Německo, dobrý přítel, čas od času nepřítel, a občas hrozba

V Evropě se v jejím středu usadily výbojné germánské kmeny co se časem civilizovaly a země a města zakládali. Včetně Marobudu, kde jsem se pak narodil když už se to jmenovalo Praha. A odjakživa to bylo jak problematické tak

výhodné i pro ty kmeny co tam také přivandrovaly, to už je život. Někdy měl vrch ten podruhý onen, i Češi bývali velmocí. A u Germánů obvzvláště platila hodně síla, i ti první Prušáci, mirumilovné holubičky byly vyvražděny, a ti co známe coby Prušáci jsou potomci jejich vrahů, ne nadarmo Prušandě Kateřině Veliké Rusko vděčí hodně coby velmoc.

Ale co čert nechtěl, německé země se sjednotily, a jak problémy tak výhody narostly do obřích poměrů. Válka třeba se Saskem byla taková obyčejná, zato s Velkoněmeckem už neobyčejná, a ty byly poslední dobou už dvě. 

Ale abych nekřivdil, posledních 70 let také neobyčejné výhody. Německo je velmi úspěšné, a jak chudoba tak bohatství je nakažlivé. A díky tomu jde na odbyt zboží od okolních sousedů, o investicích nemluvě..

Ale bohužel patří k německému folkloru občas to všechno smést ze stolu a jančit. Matka Merkel, která držela pevně otěže náramně klapajícího hospodářství dostala neblahý nápad že ukáže že kromě organizovaného, spořivého a pracovitého národa jsou Němci velcí humanisté. Ale jako vždy, když se jedná o Němce co chtějí vše ve velkém, to přehnala.

Tak se dnes povinně tvrdí že Němci tu migrační vlnu zvládnou protože po válce také přišlo k nim spousta utečenců, a když zvládli sudetské vystěhovalce z Čech a Moravy, nebo uprchlíky jak z DDR tak ze sousedních zemí, s muslimskými nájezdníky co chodí pro dávky to bude hračička.

A ostatní země, Česko není výjimka, začínají se znervozňovat. Znovu je Německo pro ostatní evropské země nečitelné. I ta Francie, to jen ten mopslík Hollande poskakuje okolo paničky a vrtí ocáskem. 

Pár odkazů pro zavilé čecháčky kteří si myslí že jen oni nebo bývalé státy Tábora míru mají nahnáno z toho co Merkel provádí za skopičiny. A to že na západ od Německa mají muslimské přistěhovalce a v Česku málo je sice pravda, ale Češi zase maji hodně vietnamských nebo  ukrajinských přistěhovalců. Ale zde už jde o zachování evropské kultury, a i tradičně poslušní Němci následující svého vůdce si dovolí napomenout vzácné hosty že v Evropě se nekálí na zem a za zboží se platí. 

BAVORI  Bavorsko  Dánsko  Finsko  EU celá by ráda deportovala kdyby věděli jak opravdu na to   Samotní Němci   Maďarsko, Rakousko a Holandsko  

 

Autor: Milan Zavala | sobota 10.10.2015 2:39 | karma článku: 32,37 | přečteno: 857x