Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Asi před třemi dni nechali asi nedopatřením promluvit v České televizi jejich zpravodajku v Itálii, Verunku Lunardi. Týkalo se záchrany uprchlíků na té posádkou opuštěné lodi.

Zajímavé bylo, že za cestu do Evropy dají uprchlíci 4 000- 8 000 dolarů, to je opravdu velká částka8-o8-o Kde to vzali a proč ty peníze nevyužijí jinak.

Také řekla, že italská vláda je povinna dávat každému uprchlíkovi ( asi žadateli o azyl ) kapesné denně 30 eur, což je více než minimální mzda v Itálie a více než většina důchodů. Italy to samozřejmě velmi štve..

1 0
možnosti
SB

Já sice nejsem bloger, ale o islámském nebezpečí často píši v diskusích. Už však pomalu ztrácím sílu.

Když člověk o tom píše, tak má pocit (samozřejmě klamný, ale každý z nás máme tendenci se tak trochu přeceňovat), že tím malinko napomáhá boji za správnou věc, protože někomu možná otevře oči.

Aleza prvé mi připadá, že oči už otevřít nikomu nelze. Už těch důkazů, že to v Evropě nefunguje, bylo podáno tolik, že kdo chce, ten to vidí, a kdo to odmítá vidět, tomu otevře oči pouze skutečnost, že to bude mít přímý dopad na něho osobně (což zatím je v ČR minimálně).

A za druhé stále více vidím, že dokonce i v případě, že by devadesát procent lidí bylo propti islamizaci, tak to stejně neprosadíme proti bruselské mašinerii.

2 0
možnosti
MR

s tou bruselskou masinerii bych mel pripominku, oni tam sedi a delaji jednu svinarnu za druhou prave proto ze my si rekneme ze s tim nejde nic delat. Nejsou to bohove, ale lemplove kteri nemaji vubec zadny odpor. Zatim to neni ani zdaleka zadna diktatura, a zalezi prave na obcanech aby nebyla.

1 0
možnosti
Foto

Pane Milane, často spolu nesouzníme, ale protentokrát velká karma. Nicméně, opětovně povím něco s čím asi nebudete souhlasit.

Já samozřejmě plně podporuji Vaš tvrzení, že demokracie nejsou brambory nebo PC a nelze ji vyvážet, ale nemyslíte, že zrovna o to se již přes rok s nepříliš velkým úspěchem pokoušíme na Ukrajině?

Ale ještě dodám, že v muslimských zemích, kde jsem byl (Turecko, Egypt - Albánie není typickou muslimskou zemí) se ke mně prakticky všichni tamnější muslimové chovali zcela korektně - jen se mě snažili okrást. To je ale místní kolorit, který není vlastní pouze muslimským zemím.

0 0
možnosti
DM

Pane Jiří, doufám,že Vás mohu tak oslovit, máte pravdu, jsou slušní a korektní muslimové, ale to byla většina Němců před Hitlerem taky. A je jedno jestli lidem pozvedne hlavu a vysvětlí jim,že jsou nadřazená rasa nacistická propaganda nebo

křik imamů o nadřazenosti víry proti bezvěrcům. Výsledek je stejný a budí opět strach. Mám mnohaletou osobní zkušenost s korektními a slušnými islámskými spoluobčany. Ale díky mému povolání jsem za pomoci státních orgánů pomáhal zajišťovat změnu identity u osob, které jejich vlastní"korektní a slušná" rodina

odsoudila k zavržení a smrti. Najednou, ve jménu víry, stáli přede mnou úplně

jiní lidé, šla z nich nesnášenlivost a nenávist. Jen ty zdvižené pravice scházely.

Nedělejme si velké iluze.

3 0
možnosti
JS

Jan Ámos Komenský měl pravdu.  R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik