Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Když v diskusi narazím na příspěvky p. Polického (a podobných), tak si vždy vzpomenu na jednu starou historku z mládí. Bylo to na gymnáziu, tuším tak rok 1973-74. Měl jsem spolužáka a ten měl dědu, který který žil na vesnici poblíž Benešova. Oni tam jezdili na chalupu a my jsme tam za ním jednoho léta přijeli. Spolužák nám kladl na srdce, ať s dědou hlavně nezavádíme řeč o politice a okupaci v 68. Děda totiž absolutně popíral, že tady rusové vůbec byli. Ne že by to nějak omlouval, prostě žádná okupace nebyla a rusové zde taky nebyli. Z počátku se s ním lidé hádali a vysvětlovali. Nic nefungovalo a děda byl "neprůstřelný". On osobně žádné rusy neviděl; když mu někdo ukázal staré noviny tak řekl, že to nejsou normální noviny ale podvrh; Svobodná Evropa byl "nedůvěryhodný zdroj"; osobní svědectví byla lež; v TV už toho moc nedávali a i kdyby, tak řekl, že na to nevidí; když náhodou uviděl ruské vojáky a nemohl to popřít, tak to přeci nebyl žádný argument, že tu byli v r.68 a v Německu jsou američané taky; Národní muzeum bylo oklované od ptáků atd. atd. Dědovi bylo asi 80 let a lidi to postupně brali jako fant a už na to prostě vůbec nezaváděli řeč.

Ta tuto zkušenost si vzpomenu vždy, když narazím na totální demagogii. To nemá cenu diskutovat, protože nemůžete nikdy vyhrát.

4 1
možnosti
Foto

Argumentace stylem „já to neviděl, proto se to nestalo; a ten, kdo tvrdí opak, lže“ mi připomíná důkaz neexistence ve stylu „Steward je nevinen. Slyšel jsem na vlastní uši, že nikdy neřekl: Eréč piklóš neméči, huňár scépeň kámoš.“

1 1
možnosti
TG

T69o74m96á93š 29G40a71y81e12r

14. 10. 2015 14:03

!R^ Díky za blog!

2 0
možnosti
PT

P48e92t96r 67T77o78m78e61k

14. 10. 2015 0:47

Polický, ty to neokecáš.

5 1
možnosti
Foto

Možná si myslí, že když okecá sám sebe (to dokáže asi každý), že mu na to skočíme. ;-)

0 1
možnosti
MP

R^O tom starostově vyjádření jsem četla už dřív, možná dal i rozhovor pro jiné medium. Na Vás je docela zajímavé (zřejmě jak žijete v tom Mexiku), že ač sám imigrant, neváháte se vyjádřit v celé šíři k tomuto problému. Četla jsem rozhovor s Ondřejem Hejmou (hudebník, novinář a překladatel). Tam byla celkem zajímavá myšlenka (sice okrajová):

Cituji: Pan Tomský je jeden z mála, kdo se nebojí o své emigrantské zkušenosti mluvit upřímně a nahlas. To není samozřejmost, mnozí jiní stále ještě platí ten „emigrantský desátek“ z pocitu vděčnosti, nebo co já vím. Opakovat, že EU rozhoduje, aniž se občanů na něco ptá, je nošením dříví do lesa.

6 1
možnosti
PK

P61e88t21r 72K98ř70í50ž

13. 10. 2015 22:11

Takové ustupování primitivní a agresivní ideologii je pro mne něco naprosto nepřijatelného. Evropa dosáhla určitého stavu vývoje společnosti a nyní bez protestů couvá před postoji, které sama za cenu mnohých obětí vymýtila. Důvodem je pseudohumanistické zešílení. Nic proti humanismu, ale toto je idiocie. A jak to nakonec dopadne? Pokud v Evropě zvítězí islám, pak, pominu-li tragické společenské změny, se Evropa ekonomicky postupně propadne na úroveň arabských zemí (těch bez ropy). Islám se svými středověkými principy je totiž v současné ekonomice nekonkurenceschopný.

V nejbližší době lze očekávat tzv. "white flight", tzn. útěk bílého obyvatelstva z oblastí, kam ve větším množství nastěhují imigranty. Zvýšená kriminalita, přesněji určité druhy zločinů, ovšem může většinovou populaci vyburcovat k razantnějším sebezáchovným postojům.

19 1
možnosti
Foto

Jen mi řekněte kde bere Berlínský starosta info o těch 10 milonech během dalších 5 let?

Nesmysl je i to, že za uprchlíkem příjde 3-4 lidé-to platí jen u těch co utíkají bez rodin a u těch co rodiny mají-celkově je realné mnohem menší číslo v průměru tak 1 max 2 lidé.

Uprchlíků milion v německu není rozhodně. Zřejmě ani migrantů celkem za letošek, ale rozhodně ne Uprchlíků

2 21
možnosti
Foto

uprchlíků je v Německu možná ještě více, zatím se hovoří jenom o těch viditelných.

14 2
možnosti
VV

Co kdybyste pane radku dal radeji odkaz na original tohoto rozhovoru misto na nejisty preklad na stejne tak uz zprofanovanem neviditelnem psu?

2 12
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik