly, jsou a budou, ale není zde tendence jejich výrazného nárůstu. Přibližně tolik vražd z těchto důvodů, kolik jich je v roce 2015, jich bude i v roce 2016, v roce 2028 nebo v roce 2064.

Ale pokud jde o terorismus muslimů, tady je silná tendence nárůstu.

14 3
možnosti
MB

Silná tendence nárůstu? A důkaz samozřejmě nemáte, tabulky, které by to dokazovaly asi taky ne, že?

1 3
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik