Obrovský rozdíl mezí uprchlíkem a migrantem

Uprchlík utíká před něčím, a někde má nárok na azyl, který bere když je nabídnut. Pak někde má nárok na ubytování, možná i podporu, pokud azyl dostane,  jinde ne. Ekonomický migrant nemá nárok na nic, ani na tu práci kterou hledá

tu si musí vyhledat sám. Ubytování zadara ho nečeká, ani podpora, není totiž místní a nikdo ho nezval, jde na svou vlastní pěst. Ve většině zemí světa i uprchlík i před tím největším nebezpečím nedostane nic, ten ale bere s povděkem holou zem, jend když mu už nic nehrozí. A nemusí utíkat před jistou smrtí, může to být před pronásledováním, nebo státní šikanou.

Toto je nejen vysvětlení pojmů aby si je niikdo nepletl s pojmy, ale hlavně poukázání na to jak evropští lídři kašlou na zákony i logiku. Až na pár čestných výjimek, to co se valí na Evropu nejsou uprchlíci, v lepším případě ekonomičtí migranti, a to ne tací kteří jdou za lepším výdělkem, ale za bezpracnou existencí. To by pár let ještě šlo utáhnout než se na to rozfrcá celé bohatství, ale ono je to v jistých případech ještě horší.

Problém je že EU nerozlišuje migranty a uprchlícky, USA ano. A nejhorší že vlády s tajnou policií objevují Ameriku a pomalu přichází na to kdo vše je mezi migranty. A kdo není protože se po něm slehla zem. 

Ale úplně nejhorší je že to vlády musejí vědět, ale dělají si ze zákonů, zvyků, smlouv, dohod a zdravého selského rozumu toaletní papír.

Zrovna sleduji na idnes jak profesionální pseudo - uprchlíci pendlují Evropou a chtějí si vybírat kde dají více. Na vině je EU protože to podporuje. Hloupý kdo dává..........

Autor: Milan Zavala | pátek 15.4.2016 3:25 | karma článku: 40,27 | přečteno: 1401x