Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

varovani ministerstva zahranici ma asi takovou vahu jako varovani pred malarii .. ano existuje, ale necestovat kvuli tomu? Rv Holky to proste riskly, vedely co se muze stat .. a nevyplatilo se. To je cely.

0 4
možnosti
Foto

pripadá mi hrozné hlavne to, že v reále by asi nebol možno taký problém ich vypátrať priamo na mieste činu. asi by stačilo podplatiť zopár miestnych znalcov pomerov-domorodcov. z európy s tým rodina, ani politici nepohnú. keby sa jednalo o moje dieťa, vycestovala by som tam. a pátrala by som na vlastnú päsť. dve belošky sú tam nápadné a ľudia bývajú za peniaze ukecaní. želám dievčatám návrat domov.

0 4
možnosti
RH

R57a14d95e34k 24H92o66d40a42ň

22. 3. 2013 11:31

To nepochybně, tři bělošky by byly nápadnější než dvě.

2 0
možnosti
PH

Protože jsou naprosto blbé a nechápou rizika spojené s cestováním těmito nebezpečnými oblastmi.A ted už to asi chápou velmi reálně.Bohužel.

8 3
možnosti
Foto

určite neboli naprosto blbé. mali veľkú smolu. v tomto prípade riskovali viac, než bolo nutné.

2 6
možnosti
KM

Víte, ono člověk, který plánuje cestu do Pákistánu a podobných zemí, se většinou zajímá za (anglicky beyond) to, co je napsáno v českých novinách. Zbytečně jejich motivy bagatelizujete.

2 3
možnosti
SS

Vy umite anglicky?;-D8-o:-P

1 0
možnosti
MR

M43i74l86a18n 86R93a73d58e12k

19. 3. 2013 19:24

dekuji vsem diskutujicim, a mam takovou poznamku, kdyz si na vas Smrt ukaze prstem, najde vas i kdyby jste se schovavali pod posteli. Holkam preju navrat domu. A jestli Cesko zaplati za ne, danovy poplatnik to neuciti, nemusite si delat starosti V

3 1
možnosti
VK

V52i62l91é27m 32K67o62s

19. 3. 2013 17:43

Pravda je, že polovina Čechů má o dění mimo kontinent naprosto zkreslené informace. Například v Mexiku u doktora to bylo 10 příjemnější a modernější než ve vychvalovaných českých špitálech, kde s Vámi jednají jako se zvěří. Naproti tomu, když někdo cestuje, měl by si už informace obstarat. Před cestou do oblasti varuje MZV ČR a existuje spousta exotických míst, před kterými nevaruje. Holky to lehce podcenili a teď se vezou. Doufám jen, že peníze z našich daní neskončí u těch magorů, co je unesli..:-/

6 0
možnosti
IA

Mají zkreslené informace, protože nerozeznávají cestovatelský byznys od reality. Když Vás už někde nezastihne válka, tak můžete chytit nějakou chorobu a ve světě řádí mor, zvláště tam, kde se válčí, nebo může být zvýšená radiace na některém území. Holky jsou vyladěné na to, že svět je přátelský, civilizovaný a že se nic nemůže stát. Taky jsem to jednu dobu doma poslouchala a narozčilovala se dost. Nakonec z toho raisování sešlo a byl klid, byla jsem vytrvalá, ale nerada na to vzpomínám, přineslo mi to velké trápení. 

;-(

0 0
možnosti
EH

To s těmi médií je naprostá pravda. Všude samá katastrofa, lidé umírají, asteroidy nám padají na hlavu, až se člověk vůči varováním otupí. 

Nemyslím si, že by holky byly hloupé. Kdyby jely do Tater a měly smůlu na lavinu, taky je společnost odsoudí, že něco podcenily, neinformovaly se, riskovaly... Nebo se pletu a Tatry jsou bezpečná destinace, kde se ještě neztratil jediný turista?

4 0
možnosti
IA

Každý máme k cestování jiný vztah. Já osobně jsem dřív cestovala, ale služebně s manželem, takže jsem se musela podřídit řádu. Neumím si představit, že bych jela sama do Iránu nebo Indie, jen tak. I když jsem ne svých cestách poznala výborné, obětavé s slušné lidi, na které ráda vzpomínám. Zažila jsem dvě války - to bylo horší. Ale rozhodně bych nikomu nedoporučovala, aby se vydával někam sám, odkud nemůže podávat o sobě zprávy. Ono stačí, když se vám udělá někde špatně z horka anebo vás potká nějaká infekce z vody nebo jídla, stane se vám úraz. Pak se musíte obrátit na cizí lidi. Můj syn v Lucembursku boural na kole a já jsem po letech našla rentgen.A vyprášila jsem mu dodatečně kožich :-) Ale já věřím, že se holkám nic nestalo a že se vrátí a přestanou blbnout. To bych přála jejich rodinám.

0 0
možnosti
JS

J94a51n 49S90e59m63i79k

18. 3. 2013 12:42

Ja osobne jsem Balucistanem projizdel nekolikrat, stejnou cestou jako ty dve holky. Dokonce i bez tech vojenskych doprovodu. A pohoda.

Proste holky meli jednoduse smulu. Pravdepodobnost problemu je urcite mensi nez ze se zabijete v CR pri bouracce. Oboji se stava, ale neda se rici ze kdo jezdi autem je sebevrah.

4 6
možnosti
VK

V61i78l91é50m 48K44o27s

19. 3. 2013 17:44

A kolik ta pravděpodobnost je, když už to srovnáváme?

1 0
možnosti
VN

Každý člověk je strůjcem svého osudu a pokud se individálně vydá na takovou cestu , musí počítat s případnými riziky

1 2
možnosti
IN

Touha po dobrodružství a poznání exotických krajin je asi větší než vědomí nebezpečí, je společná pro dnešní mladou generaci. I v Indii není podle Interpolu zcela bezpečno, víc ve všelijakých "stánech" pro  Evropany,  "bílou kůži". Naproti tomu Reykjavik , Island je vhodný pro naše turisty.

0 1
možnosti
JP

Učiteli Kaděro, jinak s Vámi v tom hodnocení souhlasím...-)).

0 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik