Pýcha psychiatrů občas zaviní že pacienti vraždí, i opakovaně

Nicola Edigngton, z Londýna, schizofrenička, zabila matku a poté náhodnou osobu na ulici, byla v psychiatrické péči, poté poslána domů, a po vraždách do vězení. James Holmes z USA, byl v psychiatricé péči, jeho stav se zlepšoval, pak šel do kina a postřílel pár lidí. Mark Chapman, chtěl se zasebevraždit, poté byl v péči psychiatrů, není novinkou že hodně sebevrahů jsou potencialní vrazi, byl puštěn na svobodu, už byl fit žít mezi lidmi, a John Lennon to odkašlal.

2011 - Deyan Deyanov, žil v Tenerife a myslel si o sobě že je to sám Ježíš Kristus, jeho rodina ho poslala do blázince, odkud ho pustili, a měl být jen externí pacient, šel do samoobsluhy kde uřízl hlavu jedné ženě.

Mr. Simelane, pacient v anglickém Solihull Mental Health Institutu, byl propuštěn jako uzdravený, i když někteří doktoři byli proti Za necelé tři měsíce zabil dívku cestou do školy. A tak můžu pokračovat do blba. Děje se to všude.

Ještě nedávno, ve Španělsku měli jeden zákon - Ley Parot - ještě z období frankismu, a jako takový byl zrušen na nátlak ze Štrasburgu. Podle tohoto zákona, lidé kteří měli nebezpečnou poruchu osobnosti, schizofrenici a psychopaté, kteří byli svému okolí nebezpečni, museli být od společnosti odděleni navždy. To bylo shledáno jako nelidské. Tak je museli propustit, a ať si je prý policie už ohlídá. To je lidštější, k lidem takto postiženým, ale k budoucím obětem asi těžko.

Česko není výjimkou, vzpomeňme na Olgu Hepnarovou, také byla v psychiatrické léčebně, byla poslána domů a víme jak to dopadlo. Schizofrenička ze Žďáru byla shledána fit aby žila mezi lidmi, chodila poctivě k doktoru a pro pilulky, a skončilo to tragicky.

 Není jediná, a není to jen v Česku. Nejdřív si musíme uznat, že zatímco moderní lékařství je v plenkách, psychiatrie je zatím jen embryo. Nevyléčí absolutně nic. Neřídí se zdravým rozumem, který by diktoval tyto lidi izolovat. Zatím, když už nic jiného, sanatoria pro mentálně postižené by měla fungovat alespoň jako místa kde by o tyto pacienty bylo lidsky postaráno. A ne si hrát na doktory kteří už pacienta skoro vyléčili, a stačí dát pilulky, uznejte páni psychiatři že jste zatím na úrovni, a to v nejlepším připadě, babek bylinářek a šamanů.

Autor: Milan Zavala | čtvrtek 16.10.2014 19:04 | karma článku: 24,99 | přečteno: 634x