Přes Rusko a Arktidu do Norska, i tak se už dostávají uprchlíci do Evropy

Nejen z Libye, Řecka, přes Balkán, ale dnes už i přes severní polární kruh, přes norský Kirkenes. Píše to seriózní The Guardian, žádný fašistický bulvár. Prý to začalo před půl rokem. Zatím je jich málo, jen desítky

ale vypovídá to mnoho. První věc je že je tam převáží Rusové. A je to podle norského pohraničníka legální, a jen se jich ledabyle přeptají na jejich jména, a pošlou je letadlem do Osla. Pokud není pro ně v letadle místo, přespí mezitím v hotelu. 

Chápu uprchlíky kteří utíkají ze Sýrie, ale pokud je pravda že jsou to vzdělaní lidé, ti se uchytí i jinde, a Evropa Syřanům azyl dává. Ale stále je to stejné, chce se do Švédska, Německa, a pokud to půjde tak do Británie. Odjinud se musí přchat přes dráty.

Chápu to, Češi a Slováci také chtěli do USA, Canady nebo Německa, ale když to nešlo, protože země si vybíraly, tak třeba do Austrálie, Nového Zélandu, i do JAR, prostě tam kam to šlo.  Že by si Češi diktovali, zahazovali doklady a cpali se násilně někam?

Uprchlíci, s nasazením života, utíkají ze zemí jako Itálie, Rakousko, Maďarsko, Francie....... Proč nežádat azyl tam? Asi problém je v tom že nejsou ze Sýrie, ale z míst odkud není motiv prchat. Chápu proč chtějí do těchto zemí zaslíbených. Jak se říká - hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere. 

A ještě jedna věc mě zaráží - interview s Mohamedem Husseinem, údajně ze Sýrie. Stěžuje si na Maďary, že stavět zeď je nezastaví, Syřané si umějí poradit naprosto se vším, vynalezli písmo, jsou vzdělaní, tak si se zdí poradí i kdyby byla elektrická. A jeliož utíkají před válkou, jsou ochotni zůstat v první zemi která je přijme. A Maďaři jim v tom brání.

A jediná cesta jak prý tento probém vyřešit prý je aby Maďaři a ostatní se konečně zbavili jak Bashara al - Assada, tak ISIS. Proč to neudělají ti úžasní Syřané sami neříká. Ještě než ho zkritizujete, připomíná mi to nářky některých Evropanů na toto téma - Evropa je zaplavována uprchlíky které sama EU tahá z moře, a vysazuje na evropských březích. A Obama jen přičumuje a nic neděla. To je opravdu jak u blbejch na dvorku.

V jednom se migranti shodují, ať už jsou z jakékoliv země, tuhle maďarskou zeď nepřijímáme, a zdoláme ji. 

A jen pro zajímavost, The Guardian píše o Maďarsku jakožto o diktatuře. Že je v Maďarsku demokracie a řádně zvolená vláda nebere na vědomí. Správná a demokratická vláda je pro The Guardian jen protizápadní nebo levicová vláda, viz ty články o Israeli a Palestině. 

Israel - autoritářská vláda, Palestina - demokracie, láska a přátelství, že je to až dojemné.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Zavala | neděle 30.8.2015 1:30 | karma článku: 34,10 | přečteno: 931x