Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M95i78l77a78n 19R29a93d74e96k

20. 6. 2016 23:49

to se smejete Schaublovi? To vas teda ta sranda brzo prejde;-D;-D;-D

3 0
možnosti
ZH

Tak jako v té rasistické části Scheuble pravdu nemá, a ten článek v Berlínské Tageszeitungu to rozebírá podle mě velmi dobře, tak co se týká Afriky, jaké jsou alternativy? Dál budeme dělat mrtvého brouka, vždyť je to dobré odbytiště našich dotovaných potravin, nebo začneme investovat? Nikdy mě Afrika až tak moc nezajímala, proto jsem byl před pár lety dost překvapen zprávou, že Čina nakoupila půdu v Sudánu. Sudán byl pro mě jen země, kde se válčí a jediné obrázky jsou ty hladové děti. Ale je i jinej Sudán, jsou tam místa, kde drobní rolníci pěstovali po staletí rýži na polích, která považovali za svoje. Ty ovšem vláda prodala Čině, ta postavila silnice, privezla moderní stroje, vyhnala domorodce a vypěstovanou rýži vyváží do Číny. Na jihu kontinentu skupují úrodnou půdu americké agrární fondy ve velkém.

Největšim investorem v Africe je Čína, investuje tam naše peníze, které jsme jí dovolili nahromadit, misto aby je utratila za naše zboží. Jak to pujde dál není těžké si představit. Uprchliků bude přibývat. A to snad už nikdo nechce. Takže za mě ano pro investice do Afriky. :-)

1 1
možnosti
MR

M75i28l93a69n 46R76a52d77e29k

20. 6. 2016 17:40

NEJEN Cina, ale 80% kapitalu v Indii je cinsky. Ale otazka je CO a JAK to chce EU pod vedenim Nemecka delat. Organicek farmy? Vrtule a slunecni energie? Vecna humanitarni pomoc? Zadne vykoristovani?

Zapominame ze Cinane tam vykloristuji, ale prvni krok k blahobytu je prave vykoristovani. Bez prvniho kroku to nejde. Jeste ve 20. letech minuleho stoleti Evropane vykoristovali Evropany, i deti, a to i v kolebce prumyslove revoluce. Bez toho by si dnes Evropane nelebedili v blahobytu. Ale nevim jak to chteji delat.

A dalsi vec - to neznamena ze Africane prestanou proudit do EU.- staci pul procenta a spocitejte si kolik jich prijde. A TO JE TO HLAVNI. daleko dulezitejsi nez to co co stane ci nestane v Africe.

1 1
možnosti
MK

R^ Už Vás tu zbylo pár, kdo píše o nebezpečí islamizace. Už jsem to také napsal, že pan ministr, ale určitě nejen on sám - celá vláda je něčím nakažená a nebo někým řízená.

5 2
možnosti
KC

Němci jsou degenerovaní už dávno. Jen ve 20. století spoluvyvolali dvě nejhroznější války v dějinách, a protože jim to nestačí, snaží se mermomocí Evropu dorazit.

6 1
možnosti

Na ja, aber když se zkříží Němec s Muslimem, co z toho vzejde?:-(

2 1
možnosti
JS

Uz Karel Havlicek Borovsky napsal: " Hoj, vy Nemci, chami, nehrajeme s vami, co jste si tam nadrobili, sezerte si sami."

8 0
možnosti
Foto

Já myslím, že kmáni a ne chami.

1 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik