Sociální jistoty v EU, jinde, a co to udělá s přistěhovalci

Jsou země se štědrým sociálním zabezpečením, země s minimálním zabezpečením, a země kde si o něčem takovém mohou nechat jen zdát. Někde je ta péče zoufalá, jinde přehnaná. Čím více péče, tím vice nespokojenosti.

Míra pocitu štěstí totiiž není míra bohatsví ani sociálních jistot. Česko patří do Evropy, i když jinde jsou štědřejsí, Češi mají ve světovém měřítku stále podporu a jistoty o kterých se drtivé většině světa může jen zdát. Celkem nic proti tomu, ale v situaci ve které se EU nachází to vše bude jen k její zkáze.

mladíci v Británíí zhanobili pomník obětem WW2 - nelíbí se jim výsledky voleb

Někteří lidé si už zvykli na to že stát je kojná, kde bere ten stát peníze je nezajímá, stačí natáhnout ruku a pak remcat že jiní mají vic. Tito spratci na fotce jsou běloši, fakt že to  "rudý Ed"  nevyhrál, čili přerozdělování se konat nebude je rozlítilo. Zatím většině bělochů je jakákoliv pomoc od státu málo, jenže jsou nenáročnější národy, v Česku je jedno skromné etnikum pro které dávky stačí ke spokojenému živoření. 

A není to jediné takové etnikum, je jich více (Vietnamci nebo Číňané to nejsou), a dnes se chrlí takoví skromní lidičkové přes Středozemní moře po statisících. I ty nejmenší dávky, i ta největší špeluňka kterou dostanou jakožto uprchlíci je pro ně Buckinghamský palác, a dávky i sebemizernější výhra v loterii. I vězení je na jejich standart Ritz Hotel.

A jelikož neumí nic dělat, zůstanou daňovým poplatníkům na krku, A nemají žádný velký motiv se něčemu naučit. To co dostanou je pro ně královská renta. Jenže jejich děti se už narodí v Evropě, a budou to vidět jinak. A jakožto Homo Sapiens nebudou hledat vinu u sebe. To není přijemné. 

Všechno tohle mě před chvílí napadlo když jsem parkoval před restaurací. Většinou se tu nachomejtne nějaký nezaměstnaný, v hodně případech handikapovaný. Zrovna takový mi pomahal zaparkovat, a já mu pochopitelně dal do ruky pár pesos. To vše je něco jako dávky v nezaměstnanosti, ale dobrovolné. Na první pohled je to hrůza. Na druhý pohled je to jiné. Zahálka matka neřesti. Místo toho aby tito lidé dělali někde brajgl, vyřvávali že chtějí přerozdělování, aby vyhrožovali, atd. tak makají, tak či onak. A vypadají a mluví jako lidé kteří ví že jsou na tom dost blbě, ale mají úctu sami před sebou. Jsou spokojenější než jejich protějšky v Evropě. Tady vůbec jakožto celek lidé působí daleko šťastněji, i když teoreticky by si měli zoufat. 

Ne snad že by třeba zde v Mexiku neexistovaly žádně sociální jistoty, je tu lékařská péče jak od pojištění tak zdarma, i když soukromí doktoří a péče také. Jsou tu penze, nic moc, ale jsou. Ti co neměli pojištění dostávaji pár pesos od státu, někde od 65 let, jinde od 68 let. Někdy jen "despensas" neboli krabice s potravinami. Na evropský standart je to nic. Přistěhovalci lautr NIC, NIC, NIC. Každý se postará jak může, žádné ubytování od státu, čili žádná ghetta.

Prot ty co si to pletou:

Slumy - místa kde bydli chudina která si nic lepšího nemůže dovolit.

Ghetto - místo kde bydlí jen jedno specifické etnikum nebo lidé jednoho náboženství. Nemusí být chudí.

A dá rozum že ghetto je semeniště problémů. Dnes semeniště radikálů, a různých jiných problémů které se teprve rodí. Stát ve státě - setsakra problémy.

Sociální jistoty jsou krásná věc, ale jak se říká, někdy cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. A naopak to platí také. Dokud tohle bude lákat, tak počet přistěhovalců bude růst nehorázně rychle, i kdyby ostnaté dráty lemovaly celé Středozemní moře.

 

 

Autor: Milan Zavala | neděle 10.5.2015 2:37 | karma článku: 37,09 | přečteno: 1233x