Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Prosim ctenare o shovivavost vuci panu Radkovi. Jeho vyrok v jednom jeho diskuznim prispevku pod timto clankem zni: "President je v USA pate kolo u vozu". I nezarytejsi komunista, nemuze takovou blbost vyslovit natoz napsat. Prosim kazdeho, aby se podle toho dival na prispevky pana Radka. Dekuji.

0 1
možnosti
KLS

Ale běžte...Vy jste zase změnil názor? V jiné diskuzi nedávno jste vyjadřoval obavu, přímo strach z toho, že bude Trump zvolen...8-o8-o

1 0
možnosti
TG

R^ Obávám se, že bossové z rep. strany už horečně makaj na stopce.

2 0
možnosti
MR

zrovna se sejdou, a doufam ze to mezi sebou vyzehli

0 0
možnosti
VK

Víte, viděl jsem jeho meeting. Zeman na druhou, urážky, rádoby vtipy.... Nic inteligentního. Cílí na stejnou skupinu voličů, jako Zeman. Nechte to na američanech. Jejich demokracie je vyspělejší.

4 1
možnosti
MR

je tu ale jeden velky hacek. Moznost by byl Cruz, ale nema tu stavu, tak to muze s Hillary nebo Sandersem prohrat. To by se me zamlouvalo mene nez hulvatsky Trump

0 0
možnosti

Trump je především stejná sorta jako náš Zeman. Nebezpečí obou vychází z přátelství s Putinem.

:-)

5 4
možnosti
MR

Trump s Putinem se bude tezko pratelit, akorat nebude zbytecne vyvolavat napeti.

5 3
možnosti
SB

S většinou článku souhlasím, avšak jednu výhradu mám:

Nedáílím Váš názor, že každý člověk by se rád rochňal v Trumpově bohatství.

A není za tím nějaký levičácký postoj, ale docela obyčejná touha po jistém osobním klidu a za druhé naprostá absence nějakých přání, které jiní lidé třeba mají.

Mně například zcela chybí pocit nutnosti mít nějakou značkovou košili za 500 dolarů, jak píšete vy. Ty mé košile po 250 Kč mi udělají úplně stejnou službu, jako Trumovi udělají ty jeho po 500 dolarech. Poskytují mi stejnou ochranu před chladem, když je zima, stejnou ochranu před spálením kůže, když je naopak teplo, stejnou ochranou před muži zákona, kteří by mi nedovolili, abych po městě chodil nahý, stejnou možnost nosit doklady v kapse u košile.

Když žiji v naprosto řadovém menším bytě na anonymním pražském sídlišti, mám svatý klid, který pan Trump mít nikdy nebude. Obejdu se bez služebnictva, tedy bez cizích lidí, které bych musel pouštět do svého soukromí. Když vyjdu na ulici, dá mi každý pokoj, nikdo mě nezastavuje. Nikomu nestojím za to, aby o mně šířil nějaké drby - kdyby někdo řekl, že mě viděl na ulici s nějakou dámou, která není mou chotí, každý by se nejprve zeptal: "A kdo to je ten Beneš?" (přitom ta dáma může být třeba kamarádka ze základní školy, kterou jsem deset let neviděl a při zcela náhodném setkání jsme spolu pět minut na ulici postáli při obvyklé výměně zdvořilostních frází). Nedostávám denně řadu otravných dopisů s žádostmi, abych někomu poslal 20.000 Kč.

On má řadu výhod oproti mně, které mu dávají jeho peníze, já zase mám řadu výhod oproti němu.

Bylo by samozřejmě příjemné moci zkombinovat jeho výhody s mými a odložit příslušné nevýhody. To však není možné, takže kdybych měl možnost si vybrat, zda chci žít život pana Trumpa, nebo život pana Beneše, zvolil bych si život pana Beneše. Já tu možnost volby nemám, protože i kdybych chtěl žít jako pan Trump, tak jeho peníze nevlastním. Ale nechtěl bych je za cenu nutnosti zříci se výhod anonymního občana.

0 0
možnosti
SB

Avšak to je Trumpova věc, že se rozhodl k tomuto způsobu života. On to chce, já bych to nechtěl.

A pokud jde nikoli o soukormý život, nýbrž o o politiku, volil bych ho za prezidenta USA, protože si myslím, že pro Ameriku, pro svět a konec konců i pro mne je to ta nejlepší alternativa.

6 5
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik