Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co chcete, rozhasit vazala USA ? Vždyť je to nesmysl.

0 4
možnosti
JR

J23a94n 62R67á14ž

5. 6. 2013 20:52

Evropa by se neměla míchat do vnitřních záležitostí Turecka, stejně jako se nemá míchat do Sýrie,stejně jako bylo chybou vměšování do záležitosti Lybie. Co je důležité je dát rozhodným způsobem najevo: Tam u vas je teritorium muslimů, ale v Evropě je teritorium křesťanů a nestrpíme rozšiřování ideologie islámu do našeho teritoria i za cenu ozbrojeného konfliktu. A toto zcela jasně říci i muslimům již v Evropě usazených. 

Chce to,aby politici EU,zejména, opustili zcela zcestnou ideologii multikulturalismu a idealistického výkladu lidských práv. Nevidím to však realisticky, neb Evropu ovládly ideje levicových intelektuálů, pro něž je větším nepřítelem občan vyznávající konzervativně liberální hodnoty, než muslimský fanatik.

Nestarejme  se  o muslimy v Turecku, raději vnímejme,že muslimové v zemích EU jsou už nyní problémem ohrožujícím evolučně vytvořené civilizační standardy v Evropě. Ale v éře politiků-zbabělcú vítězí muslimové, neb jim odvaha nenachází!

4 0
možnosti
MR

jo, zlate oci ktere to uvidi, Zapad opusti multikulti az bude pozde, treba az to Islam zakaze. Turecko bude zase silne, tak by bylo krasne aby tam zvitezil sekularismus. To si bud vybojuji sami, nebo zvitezi islamismus, nedelam si iluze ze zapadni politici nejak pomuzou turkum, zato syrskym rebelum budou cpat horem dolem

0 0
možnosti
KC

Autor umí napsat i lepší texty. Tento se mi zdá být dost mělký. V Turecku jde o víc než autor naznačuje. Do popředí se stále naléhavěji derou nové síly, kterým jde o sekulární hodnoty. Muslimský svět se dal do pohybu a toto je jedna z jeho podob.

2 1
možnosti
MR

o tom pisu, jde o sekularni stat, ten chteji Turci zachranit, Muslimsky svet, to je trochu komplikovanejsi. Turecko je JEDINY stat v muslimskem svete kde je demokracie, i kdyz Erdogan se ji snazi udusit, a jedina muslimska zeme kde je nabozenstvi oddeleno od statu. Jinde se o to zatim ani moc nesnazi, ne ze by se nenasli jedinci co by to chteli, ale je to jine. Turecko bude mit stale vetsi vliv, hlavne v muslimskych zemich, bylo by dobre kdyby Turci svoji demokracii uchranili, ze Zapadu nemaji moc sympatii. V tom je ta tragedie.

4 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik