Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Těžko říci. Úspěch mohl Putinovi vlézt na mozek a začne chtít více. Osobně bych se připlouval za následující postup - Ukrajinu nechat být, v současné době to vypadá, jak když se o ní rvou dvě impéria (Ruské a Evropské). Nemáme s ní spojeneckou smlouvu, vládu mají opravdu podivnou, tak proč je chránit (nebo dobývat, to záleží na úhlu pohledu, nejspíše z pohledu ukrajinského Ukrajince chránit, z pohledu ukrajinského etnického Rusa dobývat).

Pokud by šel opravdu tak daleko, že by začal ohrožovat pobaltské státy, Polsko nebo Finsko, tak potom válka... bohužel, ale jiné řešení by nebylo.

Ony ty slavné sankce a dopisy jsou spíše kontraproduktivní, Rusy akorát sjednotí, což vůli bojovat neoslabí, ale posílí. Existují jen dva stavy - mír a válka. Takže otázka na ty, co chtějí hájit Ukrajinu - opravdu je ta situace tak jednoznačná, aby stálo za to jít kvůli tomu do války?

Osobně mám takovou teorii, nevím, zda pravdivou. Ani Západ ani Rusko si nemůže dovolit prohrát, nikdo nechce vypadat slabý (ale ani spáchat jadernou globální sebevraždu). Kompromis? Rusko začne hartusit zbraněmi, že by chtělo víc a následně ustoupí. 

Vítězství pro Putina, má co chce (Sevastopol a podporu voličů). Vítězství pro západní politiky, vidíte, lekl se parchant sankcí a tak ustoupil.

0 0
možnosti
MR

M87i57l80a37n 69R27a57d38e38k

13. 4. 2014 19:41

tak nejak, sankce nejsou k nicemu, Ukrajina take neni a dlouho nebude demokraticka, k te se musi kazdy narod propracovat a to trva setsakra dlouho, nekolik generaci. Ukrajina je v kopru, Putin ji schlamstne, Zapad pouze udela ty ty ty. Je to velky stat, s tim budou potize, a mozna jim bude stejne spatne v Rusku nebo jako samostatnemu statu. Pokud ale si tu samostatnost udrzi, smekam.

Pobalstske staty to je jina, sice dostali slib ze NATO to tak nenecha, ale sliby jsou chyby. Pokud tam Putin rozjede ten samy scenar - fasisti a demokrat/kagebak Putin osvoboditel - a Zapad to tak necha, nezastavi se to v Karlovych Varech.

2 0
možnosti
Foto

O54t96a24k81a49r 92S28e43k84l

13. 4. 2014 18:20

Karma autorovi. Z mnoha příspěvků i blogů vyčuhuje jako sláma z bot panslavismus, slavjanofilství. Já myslel, že to už skončilo s Havlíčkem-Borovským , potažmo SKN či Juldou Fuldou. Dokonce Zikm.-Hanz. procitli a sepsali slavnou , zakázanou a nevydanou Zprávu.

Mnozí , i starší a pokročilí , životem poučení a komunisty často z vlasti vypuzení se jaksi nevědomky přiklánějí k ruskému dubisku, byť už značně červivému. Zřejmě je to geneticky zakódováno. Racionálně totiž nejde vysvětlit , proč tak podporují nepokrytě autokratický , nedemokratický režim kágébackého rozvědčíka .

To zas bude muset přijít za pár let nějaký nový Solženicyn ( mimochodem, také trochu slavjanofil) , který to trochu osvětlí.

Co všechno ještě bude Rus muset obsadit, aby se v některých hlavách rozsvítilo ?

7 1
možnosti
MR

M94i48l87a15n 41R40a11d12e63k

13. 4. 2014 18:23

problem je ze zatimo to malokdo vidi jako obsazovani, je to pro ne vule lidu. Ze na Ukrajine tech separatistu je prehrsle, to je spise pro ne zaruka ze jsou to prevleceni Americane, nebo jejich agenti, asi se Amercane nemohou dockat az Putin osvobodi kus Ukrajiny, pak dalsi..... viz dalsi blog nahore.

3 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Je neštěstí, že na českých novinářských serverech a mezi Vámi blogery a námi píšící reakce existuje jedna nemoc. nemoc zařazování jeden druhého do nějaké skupiny. Viz Váš článek. Dělíte lidi na ty se staženým ocasem (tím myslíte jistě bojovníky za totality, ve Vašem chápání stařešiny) a lidi bez staženého ocasu ( tím jistě myslíte bojovníky za demokracii, ve Vašem chápání stařešiny). ALE PROČ? jsou jen lidé s různými názory. prosím...odnaučte se ,konečně vašeho dvojího vidění světa, to znamená na dvojí vidění světa. Dnes je to opravdu jen "nemoc" Vás stařešinů, kterou jste si přinesli z totality. To kumunistické jednoduché vidění světa na dva tábory,Vám zůstalo pod kůží...

1 3
možnosti
Foto

A jaké je Vaše vidění světa?

Názor může být pravdivý nebo mylný. Jde o to, zda si děláte názor na základě ověřitelných informací, nebo nějakých iracionálních hnutí mysli.

A to, prosím, platí za jakéhokoliv režimu. Za toho minulého to bylo o trochu jednodušší, protože na jedné straně jsme byli my, co jsme s ním nesouhlasili, a na druhé straně ti, co z něho měli výhody a podporovali jej.

3 0
možnosti
AF

Ptin nechce jenom Ukrajinu. Chce celé koloniální impérium bývalého CCCP ( tedy i Česko, Polsko, ...)

8 2
možnosti
Foto

Vy jste pane Radku bohužel  tak úplně mimo, pod vlivem současné mainstreamové propagandy, že se Vás článek ani nedá komentovat.

A to při vší úctě k Vašemu věku, i když možná nejsem o moc mladší než Vy.

2 10
možnosti
MR

M68i49l85a84n 14R21a14d76e22k

13. 4. 2014 17:49

ony jsou dve mainstreamove propagandy. Vy preferujete tu ruskou, a to je vse

11 0
možnosti