Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Radku je mi to líto, ale s Vaším prvoplánovým strašením Putinem jste zdá se nepochopil vůbec nic. 

Rusko je jednou z mála zemí, kde si globální kapitál nemůže dělat co chce. Z Číny se mu sice podařilo udělat montovnu světa, Rusko si ale své ohromné surovinové zdroje chce nechat pod svou kontrolou a rozhodovat si o nich samo.

Na straně jedné tedy nekonečná rozpínavost a nenajedenost globálního kapitalismu, na straně druhé ruský patriotismus a odklon od Vámi zbožňovaného Západu. To nemůže dobře dopadnout a toto je hlavní důvod nastávající nové studené války:-)

1 8
možnosti
MR

M64i93l91a80n 34R59a21d55e43k

11. 11. 2014 21:37

Rusko udelalo z Ciny montovnu? Nepletete si Rusko s USA nebo Evropou? A o surovinach si rozhoduji, to jim nikdo nebere, ale ty musi prodat tak jako tak, to je jejich jediny penezovod.  A problem je ze ceny ropy jdou dolu, a nic jineho moc nemaji.

7 0
možnosti
KB
SB

Mne by velice zajímalo, co si Rusko slibuje od toho, že by případně ty tři malé země v Pobaltí zabralo.

Ponechme stranou, že by to byl akt brutální agrese. Nebyla by to ani první, ani poslední špinavost v historii lidstva. Ponechme tedy stranou morální stránku věci (přestože je to hrozné). Ale co by to tomu Rusku pomohlo? I kdyby všechny Litevce, Lotyše a Estonce vyhladili a přivlasnili si vše, co by v těch zemích našli, od zemědělské půdy a průmyslových podniků až po koslední kousek čokolády v bytech vyvražděných lidí, co by to přineslo Rusům. Naprosto nic, porotože Rusko má svých zdrojů dost a špatně je na tom proto, že s nimi neumí hospodařit. A když neumí hospodařit s tím, co má, není důvod předpokládat, že by najednou estonskou půdu dokázalo obhospodařovat lépe. Buď něco umím u sebe doma i mimo svůj domov, nebo to neumím ani tam, ani tam.

Přineslo by jim to pouze chvilku nacionalistické spokojenosti, ale od hospodářské=ho propadu by je to nezachránilo.

3 1
možnosti
LN

..vy přemýšlíte jako člověk...ne jako rus....

7 1
možnosti
JN

Karma, velmi výstižné

6 1
možnosti
JN

Karma. Ruská okupace svobodné Evropy. 

[>-]

5 2
možnosti
PS

A v této situaci, když česká armáda- letectvo - žádá navýšení počtu stihaček , ji vláda a ministerstvo obrany přes média vzkáže, že o tom v následujících letech neuvažuje. Kdy teda ? Až bude pozdě ? Štěstí přeje připraveným a měli bychom na to myslet , než překročí noha ruského vojáka další hranici samostatného státu.

8 0
možnosti
Foto

I41v91a93n 85M49a17r86e93k

11. 11. 2014 20:00

"jakási" vlna . . . . ? ? ? Mohl by jste to definovat přesněji ? Hlavně to "jakási" ? ! 8-o

0 1
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik