Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PBR

ano, bohužel..ostatní jen doufají a to nebude stačit, ani omylem. Cítím to kolem sebe, vidím to kolem sebe. Lidé se bojí. Ale zároveň mají strach i něco podniknout, aby se nesemlelo něco zlého a oni nebyli u toho. Neumíme se rozhodnout co je dobře a co špatně. Však víte, právě my, Češi, jsme prostě takoví.. Počkáme a pak se uvidí...Ale.. Málokdo si dnes dokáže přiznat, že tohle nové nebezpečí je jiné a že nikdo z nich nemá dobré úmysly a jedinou radost jim udělá hlavička na plotě..

Potřebujeme nějakého odvážného politika, který se nebude bát tak jako prezident Zeman(bohužel již nemá mládí a ani sílu) pojmenovávat zlo - zlem a dobro - dobrem. Celá Evropa, celý svět potřebují velkého člověka, který donutí ostatní, aby se narovnali a řekli islámu DOST...

Vám karma R^

1 0
možnosti
MR

M28i38l58a98n 15R23a50d97e97k

14. 7. 2015 19:40

v tom bych s vama trochu nesouhlasil. PC je velim silna na zapad od Ceska, a Pegidu krasne a rychlo odrovnali, coz se zatim s IVCRN nestalo. Muze se stat, ale drzi se.

A ve zdejsim blogu si dovolime psat politicky setsakra nekorektne, zkuste tak psat v Nemecku, napriklad. V USA to jde, jste sice medialni prasivec, ale jde to. A jak rikam, ani Donald Trump si netroufne slovicko proti cernosske kriminalite, nebo muslimske. Zatim vyuziva jedne vrazdy, opakuji, jedne, co se "povedla" jednomu latino. Na ty si troufa, ti si nechaji zatim na sebe kalet. Takze je Trump sice dost popularni, ale stale podelanek.

Cekame VSUDE na nejakeho Churchilla, nebo na byvale Amiky, kde nic tu nic.

0 0
možnosti
PK

P74e82t52r 59K67ř58í70ž

14. 7. 2015 9:48

Oceňuji autora. O těchto náladách se příliš nemluví, avšak lidé nejsou hloupí. Když byla zakázána konfederační vlajka jako oficiální symbol, někteří diskutující upozorňovali, že jižané jsou velcí vlastenci a svůj symbol si nenechají vzít. A ejhle - ona ta demonstrace zjevně byla. Jenže, jak praví klasik, se na ni "hodil tutl". Protože pan autor žije v zahraničí, rád ho informuji, že americká politická korektnost je zde většině lidí k smíchu. V některých oblastech je to komické zvláště a diskutéři si to na internetu užívají. Např. americký film ze současnosti musí mít černocha, asiata, hispánce, homosexuála... Nejlépe však černou postiženou lesbu, která byla v dětství zneužívána a nyní pronáší závažná moudra. Tyto filmy televize nakupují v rámci jakýchsi "balíčků" spolu s žádanými filmy, načež je odvysílají po půlnoci, protože na to lidé nekoukají. Já se kdysi o víkendech pokusil několik zkousnout, ale nevydržel jsem u filmů, kde jsou všichni černoši, nosí volné kalhoty s rozkrokem u kolen, stále se oslovují "brácho" a "negře". Výjimkou jsou však zjevně naši mladí Romové. Pokud by autor viděl, s jakou oblibou nosí raperské oblečení, používají černošské pozdravy okoukané z filmů, užívají výrazů jako "respekt" atd., dosti by se bavil. Tak jako mne potěšilo to fiasko MTV.

Ale vážněji. Před několika lety jsem četl rozhovor s americkým sociologem, který byl z Chicaga a nyní žije zde v ČR. Uvedl, že v USA jsou zdaleka největší rasisté černoši, a to vůči Židům a že se o tom vůbec nemluví. Důvodem je, že mnozí Židé přišli do USA v souvislosti s nacisty, přičemž neměli vůbec nic. Dnes jsou jejich rodiny většinou vzdělanostně a finančně úplně jinde, což černochy pěkně štve, protože oni jsou v USA již téměř 400 let (přičemž otroctví zrušeno 1865) a stále jen mluví o tom, jak je bílá rasistická společnost utlačuje... To byla zajímavá informace.

Pro mne je překvapující, že v USA se někdo odváží říci, co si myslí o "menšinách". Zdá se však, že časy se mění. A snad i v Evropě.

4 0
možnosti
MR

M27i13l50a87n 96R50a26d98e67k

14. 7. 2015 18:17

Pane Kriz, dekuji za rozsahlou odpoved a pozornost. Ale oni Americane nejsou zas takovi pitomci jak se navenek zdaji. Proste kazda doba ma svoje srandy, ta nase je PC a MC. A normalni clovek alespon navenek nechce jit hlavou proti zdi, ale divil byste se jak toho ma vetsina plne zuby, akorat to jeste nepresahlo meze unosnosti, tak se nic nedeje, ale muze se dit.

A ti cernosi, ja jsem potkal v USA spoustu cernochu, a ti kdyz videli ty vyrostky jak misto prace lenosi a jsou jen sprosti, hodne z nich rikalo "Hitlera na ne"!. Jakozto cernosi si to mohli rict na plnou hubu,zatimco beloch si to jen pomysli.

A zvlastni je ze Americane maji svoje rceni, kdo hleda vychodisko nehleda vymluvy (volne prelozeno). Ale u cernochu to neplati, tam jim levice a media pomahaji vynalezt tuny vymluv.

Asi jako v Evrope Romum a muslimum. Vietnamcum, Cinanum, Polakum, Indum ne, ti to nepotrebuji. Co se zidu tyce, v NY jsem videl i chude zidy, ti jedini cernochum nevadili. Zavist neni jen ceska, jak si nekteri mysli.

A ta politicka korektnost (PC) je mor i v Evrope. Cesi jsou jeste tzv. sprostaci, a zde blogy to dosvedcuji, kde si clovek muze PUBLIKOVAT to co ci jinde jen mysli, to dnes nejde ani v Nemecku, Anglii nebo ve Skandinavii, ale i jinde. Tak si toho uzivejme, dokud to jde

0 0
možnosti
JM

Co pořád blbnete s Hitlerem? To je také výmysl socialistů, že se objeví nový Hitler. Je to strašení lidí, kteří se nebojí poukázat na současnou nesmyslnou politiku neomarxistů. Současní levičáci mají největší strach z toho, aby se neobjevil nový Churchill, Reagan, nebo Thatcher. A proto se snaží každého možného nebojácného politika předem dehonestovat.

1 0
možnosti
SB

Pravdu máte Vy i pan autor.

Současní levičáci se skutečně snaží dehonestovat případné nové Churchilly, Reagany a Tchatchery (nebo nocé Tchatcherové, jestli se to někomu líbí véíce přechýlené). V tom míte pravdu Vy-

Ale čím déle by se bojovalo proti kultivovanému řešení narůstajícího problému, tím větší je nebezpečí, že se to nakonec vymkne kontrole a dojde k řešení nekultivovanému. V tom má pravdu pan autor.

Příměr: Mám-li zdravotní problémy, tak čím déle odkládám svou cestu k lékaři, tím větší je nebezpečí, že můj problém vzroste natolik, že místo banálního zákroku bude potom muset být aplikován zákrok náročnější.

5 0
možnosti
MP

To je dobře, že se věci začínají nazývat pravým jménem. Jen se obávám, že ta multikulti korektnost se nedá porazit jen tak lehce.

9 0
možnosti
MR

M59i30l16a20n 81R90a49d12e53k

14. 7. 2015 18:21

prave, viz ten Donald Trump, dovoli si proti hispancum, od tech nehrozi ze dostane pres hubu, ale uz si nedovoli proti tem ostatnim, cernosi nebo muslimove jsou tabu, a to i v Evrope

0 0
možnosti