Staronová, ale čerstvá hrozba Islámu, a nebo jsou ti muslimové hodní lidé?

Výborná blogerka paní Pekárková zajímavě píše o tom jak všude žijí lidé. S tím by nebyl problém. Většina - tzv. mlčící, si všude hledí svého, mají své starosti i radosti. Na politiku kašlou. A pak čas od času nějaká menšina té většině zatopí, lid se pak snaží přežít, a přizpůsobit se podmínkám doufaje že se to brzo přežene, což se časem stane, o což se zaslouží zase jiná menšina, které pak postavíme pár pomníků. Nevadí jak se ta či ona menšina dostane k lizu, někdy si je zvolíme protože spousta lidí jsou naivně důvěřiví a dají na krásné řeči. Ať už to jsou Rusové, Němci, Venezolánci, Řekové či Iránci. Jinde se s volbama ani neobtěžují, v chalifátu asi k nim nedojde.

A když se to stane neúnosné začne velké stěhování národů, a někdy si přinesou zárodky té zkázy před kterou utekli, někdy naopak vezou sebou protijed. Na chvíli se zamysleme "co kdyby". Řekněme že generál Patton by přišel k úrazu na začátku války místo na konci. Možná by to spojenci nevyhráli, ale i tak by dali Hitlerov zabrat. Denacifikace by se nekonala. A poté co už dávno byl v Německu hlad, více než jinde, tak by se hordy hladových Němců stěhovaly tam kde by to bylo momentálně lepší. A mezi nima by byly také nevinné děti a ženy z vybombardovaných měst. Většina by nebyla nijak zažraná do národního socialismu, spíše vlažní náckové, žádní rasisté, někteří dokonce antinacisté, i když ne moc veřejně, zkrátka by bylo nemožné je házet do jednoho pytle, a byla by to naše morální povinnost je přijmout, i mimo Evropu.

Opravdu by to bylo tak dobře? Nebo by nám muselo být jasné že mezi nima jsou zase ti co se budou snažit nás ovládnout, sice menšina, ale ta jako vždy má své cíle o kterých jejich krajané možná neví nebo je nezajímají. A kdyby to šlo a mohli bysme je nepřijmout, bylo by to nelidské nebo rozumné?

Dám příklad. Ti co dělají reklamy nejsou žádní blbci, jelikož to funguje. Řekněme ale že výrobce dámských vložek zaplatí miliony za to aby se jeho produkt objevil při fotbalovém zápase, nebo Harley-Davidson dá reklamu do programu Zoufalé manželky nebo do telenovely. Tak debilní není nikdo, to by byly vyhozené prachy, a velké. A přitom se najdou ženy které se dívají na fotbal, nebo muži co čumí na telenovely. Ale od toho jsou statistiky které nám napoví že pro malé procento nemá cenu platit takové prachy za reklamu a vyplatí se nás házet do jednoho pytle.

A statistiky fungují, i v genetice, což už dokázal Řehoř Mendel, i když se mu tenkrát smáli. Takže se na ně mrkneme. 11% muslilmů v UK souhlasí s tím že kdokoliv nakreslí proroka si zaslouží smrt.  27% z nich omlouvá vyvraždění redakce Charlie Hebdo. Přes 80% si nepřeje aby zobrazovali Proroka. 49% souhlasí s tím co hate preachers neboli kazatelé nenávisti kážou v mešitách. 8% muslimů by neprásklo souvěrce i kdyby věděli že organizují útoky. 17% souhlasí s tresty za odpadlictví. 33% by rádo poslali děti do madras místo do britských škol, pokud by měli volbu. Toť informace z BBC, čili nic xenofobního. A řekněme že jim věřím že řekli pravdu, a ne to co si britští pollsters přáli slyšet. Také i ta BBC nebo i princ Charles si konečně uvědomují že se muslimská mládež radikalizuje a tyto procenta stoupají.  A když někdy dojde k lámání chleba, pud sebezáchovy nám káže se přidat k vlastnímu kmenu, aniž bychom se v tom momentě ptali zdali je to správná volba.

A jak to vypadá, fundamentalistický Islám síli, není v našich silách tento trend zastavit. Leda že by se to podařilo samotným muslimům, a do toho zase nemůžeme zasahovat, ani nevíme jak. Takže pokud k něčemu dojde, a nemám na mysli teroristické útoky, to jsou jen jiskřičky, vzplanou a zhasnou, pak jsme všichni Charlie, a vyšumí to. Mám na mysli velký organizovaný konflikt, a může se to stát, i když na muslimy se díváme jako na neschopné gastarbeitry co potřebují bílého pána aby se o ně postaral, což je sluníčkový rasismus který se tváří jako spravedlnost na který možná dojedeme za podceňování nepřítele. Jen vzpomeňme kolikrát nás v minulosti přemohli. Nejsou to žádní nemohoucí chudinkové.

A hodní lidé kteří to myslí dobře tu budou psát že muslimové jsou fajn. To je sice pravda, ale tu si můžeme strčit za klobouk. Němci, Rusové nebo Číňané jsou také fajn, ale co to sakra má co dělat s tím že Německo bylo nebezpečné, Rusko je za každého režimu, carského, sovětského, znovu-pravoslavného, Čína je sice ještě vzdálená, ale nedělejte si iluze. A Islám byl náš nepřítel od jeho zrození, dovolím si připomenout že i předtím. Viz dějiny Řecka a Persie. Nic nového, stále stejný konflikt. Západ vs. Východ. A člověk se nemění, to je jen krásné zdání, to že užíváme počítače z nás nedělá nového člověka. Brát více muslimů do naší západní kultury je vzdát to bez boje, přece je pak nebudeme vyhazovat nebo zabíjet, jsme civilizovaní, nikdo si násilí nepřeje, ani já,  a jsme jediný kmen který se dnes stydí kdyby se přece jen ozvala sounáležitost s vlastní smečkou.

 

 

 

 

 

Autor: Milan Zavala | pátek 13.3.2015 4:35 | karma článku: 35,38 | přečteno: 976x