Potrestá Slovensko rouhání jedné holky podle vzoru Ruska? Jako dávné SSSR náš vzor?

Když Rusko poslalo Pussy Riot na dva roky do vězení za zneuctění pravoslavného kostela, feministky a aktivisté protestovali. Milan Kohout znesvětil kostel v Polsku, a nic se nestalo, naopak, hrdě se hlásil k činu coby umělec

Všude na světě je dnes velice trendy kritizovat křesťanskou víru a její instituce. Ne že by to bylo na škodu, kritika musí být, tak se udržuje jakýs takýs dobrý chod věcí veřejných. A i v případě že je kritika od Kohouta trochu  za hranou i na můj ateistický vkus, nezaslouží si trest. . ZDE.

Chápu že někdy se trestat musí, třeba pokutou pokud dojde k poničení cizího majetku. Ale když si někdo zakoupí bibli nebo Leninovo spisy, a rozhodne tyto díla spálit, dokonce veřejně protože chce dát najevo své mínění, prosím. Pálí se leccos, vlajky, portréty, a i knihy, nic se nestane, dnes je výtisků habaděj. Výjimku tvoří situace kde autority zabaví cizí knihy a pak je spálí proti vůli majitele. 

A občas se stane že někdo hodí špek před mešitu a už má paragraf na krku. Znesvěcení kostela je protest, zapálení synagogy ne, ale pokud se ho dopustí muslimové, tak ti mají na to nárok, je to protest podle jejich zvyků, a nemusí ani zacálovat možné škody na cizím majetku.

A marně hledám rozhořčené feministky které by v zahraničí si vůbec všimly že jedna slovenská holka čelí pěti letům vězení za to že spálila svůj korán, pomočila ho, čili ho zneuctila jako Milan Kohout svěcenou vodu v kostele, ale jí hrozí vězení. Tím svět není znepokojen, jen leckde malá zprávička a šlus. Pobouření nikde. 

Doufám že bratři Slováci budou jednat rozumně, podle práva, toho jejich. Ne práva šária. To zatím neplatí.

Autor: Milan Zavala | čtvrtek 9.3.2017 0:36 | karma článku: 36,59 | přečteno: 757x