On vám ten Putin zhořkne, Čína už se o to postará

Zatímco Putin ochranuje své "občany" tam kde to chce anektovat, Čína, aniž by musela dělat takový brajgl, bude dělat to samé. V Evropě to málokomu ještě docvaklo, ale ta nevole k asijským přistěhovalcům v Rusku je sice zavrženíhodná, ale pochopitelná. Asijští přistěhovalci do Ruska nejsou nic jiného nežli jejich pátá kolona.

I Putin řekl, zatím žertem, že Rusové na východě se budou brzo muset učit mluvit čínsky, korejsky a japonsky. Krátce potom měl proslov na téma že menšiny žijící v Rusku budou muset mluvit rusky, učit se ruskou historii a číst ruskou literaturu. Také varoval před cizí pátou kolonou, hlavně mu vadí ta asijská, a já to chápu, je to správné, ale kéž by toto ctil také jinde, třeba na Ukrajině.

Rusku nejde už jen o tu pátou kolonu, také Čína na Sibiři investuje daleko více nežli samotné Rusko. Zatímco co Čína je dnes výrobce skoro všeho na co člověk sáhne, Rusko pouze rozprodává suroviny. A Čína má po nich hlad, také má 1,350,695,000 obyvatel, 144 na čtvereční kilometr. Má atomové zbraně, zbrojí se, mají lodstvo, stíhačky, a hlavně více vojáku nežli kdokoliv jiný. Poukazuje se na to že EU - 500 milionů chce aby 300 milionů z USA je chránili před 143 miliony Rusů, ale zapomíná se na více než tisíc milionů Čínanů čili více než USA, EU a Rusko dohromady.

Takže není překvapení že Sibiř je lákavé sousto a pokaždé když velmoc něco potřebovala tak si to vzala, viz Putin s Krymem. Ona ta Sibiř je velmi bohatá a dá se říct že to tam víceméně leží ladem, 1.3 obyvatel na čtvereční km, Rusko nemá lidi, a bude mít stále méně. Třeba na čínsko-ruských hranicích žije na jedné straně 6 milionů Rusů a na druhé straně 90 milionů Čínanů. Na ruske hranici lautr nic, a na druhé zboží všeho druhu pro které si Rusové jezdí denodenně. Na ruské straně není žádný průmysl, na čínské straně to roste.

V Rusku sice dost pronásledují asiatské inmigranty, ale stále problém roste. A jednou Rusku udělají totéž co udělali Ukrajině, zatím jen tam. Pragmatická Čína se tváří jako spojenec Kremlu. Jak se říká - když se dva perou třetí se směje - a v Číně se už asi řehtají. Proč nepodpořit Kreml v zabírání území? Nic to nestojí, a tak doufají že ten kremelský skřet vyvolá válku. A pak už budou mít šanci na osvojení Sibiře bež velkých ztrát, a hlavně skoro zadarmo. Na ubránění obrovské Sibiře má Rusko málo lidí, a zbraně májí oba státy.

Nejsem protiruský, ale protiputinovský ano. Rusko by ve svém zájmu mělo být spojencem Západu. Ona totiž Čína už ted je velmoc, až bude mít přístup k surovinám, vodě, úrodné půdě, dřevu a vůbec velké rozlehlé zemi, s pracovitým a organizovaným národem, tak budou vládci světa. A mít Čínu za Uralem bude možná horši nežli nepočetné Rusko.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Zavala | úterý 13.5.2014 17:37 | karma článku: 20,42 | přečteno: 1293x