Papež František promluvil o genocidě křesťanů, a káže o zodpovědnosti

a to nijak politicky korektně jak je už delší dobu zvykem. Zrovna jako Wojtyla promluvil  a řekl na rovinu že král je nahý, socialismus není ráj pro pracující, ani svoboda pro všechny, a zanedlouho se to sesypalo, tak dnešní papež už se vyjádřil k arménské genocidě, i ke genocidě křesťanů která probíhá dnes. Zatím vlády opatrně a diplomaticky mlží, ale z Petrova trůnu je slyšet zatraceně daleko. A to tak daleko že i mexický arcibiskup se o tom zmiňuje, a podotýkám že zde je tento problém jaksi za vodou.

Ono je krásné svalovat vinu za zvěrstva na druhé, já nic, to oni, nebýt zrádných USA, britské policie, Volstrýtu, tak nepižláme nikomu hlavy. I zde na blogu se objevují články o islamofobii a o tom že jsme zlí pokud  házíme muslilmy do jednoho pytle. Ale aby tomu tak nebylo tak si musí muslimové udělat pořádek sami, jako to udělali Němci po válce, denacifikovali, a dnešní generace na Německo pohlíží jinak, i přes háfo filmů o nacistech. Ale hodně lidí uvítá věčné svádění viny na všechny jiné, je to konejšivé, budeme vstřícní zlu  a možná se nám vyhne. Jen nedráždit. To chápu od politiků, ti rádi "řeší"  tím že se na chvíli shodneme, i když se to vždy pokaká když chybí morálka. Musel se trpět Hitler, bolševici byli větší hrozba, i rozumní Němci ho volili coby menší zlo, a pokakalo se to.

Talibáni byli spojenci proti SSSR, a pokakalo se to. Těch spojenců v muslimském světě už bylo a je, s jedním se spolčíme aby se zabránilo tomu nebezpečnějšímu, a jsme tam kde jsme byli. Těžko s tím něco dělat, jich je více, a peníze, lidi a zbraně mají také. Spolčovat se s ďáblem bývá někdy nezbytné, například s bývalým spojencem nacistického Německa Stalinem když Hitler přerostl přes hlavu, ale Stalin byl stejný, a po vítězství které SSSR utrpělo, Stalin své krvelačné dílo provozoval dále. Ještě že brzo umřel.

Dnešní situace je podobná. Stálé spolčování se s menším zlem, třeba Saúdy, a větši už číhá za rohem. Turecko, které je znovu naším spojencem se ubírá cestou která je pro naši společnost a kulturu nepřijatelná. Nevysvětlitelně EU pumpuje peníze do Palestiny, a žádné řešení ani zlepšení nenastává. Na křesťany se kašle. Takže je na čase VEŘEJNĚ oprášit naši západní žido-křesťanskou kulturu a přestat se stydět za naše hodnoty. Některým politikům to možná začíná docházet, i Cameron na Velikonoce řekl že by Britové měli být hrdí na své křesťanské kořeny.

Takže jakožto ateista, ale jak se říká košile bližší než kabát, lezu ke křížku a tleskám Františkovi, doufám že vyburcuje křesťanskou část světa k tomu aby se lidé za své hodnoty přestali stydět, a naopak - aby je prosazovali, hlavně DOMA. Kdo chce s náma žít, bude to podle našich zvyků. A když jinde bude docházet ke genocidám, když už nebudeme schopní tomu zabránit, nejsme tak silní, aspoň to pojmenujeme pravým jménem. A pokud dojde k opravdovému střetu s Islámem, nebylo by to poprvé, tak budeme rychle vědět kam patříme.

Autor: Milan Zavala | neděle 12.4.2015 22:37 | karma článku: 35,43 | přečteno: 885x