Proč je Evropa v rozkladu? Potřebuje válku? Bude střet s islámem konec nebo další rozmach Západu?

Nejsem příznivec válek, naopak. Ale něco muslím uznat, homo sapiens není stavěný na věčný mír a pohodu. Mikrokosmos a makrokosmos nejsou ve věčné pohodě. Jeden požírá druhého, to je běh světa, a pokud se nám to nelíbí...

Když bílým krvinkám nedodáme nepřitele, tak si ho vymyslí a máme parádní alergii nebo astma. (osobní zkušenost). Totéž platí o člověku který si žije dlouhá leta jako ve vatičce, a když přijde nepohoda, je bezradný pitomec. 

Evropa si užívá přes 70 let míru, a něco málo přerušovaného pokoje, Evropané dnes bezradně čumí na stále více sílící islám, nám nepřátelského islámu znají ale nedbají, a užívají si na palubě Titaniku co nejdéle to půjde. Pochopitelně že tato idylka nebude věčná, zatím existuje jen pár nepříjemných míst v některých zemích, občas nějaký ten útok, a jak se jedna česká turistka jedoucí do Tunisu po teroristickém útoku vyjádřila, nás se to tak nějak netýká.

Taková atmosféra byla před oběma válkama, nikoho se to netýkalo až to přišlo jak blesk z nebe. Ale na druhé straně, po každé válce přišel velký rozmach, ekonomický, i přes tu velkou krizi, ale hlavně technologický, umělecký a společenský. 

Dnes nějak Evropa stagnuje, sice na vysoké úrovni, ale stagnuje. A hádají se o suché z nosu zatímco islám jedná. A mává se rukou, že jako mezi muslimy nejsou všichni fanatici, a opravdových bojovníků málo. Což o to, bolševici a náckové také byli celkem vzato menšina, a ne všichni byli vrahouni. Stačilo jen napomahat nebo nedělat nic.

A tak možná Bůh, Prozřetelnost, Matrix, Příroda, Evoluce, Něco, Jehova, Nudlová Přišera, dodejte si, plánuje seslat na Evropu zase nějaké popohánědlo aby Evropané znovu začali užívat své talenty na plné pecky. Nějak jste zlenivěli, že se ani nedohodnete na tom jak zabránit přívalu toho kanonfutru, sluníčka mají vrch díky vaší nečinnosti, a chtělji živit parazity, prachy prý jsou, budou vykrmovat nepřítele, nechají ho odpočívat a nudit se tak dlouho že pak dostanete pořádně zabrat, sluníčka nevyjímaje. Ale možná je to plán paní Přirody nebo Pána Boha. 

Autor: Milan Zavala | pondělí 29.6.2015 19:42 | karma článku: 36,52 | přečteno: 1158x