Teroristické útoky nejsou to opravdové nebezpečí

Opravdové nebezpečí je jinde, jednak to že si na ně zvyknem, bude se to omlouvat tím že IRA nebo ETA dělali to samé, a už to nikoho nezajímá. Také začínají různé spiklenecké teorie o tom že je to dílo CIA, a rádo se uvěří, pak už se přece nemusíme obávat, vše je pod kontrolou, a můžeme jít na pivo, nic se neděje. Když se to tak vezme, obětí je málo, a jen občas.

Jenže ono pod kontrolou nic není, a jelikož dějepis je nuda, tak se uvěří že za vším je jen Americká invaze do muslimských zemí, stačí odejít, a budeme zase přátelé, vždyť muslimové jsou hodní lidé, tak vstřícní. A je to pravda, v žádné muslimské zemi se nesetkáte s jediným nepřátelským pohledem, jsou pohostinní, slušní, srdeční. To ale lze říct o všech národech. Jenže se opomíjí sopusta věcí třeba že wahabismus - islámský fundamentalismus pochází z poloviny 19. století.  A také že obyčejní lidé nevládnou, a to ani v demokracii, natož v Islámu.

Další tragické opomenutí, s Islámem jsme na nože od dob jeho vzniku. Nikoliv proto že jsme byli křižáci, ono to začlo čtyři století před první výpravou. S přestávkama s Islámem válčíme stále, dá se říct že třeba s Persií, dnešním Iránem, celá staletí před narozením Proroka. Stačí přelétnout historii Řecka. Nidko nevzpomene na starověké Řecko nebo Řím, Římané byli velmi tolerantní ke kažému náboženství, brali si otroky a gastarbeitry, zpohodlněli tak že i vojáci byli přistěhovalci, až je to zavedlo od vyspělé společností ke středověku a podlehli barbarům. Dodnes se chlácholíme tím že to bylo kvůli korupci a nemorálnosti, ale neříká se že takoví byli od začátku. To aby bylo jasné že naprosto primitivní společnost může ovládnout tu vyspělou, která si to uvědomí až po dopadu.

Ale 70 let míru v Evropě, alespoň západní, nás ukolébalo, a našeho dávného nepřítele si zveme domů, myslíc si že oni jsou už také jiní, jsme tak zakoukaní do sebe samých že ty jinakosti nevidíme a vidět nechceme. Ano, oni jsou velmi skromní, slušní, usměvaví, teda většinou. Ale problém je že se jich neptáme na to na v co doopravdy věří, jak vidí budoucnost, jak by chtěli aby to okolo nich vypadalo, to se ptá málokdo, ty odpovědi jsou pro nás znepokojující, tak se buď neptáme, nebo mávneme rukou a chláchlíme se že stačí být na ně hodní, a ono se to urovná. Jak ale urovnáte náboženské přesvědčení nebo tradici? Někteří naivové se snaží muslimům vysvětlovat Korán politicky korektně, a myslí si že to zabere. A všude v Evropě, když dnes čtu příspěvky pod články, tam doufají, třeba ve Španělsku, jak Frantíci s těma fanatikama zatočí, Frantíci zase doufají jak Němci už s tím něco udělaji, Angláni zase.......prostě Někdo to  zařídí.

Další chyba je myslet si že navždy budeme mít vrch. To si mysleli v JAR také. To si myslí i v Rusku. Nic netrvá věčně, a v místech v Evropě kde muslimů je hodně, tam se etnický Evropan neodváží. Tam se neodváží ani policie. Ale těch zón je zatím málo, chlácholíme se, a budeme lidští, přijmeme další uprchlíky, jsou to opravdu trpící obětí. O to nic, jsou. Ale nikdo není obět na věky. Jim se náš způsob života nezamlouvá, a budou chtít žít po jejich, to se zase nebude zamlouvat nám. Přirovnávat to třeba k Sudetům je ignorance. A i tam to bouchlo.

Další nedorozumnění - třeba o kebabech, a neumí to vysvětlit ani p. Tomio Okamura, ten to vidlácky opsal. Muslimové, ne všichni, ale hodně, přispívají na muslimskou charitu. Problém je že tyto charity pak přispívají ve velkém na různé dobročinné organizace, od Alkaidy po ISIS. Čili koupí kebabu opravdu přispíváme na naši záhubu. Potvrdilo to i už české BIS, potvrdilo se to v různých zemích EU, a stále se jim to trpí, přece nebudeme zasahovat proti charitám, jsme humanisté.

Zatím protestuje pouze Pegida, i jinde jsou spolky proti islamizaci, ale nic moc. Zatím nehoří, není proč vstávat z gauče, tak budeme čekat až hořet bude. Tím nemyslím teroristické útoky, ty jen podpoří muslimy,  po každém útoku politici přispěchají s ujišťováním že Islám nemá absolutně nic společného s terorismem, a policie bude hlídat muslimy, kteří se budou zase obávat msty, která nepřijde, ale aby se vykázala činost, tak potrestají pár hulvátů kteří si vylejou vztek na sociálních sítích, nebo blbce který načmárá grafitti na mešitu. A přijmeme další uprchlíky, jiní se dostanou do Evropy nelegálně, až to také praskne. Objeví se nějaký charizmatický Vůdce, a nebo to vzdáme bez boje, tak pomalu že si to ani neuvědomíme, prašť  jako uhoď.

Policejní auto v muslimské čtvrti ve Švédsku. 

Autor: Milan Zavala | pátek 9.1.2015 4:26 | karma článku: 31,35 | přečteno: 1304x