Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P75a35v59e69l 92K54i90l13i60k

30. 8. 2015 12:35

R^Vám karma.

Ale pane Radku, až se Vás nějaký Němec bude ptát na názor, pak mu řekněte, že jsou lidé, kteří současné chování Německa nepovažují za žádné kání se, či odčiňování hříchů minulosti, ale naopak ze další německý pokus srazit Evropu na kolena a přivést ji do bídy a rozkladu. A možná to tentokrát bude horší než než 2. světová. Vžyť kdo dneska válcuje balkánské státy a Maďarsko? To jsou převážně němečtí hosté! Kdo opět pohrdá názory lidí např v Česku, Slovensku, Maďarsku? Němci. To není odčinění hříchů minulosti! To je další výraz německého pocitu nadřazenosti. Děkuji.

A co se týká Frau Merkel: píšete výtečná kancléřka. Možná, a to dost s velkou pravděpodobností, se stane, že vše co udělala bude jednou zapomenuto, a zůstane po ní jediná vzpomínka. A to taková, že to byl poslední mocný evropský politik, který se mohl pokusit zabránit kolonizaci Evropy africkými a asijskými nájezdníky. Ale ten politik udělal pravý opak, a celý proces naopak urychlil. Je to úplně stejný případ, jako když si objednáte řemeslníka na opravu domu, ten řemeslník vše potřebné opraví a při svém odchodu dům zapálí. Když pak stojíte nad ruinou svého dříve pěkného domu, tak už je vám jedno, jestli před požárem tu střechu opravil dobře, nebo svojí práci odfláknul.

3 0
možnosti

No Němci a Rakušáci zkrátka mají velké sklony skočit na kdejaký extremismus, kdysi to byl Hitler, potom obrácený extremismus multikulturalismu, zelený extremismus, pahumanismus alá "poprava vraha je hnusná vražda" a mám silné obavy,  že dneska dělají Němci všechno proto,  aby se jejich historické kyvadlo vychýlilo zase do opačného extrému alá Hitler.

4 0
možnosti

M39i44l55a74n 81R12a81d84e98k

30. 8. 2015 17:20

vsak take vzdy zminuji, ta duslednost je dobra, ale nic se nema prehanet. Ta nemecka duslednost umoznila dostat Nemecko na kolena, nebyt toho, kdyby byli flexibilnejsi, mohli to vyhrat. Ale jsme co jsme a nikdo svuj stin neprekroci

0 0
možnosti

...díky za perfektní článek...ohřívák přidělen...

...možná by stálo za úvahu...kdy se němci nějak pokusili tou svou snahou o omluvu nakazit také ...rusy....

3 0
možnosti

Myslite, ze ti jsou schopnostma se neco takoveho naucit?

1 0
možnosti

Nevim zda jsou CI nejsou lepsi. Kazdopadne jsou pracovitejsi. Mozna i fairovejsi a uprimnejsi. 

V roce 1945 bylo Nemecko prakticky srovnani se zemi. A porovnejte dnesni Nemecko s valkou temer neporusenym Ceskoslovenskem.

Minuly tyden byla cela hodina Abendschau venovana uprchlikum. Kupodivu ti, kteri tam vystupovali se za par mesicich naucili obstojne nemecky. Pracovali. Nekteri proto aby si nasetrili na Studie, jini za minimalni mzdu tech 8,50€ na hodinu. Byli tam i jejich zamestnavatele. Byli s nimi na vysost spokojeni.

Libil se mi hotelier z Schongau, ktery toho uprchlika po kursu nemciny, ktery mu zaplatil poslal rovnou obsluhovat hosty. Rikal mohl jsem ho strcit umejvat nadobi, ale tam by se mluvit nenaucil a to je to Hlavni co potrebuje.

2 1
možnosti

Pravda, pravda ... Byly historii lidská společenství  permanentně bojovala o území a zdroje se sousedy, schopnější přežije. Dnes "cizákům" svoje území nejenom nabídneme k užívání ale ještě je budeme i živit. Kde se bere v politicích ta demence? Přitom to není nějaká sezónní záležitost. Jakmile tu budou, začnou za nimi přijíždět další, a to už nepůjde zastavit, natož vrátit, bude z toho problém na věčné časy a dnes se to rozhoduje.

4 1
možnosti
Foto

Moc pěkně a výstižně napsáno. Karma, pane Milane. 

Není hanbou litovat činů předků, ale nic se nemá přehánět.

9 0
možnosti

P85e80t28r 62K23ř67í34ž

30. 8. 2015 7:16

Tak k tomuto skutečně není co dodat. Výborně napsáno.

8 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik