Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J67i45ř41í 74V63a92c74a

25. 3. 2015 22:41

Za IS můžou USA a někteří další "spojenci" nezákonnými akcemi v Lybii a Sýrii. NATO je tedy tím bezpečnostním rizikem o kterém je potřeba uvažovat jak se ho zbavit.

0 0
možnosti
JV

J56i24ř17í 17V32a59c34a

25. 3. 2015 22:39

IS vznikl na základě  akcí spojenců v NATO (USA, Francie, GB). Právě NATO je tedy bezpečnostním rizikem díky nezákonným akcím v Lybii a Sýrii.

0 0
možnosti
ZD

co jste napsal za hloupost...a smotal jste hrušky s jablkama...měl jste napsat hned ...nemám rád Rusáky a mrzí mě ... že všichni nemilují Amiky tak jako já ... ikdyž i Zeman je bere...a nemusel jste do toho tahat Cikány...článek se Vám moc nepovedl autore...hezký den ZD...;-);-);-)

2 5
možnosti
MK

Myslím si, že Američanům lze vysvětlit, že je tu pár blbejch rusofilů a že jen řvou moc nahlas. Na druhou stranu, ti normální, ale citlivější i na drobnější excesy, nevnímají USA vždy kladně. Jiná otázka je radar nebo stálá základna; zde již bude nesouhlasu více. Můj názor: pokud k přechodné dislokaci vosk NATO nestačí voj. objekty ČR, vybudovat zde základnu, která by byla NEOBSAZENA! Jen v čase akutního ohrožení naplnit příslušný předpokládaný stav jednotek NATO.

2 1
možnosti
MR

M56i90l16a43n 29R98a54d20e14k

25. 3. 2015 20:41

Tak nejak, bylo by uz na case aby se vice jak 500 milionova EU zacala ucit se postarat o svoji bezpecnost, zatim jen zbozne prani, vzdy se vsichni, nejen politici obraceji na presidenta 300 milonove zeme aby jim pomohla ze srabu do ktereho si Evropa sama naslapla. A USA uz nejsou to co drive.

0 0
možnosti
SB

Já sice souhlasím naprosto se vším, co píšete, ale zdá se mi, že mícháte do jednoho článku věci, které spolu nemají moc velkou souvislost: konflikt Západ - Rusko na straně jedné a konflikt Západ - islám na straně druhé. Samozřejmě že se ty dva problémy prolínají, ba dokonce existuje i třetí problém (Rusko - islám, tedy u těch tří stran konfliktů existuje konflikt každého s každým), ale nejprve ty dva problémy, o nichž píšete, nebo ty tři, o nichž se tu zmiňuji, zcela nezávisle na sobě vznikly a teprve potom se začaly prolínat.

Souhlasím s Vaším náhledem na problém Západu s Ruskem, souhlasím s Vaším náhledem na problém Západu s islámem, ale nedával bych je to souvislosti.

1 0
možnosti
MR

M43i58l94a73n 53R21a14d14e17k

25. 3. 2015 20:43

protoze je to jen blog, neni tu misto ani nalada ctenaru  na vetsi rozbor, a ani neni v mych silach na to upozornit aktery problemu. Ale z jedne strany Rusko, z druhe Islam, a kdyz se Rusko a EU budou prat treti jen sebere co zbyde. Nebo dokonce se Rusko spolci s Islamem, sice na to dojedou, ale to pak bude zkaza pro cely kontinent

0 0
možnosti
Foto

Vůle bojovat se odvíjí od naléhavosti. Spor na Ukrajině stále hodně lidí vnímá jako mocenský, a to mezi USA a Ruskem. A my ani do jedné skupiny nepatříme. Naopak, co se týče islamizace, tak máme poměrně jasno. Islám u nás nechceme, tam by nám odhodlání nechybělo.

6 0
možnosti
Foto

Jistě je to mocenský spor. Rusko (Kreml) jenom posílá na Ukrajinu turisty v zajímavých vozidlech, ještě před OH plánovalo anexi Krymu včetně zajištění hladkého průběhu zelenými mužiky atd., kdežto USA se snaží Ukrajinu uchvátit tím, že ...  a teď si nějak nevzpomenu. Můžete mi to doplnit?

Např. počtem amerických vojáků na Ukrajině ....

2 0
možnosti
JN

Myslím, že jste ten nadpis nezvolil šťastně. Romové nejsou zdaleka jediná národnostní menšina, kterou by běžný občan za sousedy nechtěl a když už by se stalo, chránil by svůj majetek ostražitěji než dříve.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, jistá taková horší menšina sídlí např. v Karlových Varech. Jmenujte další.

2 0
možnosti
RV

Pane Radku, víte o tom, že americká ambasáda v Česku propaguje Islám...? Jinak o spolupráci se spojenci samozřejmě souhlas.

0 0
možnosti
MR

Popiste tu propagaci, rad bych se o tom dozvedel

1 0
možnosti
AK

Škoda, že tu motáte dvě věci dohromady. Obrana proti islámským radikálům jistě, ale třeba ten radar měl sloužit k něčemu jinému.

2 3
možnosti
MR

Jiste, ten ma slouzit k tomu aby nedoslo valce s Ruskem. To je to posledni co Evropa potrebuje

3 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik