Noví Evropané

Je to a není, hlavně není, to samé jako když vozili černochy coby otroky do Ameriky, jak severní, tak středni a jižní. Byli přiváženi jako dobytek, bývali to animisté, a časem přestoupili na křesťanství. Sice šmrncnuté animismem, umbanda, vudú nebo santería, ale přece jen jsou to dnes katolíci. Jinde protestanti. A jelikož jejich bývalé postavení coby otroci se jim pochopitelně nelíbilo, časem se do normální společnosti zařadit chtěli, sice to stále nějak skřípe, na obou stranách,  co si budeme namlouvat, a jakž takž to funguje.

Dnešní příval přistěhovalců je jiného rázu, přicházejí sami, nikdo je do Evropy nezavléká násilím, nejsou to otroci, v bělochovi nevidí pána, a nejsou tak naivní jak si sluníčka namlouvají, ví co je čeká. To co pro nás je neslavná existence, pro ně výhra v loterii. Ví že nebudou diskriminováni, že budou mít práva, a podotýkám že práv budou mít vice než doma, a oni to ví.

Nepřicházejí jakožto ponížení, naopak, jejich náboženství nebývá žádný primitivní animismus, ale islám. To jim zaručuje jejich nadřazenost, ať už fanatickou či dřímající. To že oni sami nás varují že mezi uprchlíky jsou džihadisté je jen malý detail. Časem se okoukají, a už dnes je vidět že velká část druhé, třetí generace nemá absolutní zájem se nějak přizpůsobit, ale že je to předvoj islamizace. My tomu v dávných dobách říkali evangelizace. Ta jejich je poněkud svéráznější, ale je tu, proč to nepřiznat. My už neevangelizujeme, čili že by se z nich stali křesťané či ateisté je velice nepravděpodné. Oni budou islamizovat nás, za vydatné pomoci levice a sluníček.

 

Autor: Milan Zavala | neděle 19.4.2015 18:49 | karma článku: 40,17 | přečteno: 2236x